Dokładnie tak ;) trochę się pospieszyłem z pisaniem stąd ten "skrót" :] ale się domyśliłaś o co chodzi ;) JA np nigdy tej rasy nie lubiłem ani po lekturze prozy Tolkiena ani po lekturze Sapkowskiego ....cenie tylko indywidua takie jak Feanor czy Felagunda albo Maedhros no i może jeszcze Fingolfin.
To ciekawe. W filmie wiadomo jak elfy są przedstawiane, sama się przekonam jakie zdanie będę miała po przeczytaniu książki.
Myślę że Hobbit zmieni nieco podejście do Elfów ..ciekaw jestem co powiesz po przeczytaniu Sillmarilliona ;).
Przydałaby się wersja z polskimi napisami. Jestem ciekawy co Thranduil mówi do Tauriel :D
Thrady mówi jej, że Legolas bardzo ją lubi i żeby nie dawała mu fałszywej nadziei ;)
Najgorzej wyglądają sceny w ruchu / walka, itp. /, może to wina transferu?, sceny te są jakby zwolnione
też mi się wydaje, ze armia Orków to wstęp do bitwy Pięciu Armii.
Jeśli film będzie taki, jak zwiastun to Hobbit przestanie być gorszy od Władcy Pierścieni :)
Tak klimat lepszy i pewnie będzie 2 dużo lepsza od 1 ale jak czytałem książkę to tylko te gobliny wg mnie psuły klimat filmu a reszta była
bardzo powiązana z książką, chociaż u Bilba wyglądało to dłużej w książce. Lotr 2 bardziej mi się podoba od 1 części Lotra.
Teraz dopiero zauważyłem w ciekawostkach że do 1 części scenariusz napisał Gulimero a do 2 Jackson może dlatego inny klimat jest pokazany!
Niestety, to nie ma większego związku. Po rezygnacji Del Toro, Peter zmienił scenariusz i zrezygnował z pomysłów poprzednika. Mówił o tym w jednym z wywiadów.
Heheh ja wziąłem to na sposób:) Nie oglądałęm na YT tylko zgrałem i oglądnąłem na 40 calowym TV:)
Nie będę się rozpisywał, tylko zachowam się jak prawdziwy Polak i wyrażę swoje uczucia następująco:
"O KUR*A"
Mamy praktycznie wszystko czego chcieliśmy: armie, pajaki, Beorna, Dol Guldur, głos Smauga no i scena gdy Thorin powoli zaczyna świrować zwiastuje jego przemianę...
wiadomo że nie mogli pokazać za dużo. Tym lepszy będzie efekt w kinie :)
Om więc tak. Plusem jest na pewno klimat, zbliżony do LOTR-a a nie ta popelina z jedynki, kolorystyka bardzo na plus, Legolas Commando, Oko Saurona, Armia Orków i przede wszystkim głos Smauga. Wielkim minusem jest tylko jedna migawka z Beornem znowu pod postacią niedźwiedzia. Ocena końcowa 8/10. Oby film utrzymał wrażenia z trailera, żebym się znowu nie zawiódł jak na jedynce. Grudzień coraz bliżej:)
To mi się akurat nie podoba. Teraz to się zrobi bardziej waleczny niż Aragorn i zrobi się sztucznie. Wolałabym starego, skromnego Legolasa z Lotr, gdzie widać było jego elfią duszę, a tutaj to faktycznie Bruce Willis. Uwaga, to moja pierwsza wada. Przygotowuję się na zadanie ciosu...
odczucie takie,że od razu zmieniłem chęć obejrzenia na "umrę,jak nie zobaczę" :DD
Spokojnie, ochłoniesz to jednak czegoś Ci tam zabraknie. Ja oczekiwałem więcej Beorna i nie było niestety.
To przestań ciągle prowokować, trollu. Zamknij jadaczkę, siądź wygodnie i obejrzyj trailer po raz kolejny.
no właśnie nie...jeśli chodzi o zwiastuny to zawsze pierwsze wrażenie się liczy...jako,że w prrzypadku pierwszego do teog filmu właśniemi czegoś brakowało,miałem odczucia obejrzenia niedoskonałości tak tutaj tego nie mam...moja ocena jako samej zapowiedzi plasuje ją pomiędzy pierszym epickim zwiastunem Hobbita:Niespodziewanej Podróży a tym, który wyszedł ponad rok temu :)
Beorn zapewne nie został pokazany kosztem Smauga...bo sceny z tą postacią na pewno będą równie ciekawe...
nie czepiaj się o wątek elfów,bo będzie on zrobiony coś na zasadzie wątku Eorlingów w "Dwóch wieżach" (no wiesz Eowina do Aragorna,takie sprawy :)) przypuszczam że wątek Tauriel czy Legolasa jest wkomponowany w całą historię równie dobrze....możesz zapytać,ale dlaczego,dlaczego ich dodali? / (bądź też wyjść z idiotycznym tym samym pytaniem: po co go na siłę wcisnęli? ....wciska to się inne rzeczy i na pewno nie do filmów...)
Proste, większość fanów Z CAŁEGO ŚWIATA nie wybaczyła by twórcom braku tej postaci w historii podróży Bilba i kompanii przez Mroczną Puszczę,pałac króla elfów (ojca Legolasa) oraz w dalszych momentach gdzie jest wzmianka o elfach...zapewne aż do Bitwy Pięciu Armii włącznie.
Jeśli chodzi o Tauriel...to nie do końca rozumiałem taką decyzje, aż do momentu kiedy dowiedziałem się kim elfia panna jest ,jak wpłynie na los wyprawy i czym to się dla niej skończy...tak więc i ten wątek będzie zacny ;) przypominam,że w ekranizacji Władcy Pierścieni było podobnie z wieloma wątkami...wtedy większość widzów to poparła...więc twórcy za Hobbita z podobnym pomysłem.
Reasumując dzięki temu zwiastunowi znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, czy kolejne części Hobbita będą równie dobrze pokazane,co Władcy Pierścieni...i tak nie pokazali wielu rzeczy,które chciałem zobaczyć,ale zobaczyłem wiele,których nie spodziewałem się,że w ogóle będą pokazane...myślę,że jako fan mogę czuć się zadowolony z tego trailera ;)