PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124119}
7,5 361 tys. ocen
7,5 10 1 361047
6,5 42 krytyków
Hooligans
powrót do forum filmu Hooligans

Jako przedstawiciel płci "brzydszej" muszę ze wstydem i pokorą stwierdzić iż płeć męska zdolna jest do takich kretynizmów do których płeć żeńska jest zbyt dojrzała aby "dorównała" w nich facetom. Podobał mnie się ten film ale w gruncie rzeczy opowiada on o bandzie debili i kretynów, którzy niszczą swoje rodziny, zdrowie, a nawet życie w imię pseudo - honoru, kumpli i barw klubowych. Jankes też do mądrych nie należał (jak to jankes), wpierdzielił się w środowisko ludzi ograniczonych, narobił zamieszania i tylko człowiek przez niego zginął. Gdyby nie zataił tego, że studiował dziennikarstwo, może wszystko inaczej by się potoczyło.
Sam film nawet niezły, pokazuje w pewnym stopniu głupotę i przypomina, że w życiu są ważniejsze sprawy niż ustawki. Poprawne, niezbyt zaskakujące podejście do tematu ale historia opowiadana zwięźle nawet wciąga. Jednak obsadzenie tego nizołka w roli głównej to chyba chybiony pomysł. Nie pasował do tej roli ale mimo to jakoś sobie poradził.
Mało realistyczny ale dobrze wykonany - 6/10.

_Pablos_

nie chce mi się z wami "dyskutować" bo od filmu odbiegacie od razu w rzeczywistość (co moim zdaniem jest głupie bo nie o to powinno chodzić)
powiem jeszcze tylko że gdybym była w takiej sytuacji jak Matt postąpiła bym tak samo
i'm forever blowing bubbles
pretty bubbles in the air
they fly so high
they reach the sky
and like my dreams
they fade and die
fortune's always hiding
i've looked everywhere
i'm forever blowing bubbles
pretty bubbles in the air...!
żEGNAJCIE !!

_Pablos_

Trochę minęło od mojego ostatniego wpisu, ale napiszę jeszcze, by nie oceniać sceny kibicowskiej przez pryzmat hollywoodzkiego, zrobionego dla praczek i kucharek, filmu Green Street Hooligans.Ma swoje dobre momenty (gra w piłkę na w-fie z dzieciakami,czasem dialogi są naprawde zabawne), lecz ogólnie jest to kupa, która nijak się ma do rzeczywistości.Po stokroć polecam za to Football Factory.Film o tej samej tematyce, lecz bez tego całego hollywoodzkiego patosu, bardziej down-to-earth, że tak powiem z angielska.

ocenił(a) film na 8
_Pablos_

"Jako przedstawiciel płci "brzydszej" muszę ze wstydem i pokorą stwierdzić iż płeć męska zdolna jest do takich kretynizmów do których płeć żeńska jest zbyt dojrzała aby "dorównała" w nich facetom."

Chłopie gdybyś widział jak kobiety z bojówek hools potrafią się lać między sobą.

ocenił(a) film na 6
marcelwks

Zawsze się znajdą wyjątki, ale przecież nie o wyjątkach tu mowa...

_Pablos_

WIDOCZNIE ZALOZYCIE TEGO TEMATU JEST KOBIETA PODSZYWAJACA SIE DO MEZCZYZNE LUB GEJEM

ocenił(a) film na 4
mateush65

zwykły leszczunio z pokolenia mlodziezy emo lub podobnych lubiacy pohuczec na forach, z grupy tych szczurków ktorzy daja sobie napluc na twarz a chodzac wzrokiem wodza po chodniku

_Pablos_

ja się po części zgodzę że Ci "kibice" to są debile... bo chodzą na mecze tylko aby się napierdalać a nie oglądać w spokoju mecz swojej drużyny...

_Pablos_

Wiecie co, mi sie wydaje, że niektórzy nie doczytali o co chodzi. Akurat Pablos podkreslił wyraźnie: film był dobry, było pokazane tam wiele dobrych wartości jak przyjaźń a nawet poświecenie dla rodziny pod koniec! i nie można temu zaprzeczyć. Nie można jednak również zaprzeczyć tamu, że gdyby nie te chore bójki to by do tego nie doszło ;] . Kolejna sprawa to niszczenie przystanków itp. itd. nie ukrywam, że nie lubie kiboli ale i tych można podzielić: jedni sie biją tylko na stadionach i chodza n ustawki, a ci drudzy to sa ludzie którzy niszczą przystanki i napadają ludzi postronnych (chociaż i ci to już są głównie po prostu huligani a nie kibole ...). Może tyle w temacie napadania przez kiboli na ludzi postronnych i nieszczenie mienia, ci którzy tylko sie biją prędzej malują na murach barwy swego klubu. Powiedzmy, że są kibole bardziej i mniej "kulturalni". Teraz porusze tematy bójek. Wiecie, dla mnie to ogólnie jest bezsens bo poniekąd psuje całą radość płynącą z oglądania pięknego sportu. No ale okej! Ustawki na odludziach mozna zniesc - tam nie cierpią ludzie postronni. Ale przez te głupie bójki na stadionach nieraz sie komuś stala krzywda! I nie ma co ukrywać, że kibole sami sie o to proszą lejąc sie na stadionach, a potem sie dziwią, że są powyrywane krzesła itp. itd. a przy tym cierpią ludzie którzy nie powinni. A jeszcze mam pytanie, pare osob napisalo, że załozyciel tego tematu to debil itp. itd. No to uzasadnijcie swoje stwierdzenia ;]

_Pablos_

Zgadzam się z założycielem, a co do ludzi, którzy krzyczą o "szlachetności" huliganów - dorośnijcie.

_Pablos_

kazdy kibol to idiota i niedorozwoj...gdy idzie taki ulica to mam z kolegami niezla beke^^ raz dalismy jednemu 10 gr i wyslalismy do sklepu po 5 piw i wiecie co zrobic? poszedl do sklepu...^^ to wlasnie ukazuje poziom ich inteligencji. wiecie dlaczego neandertalczycy wygineli a homo sapien nie? neandertalczycy bazowali tylko na sile a homo sapiens na inteligencji.kibole to wspolczesni neandertale-skazani sa na wymarcie...

iluminat1990

O Boże jak czytam te wasze głupoty to robi mi się was żal po prostu!
Uwzieliście się na ten film,na "kiboli" i strzelacie te swoje monologi i robicie z siebie wielkich znawców<lol2>
Każdy w życiu ma swoją pasje,a że pasją kiboli jest nawalanie się na stadionach i nie tylko to już ich wybór i ich sprawa.
Robią to co najlepiej umią czyli napierdalanka i tyle.
Jedni piją bo lubią drudzy się bija-bo lubią...proste ;|
Nie przecze,zdarzają się Kibole którzy naprawde nie mają za grosz rozumu i są po prostu głupi ale nie kazdy kibol równa się debil.
Więc dajcie sobie już spokój.I mówie teraz do Pablosa,idz lepiej nazeluj sobie włoski,umyj ząbki,kup karmi i przed telewizorek lamusie ;|

agasia117

umieją* <lol2> ................................................................................ ............

agasia117

"Robią to co najlepiej umią czyli napierdalanka i tyle." <LOL> odezwala sie obraczyni ucisnionych idiotow;] nikt kto ma choc grosz rozumu nie bierze udzialu w czyms tak glupim jak zadyma po czy przed meczem.no bo po co? w imie czego? w imie urojonego honoru klubu pilkarskiego? czyli inaczej mowiac w imie 11 gosci biegajacych w krotkich spodenkach za pilka?<LOL!> to jest po prostu kwintesencja glupoty.osoba ktora to kwestionuje prezentuje podobny poziom jak Ci intelektuali dewianci...

agasia117

"Robią to co najlepiej umią czyli napierdalanka i tyle." <LOL> odezwala sie obraczyni ucisnionych idiotow;] nikt kto ma choc grosz rozumu nie bierze udzialu w czyms tak glupim jak zadyma po czy przed meczem.no bo po co? w imie czego? w imie urojonego honoru klubu pilkarskiego? czyli inaczej mowiac w imie 11 gosci biegajacych w krotkich spodenkach za pilka?<LOL!> to jest po prostu kwintesencja glupoty.osoba ktora to kwestionuje prezentuje podobny poziom jak ci intelektuali dewianci...

iluminat1990

Wiesz,pewnie jesteś z tych,którzy boją się dostać w morde bo dbają o swoją twarzyczke<lol2> Nazelowany laluś i do tego jeszcze na pewno popylasz na solarke,weź się człowieku walnij w głowe!
Jakie Ty brednie wypisujesz!Ty nawet nie wiesz co to jest honor a co dopiero honor klubu piłkarskiego to już w ogóle.
Każdy jest inny,jeden woli sobie pogadać do telewiozra a drugi woli zamieniać swoje słowa w czyny,ale Ty pewnie tego nie zrozumiesz.
Nigdy nie byłam za przemocą w filmach a tym bardziej za używaniem przemocy w codziennym życiu ale wiele wydarzen nauczylo mnie ze czasami jedynym wyjściem z sytuacji jest jedynie przemoc a inaczej pisząc skopanie komuś gęby.
Jeśli ktoś na codzien używa przemocy jak np "kibole",by walczyc o swój honor,o honor klubu piłkarskiego to sądze że jest to już uzależnienie.
Ale ludzie uzależniają się od róznych rzeczy,od papierosów,alkoholu,narkotyków,sexu itp... i jakos niektorzy potrafia z tym zyc bo wydaje sie to normalne i często spotykane a jak ktos nałogowo używa przemocy i to jedynie w stosunku do wroga to od razu wielkie halo.

agasia117

a ty jakis jasnowidz ze wiesz kim jestem? <LOL3> zelem do wlosow sie brzydze a solarium to chyba tobie wypalilo juz mozg;] jako przyszly lekarz wiem doskonale co to honor,dobrze pojmowany HONOR! a ze bede pracowal w jednym z najniebiezpieczniejszych miejsc w afryce wiec nie mow mi takich bredni skoro nic o mnie nie wiesz! no ale wrocmy do tematu. choc na marginesie mowiac to zrobilas typowy zabieg gdy nie posiada sie argumentow-zmienilas temat.
no to wytlumacz mi czym jest ten "honor" klubowy? dla mnie to zupelnie abstrakcyjne pojecie...powiem wiecej nawet smieszne. jesli obrona honoru wedlg ciebie jest nakopanie kibicowi przeciwnej druzyny no to sorry pocahontas ale ci sie chyba 5 klepka odkleila."bo wydaje sie to normalne i często spotykane a jak ktos nałogowo używa przemocy i to jedynie w stosunku do wroga to od razu wielkie halo."-no z tym to juz polecialas jak slepa koza na żer.hahahahah <LOL> <LOL2> <LOL3> gdzie koncza sie argumenty tam dochodzi do przemocy...dokopanie komus to nie oznaka sily lecz slabosci bo pokazuje ze kieruja nami zwierzece instynktu a nie szczytowe osiagniecie czlowieka jakim jest logiczne myslenie-czy jest cos bardziej ukazujacego nasza slabosc i smiesznosc? ja mysle ze nie...sila powinna byc uzywana w samoobronie a nie gdy paru degeneratow bez przyszlosci umila sobie czas nawalajac sie na ulicach.jesli ty tego bronisz to jestes smieszna,zalosna,moralnie przegnila i po prostu glupia...nie czuj sie urazona bo i tak ujalem to najdelikatniej jak tylko potrafilem;]

iluminat1990

Wiesz pewnie Cię zdziwie ale nie chodze na solarke bo to dla mnie strata czasu i pieniędzy a jeśli chodzi o mój mózg to ma się dobrze,nawet bardzo dobrze.O widze,że mam doczynienia z przyszłym lekarzem...no to gratuluje,doskonały wybór.I napisałam to bez ironii.
Jeśli chodzi o mnie to jestem na drugim roku psychologii,więc nie masz doczynienia z...hmmm jak to napisałeś : śmieszną,żałosną,moralnie przegniłą i po prostu głupią dziewczyną.
Ty po prostu nie rozumiesz tego co ja pisze.Jesteś aż tak ograniczony żeby nie zrozumieć podstawowych rzeczy?!
Owszem zgodze się z Tobą,że sila powinna byc używana w samoobronie i nawet dodam że TYLKO w samoobronie ale nie oszukujmy się ...tak nie jest i nigdy nie będzie.Nie licz na to w tych czasach.
Teraz praktycznie kazdy konflikt wśród młodzieży rozwiązywany jest poprzez przemoc,nawet między dziewczętami dochodzi coraz częściej do bójek,nie wspomne już o dorosłych osobach.
I na dodatek policja,która powinna świecić przykładem i chronić ludzi coraz częściej dopuszcza się do nieuzasadnionych pobić.Przemoc była,jest i bedzie używana.Dla jednych jest zwykłą zabawą,dla drugich możliwością odreagowania,a dla jeszcze innych codziennym życiem.
Ludzie narzekają na "kiboli",obrzucają ich błotem,mówią że są dnem,że są zniszczeni od środka a tak naprawde to rzeczywistość ich niszczy,kazdy czlowiek z osobna.
I masz racje dokopanie komuś to oznaka słabości,a skąd wiesz jakie dzieciństwo mieli Ci "kibole",dlaczego uzywają siły wobec innych?
Może poprzez przemoc mogą zrekompensować sobie własne cierpienie?
Może gdy dorastali przemoc była ich jedynym sposobem na przeżycie np w patologicznej rodzinie?A piłka nożna była ich ogromną pasją a że marzenia o karierze piłkarskiej nie spełniły się tak samo jak kariera o normalnej rodzinie to chociaz w taki sposob mogą wziąć udział w tym sporcie.Jeśli całe swoje życie kibicujesz jednej drużynie,staje sie ona dla Ciebie jak rodzina,moze nie w dosłownym tego słowa znaczeniu...ale zrobiłbyś dla niej wszystko.Może sport jest dla nich wszystkim,bronią swojego klubu jak potrafią ,a że bijatyki sprawiaja im radość i przyjemność to już ich sprawa.Każdy żyje tak jak chce.
Ale są też "kibole",którzy pochodzą z dobrych rodzin,mają porządne wykształcenie i wtedy to staje się ich pasją,dzięki której mogą oderwać się od rzeczywistości,pracy...może wolą bić sie na stadionach niż chodzić na siłownie?Darzą ten sport ogromną miłością i szacunkiem,kazdy robi to co lubi.Może potrzebują trochę adrenaliny w swoim znudzonym życiu?Nie wiem bo nie jestem "kibolem".Ale moge się tylko domyślać.
"Kibole" wyrządzają dużo szkód,zadają cierpienie innym (jedynie wrogom i to wrogom którzy sami sie o to proszą)ale nie mozesz miec pojecia co oni przezyli w swoim życiu.Ile im zadano cierpienia...i nikt ale to nikt im nie pomógł.A jak już wyrośnie taki człowiek,który od malego mial doczynienia z przemocą i zostanie "kibolem",czy bandytą czy złodziejem...to od razu ...A dlaczego się tak dzieje?Pomyśl nad tym!
"Kibole" bronią swojego honoru jak i honoru klubu piłkarskiego bo to wszystko co mają i to nie z własnej winy.
Acha a co do honoru,to kazdy spostrzega go inaczej.
I tak pewnie nie dotrze do Ciebie to co napisalam.
A jesli chodzi o zwierzęce instynkty to byłaby już dłuższa wypowiedz.Mam pewne zdanie na ten temat ale zachowam je dla siebie.

Tak więc uwazam,iz film jest bardzo dobry.Ukazuje prawdziwą twarz kiboli.
Bo nie kazdy "kibol" musi byc od razu zły !Złe jest jedynie społeczeństwo i to ono niszczy ludzi ;]
Pozdrawiam.I życze powodzenia w Afrcye.

agasia117

no z tym solarium to Ty zaczelas wiec przyjalem tylko Twoje metody prowadzenia dyskusji.
chcesz byc psychologiem??? dobra,nie bede tego komentowal,spuszczam na to zaslone milczenia...powiem tylko ze tu powinno byc cos na odwrot;]
ahaaa...czyli przez to ze mieli nieudane dziecinstwo powinnismy im wspolczuc i nie potepiac? powinnismy pozwolic im demolowac wszystko w okolo bo mieli trudne dziecinstwo? smiech na sali! to zadne usprawiedliwienie. ja w dziecinstwie tez nie mialem latwo ale jakos nie wyroslem na oprycha ani kibola wiec to co napisalas to stek bzdur.jesli chce sie byc uczciwym,ma sie jakis kregoslup moralny to dziecinstwo nie ma z tym nic wspolnego. niektorzy kibole sa wyksztalceni?? no prosze Cie nie rozsmieszaj mnie...wsrod nich nie znajdziesz ani jednego absolwenta prawa,lekarza,pilota ani nawet sklepikarza.oni sa marginesem spolecznym bez jakiegokolwiek wyksztalcenia i bez jakiejkolwiek przyszlosci.sa to zlodzieje,szulerzy,menele,narkomani itp.itd. ktorzy poprzez burdy chca choc na chwile zaprzeczyc oczywistej prawdzie ze sa nikim.widze ze nie masz zielonego pojecia czym jest honor. chcesz byc psychologiem a nie potrafisz wyciagnac zadnych logicznych spostrzezen dotyczacych ich postepowania ani genezy ich dzialan.

spoleczenstwo nie niszczy ludzi lecz ludzie niszcza spoleczenstwo.
Pozdrawiam. I zycze ukonczenia innego kierunku niz psychologia bo do tego zupelnie sie nie nadajesz;]

iluminat1990

Oboje rozmawiacie na temat o ktorym nie macie pojecia. Proponuje skonczyc sie osmieszac

iluminat1990

Dobra widze,że do Ciebie nic nie dociera.Uważasz się za najmądrzejeszego,i nikt oprócz Ciebie nie ma racjii.Ja mam swoje zdanie na ten temat i nikt ani nic go nie zmieni.Niepotrzebnie poprzednio się tak rozpisałam i to do tego na tematy o których nie masz pojęcia.
Mam olbrzymią wiedzę na temat wpływu dzieciństwa na dorosłe życie,wiec kto jak kto ale ty nie bedziesz mnie pouczał,a z psychologii nie zrezygnuje...ale dziekuje za rade...

Pozdrawiam ;]

agasia117

no moglbym identycznie powidziec do Ciebie^^ nie potrafie pojac Twojego punktu widzenia na te sprawy.probujesz ich rozgrzeszac i w ogole ale dobra nie wazne. watpie abym sprawil abys opuscila okop Twego zdania xD wcale nie uwazam sie za najmadrzejszego...przepraszam ze bylem delikatnie mowiac zlosliwy;) ale Ty tez nie zostawalas dluzna:D

no skoro tak bardzo opstajesz przy tym kierunku to coz...badz dobra psycholoszka!;D
pozdro;)

ocenił(a) film na 4
agasia117

OLBRZYMIA WIEDZA na temat wplywu dziecinstwa na dorosle zycie... a jednak ponownie mnie rozbawilas. Pisz wiecej, bede miala duzo uciechy:D

ocenił(a) film na 4
agasia117

buahahaha
Coraz gorszych odchylencow przyjmuja na psychologie. Przykro mi, ale to co bredzisz swiadczy ze JESTES jednak "śmieszną,żałosną,moralnie przegniłą i po prostu głupią dziewczyną", a na dodatek realizujesz swoja niedojrzalosc na psychologii. Wybacz, ale kibole na pewno zloza ci kwiatuszki u stop za analize ich trudnego dziecinstwa. Moze na trzecim roku psychologii dowiesz sie czegos wiecej niz banalna analiza zycia przedszkolnego kryminalistow.
Miej swoje zdanie i blagam, pozostan przy zachowaniu go dla siebie:D Nie dziel sie z nami "wnikliwa" analiza psychologiczna prymitywow.
Nie wiem czy nastepny taki infantylny post mnie rowniez rozbawi. Moge sie na przyklad zaczac martwic, ze gdy wysle kogos do psychologa trafi na ciebie i wroci z babelkami zamiast mozgu.

ocenił(a) film na 4
agasia117

buahahaha
Oj ubawilas mnie niewiasto;p Kibol=debil, wszyscy sa tacy sami, a odrozniaja sie tylko numerami zebow ktorych im brakuje. Czasem nawet tym sie nie odrozniaja:D

ocenił(a) film na 8
iluminat1990

iluminat1990 - twoje komentarze pokazują, że jesteś zwykłym społeczniakiem i łajzą. Mówiąc na nich idioci i chwaląc się, że daliście jednemu z nich 10gr pokazujesz, jaki z ciebie niedorozwój. Niby się z nich śmiejesz z tymi swoimi żałosnymi kumplami, a pewnie jak jest większy mecz to nosa z domu nie wychylacie i słusznie, bo patrząc na te twoje komentarze jesteś raczej tchórzem - a to jest zachowanie typowe dla tchórza. Tutaj się napinasz i wyśmiewasz z innych, a założe się, że byś miał nogi jak z waty jakby ktoś się do ciebie na ulicy przyburżył (czego ci szczerze nie życzę). Nie dziwcie się, że kibice groźnie na was patrzą na ulicy, jeżeli sami macie takie zdanie o nich.
Nie napinajcie się na forum, bo pokazując swoją postawę wobec innych robicie z siebie błaznów i "ludzi niekompetentnych".

olimpiaael

po pierwsze: to nie jest temat o mnie wiec daruj sobie prywatne wycieczki bo tylko robisz z siebie glupka udajac jasnowidza.
po drugie: gdybys nie mial problemow z czytaniem ze zrozumieniem to zauwazylbys ze sie nie chwale tylko przytaczam przyklad dla uzasadnienia mojej opinii- tak wiem dla ciebie uzasadnienie to jak fizyka kwantowa;]
moj pomysl byl efektem zakladu ze znajomym ktory twierdzil ze kibole nie sa jednak calkowicie glupi ja twierdzilem ze sa. no i wygralem...

iluminat1990

Twoja głupota mnie przeraża. Pseudinteligencik z duzymi kompleksami. Nie wiem co rozumiesz pod slowem "kibol" ale pewnie chodzi ci o chuliganow, dlatego jezeli dla ciebie chuligan to jakis menel, zul, małolat, który demoluje przystanki to widac cala twoja wiedze na dany temat. Na stadione spotkasz przekroj spoleczenstwa, od studentow po meneli, od osoby z dobra praca po bezrobotnych dlatego jezeli ktos z szalikiem to dla ciebie chuligan to oznacza tylko ze jestes zwyklym pajacem. Na miano chuligana trzeba sobie zasluzyc i to nie kopaniem w kosze na smieci czy zaczepianiem przypadkowych osob. A skoro jestes szczypiorkiem wazacym 50kg to idz na silownie a nie lecz kompleksow na forum bo uwierz mi ze kondycja fizyczna i inteligencja moze isc w parze. A to ze ktos lubi bardziej ekstremalne zabawy nie wciagajac w to osob postronnych to juz wylacznie sprawa tego czlowieka.

JP100

no i kolejny niewydarzony jasnowidz ktory mysli ze jestem m.in "szczypiorkiem". dajcie spokoj bo mnie tylko rozbawiacie...^^
gdybys nie mial problemow ze zrozumieniem slowa pisanego jak kolega dwa komentarze wyzej to zauwazylbys ze nie uwazam za idiote(czyt.kibola) osobe ktora nosi szalik tylko taka ktora demoluje otoczenie i nawala sie z innymi.to chyba roznica nieprawdaz? zeby byc chuliganem trzeba sobie na to miano zasluzyc?? Oo hahahaha a juz myslalem ze nie ma tu osob z poczuciem humoru 10/10. chuliganem moze byc kazdy pajac bez przyszlosci i tyle w tym temacie. no w sumie racja jesli chodzi o ostatnie zdanie.skoro chca to niech umowia sie gdzies w lesie i niech sie napieprzaja az wszyscy wyciagna nogi do przodu.to nawet od strony spolecznej bylo by czyms pozytywnym lecz niestety oni wola robic to na osiedlach, ulicach,demolujac wlasnosc publiczna gdzie przypadkowemu przechodniowi moze stac sie krzywda i tylko dlatego sie ich czepiam.glupcy moge sie bic niech tylko robia to w miejscach gdzie nawet karetka nie zdola dojechac;]

iluminat1990

To w takim razie jak rozpoznales ze osoba ktorej dales 10 gr to chuligan, kibol (swoja droga ale z ciebie niesamowity jajcarz)?
Lamal lawke a ty podszedles i dales mu te monete czy akurat odbywala sie ustawka w srodku miasta?
Przy okazji to ja ciemna strone kibicowania znam bardzo dobrze a nie przeszkodzilo mi to ukonczyc studia na dobrej uczelni, wiec chocbys nie wiem jak sie wypieral to dobrze wiem ze jestes szczypiorkiem bo normalny czlowiek nie moze miec takich kompleksow

ocenił(a) film na 8
_Pablos_

kibice powinni być wierni klubowi, tak jak patrioci powinni być wierni ojczyźnie. Może są oni ograniczeni - ale są też zdolni do poświęceń(oczywiście nie mówię tutaj o wszystkich "kibolach")Ustawki to przesada, zresztą w tym film są trochę wyolbrzymione, ale honor, czy przyjaciele są ważniejsi od czubka własnego nosa..

_Pablos_

_Pablos to zwykła ciota i tyle dej se synek spokój i bo szkoda czytać twoje wypociny..

_Pablos_

zgadzam się z Tobą w 100%,nie będę się rozpisywał bo mi się nie chce :)

użytkownik usunięty
_Pablos_

Popieram autora tematu - kibole to śmieci i powinno się ich wytępić, trzeba być bowiem zwierzęciem, matołem i hołotą, żeby pobić kogoś za to, że kibicuje on innej drużynie, demolować ławki, przystanki i jeszcze mieć potem pretensje do policji, po otrzymaniu kilku uderzeń pałką w łeb. I parodią jest, iż jeszcze takie zera bełkoczą coś o honorze i zasadach! Matko jedyna, jakie to zadsady i honor nimi kierują! Czyżby ich punktem honoru i zasadami było napadanie na ludzi na ulicy, niszczenie mienia publicznego i straszenie babć na ulicach? To są te zasady i honor? Heh, jak chcecie się dowiedzieć, co to jest HONOR, to obejrzyjcie sobie film "300 SPARTAN" - oto historia o prawdziwych, honorowych wojownikach, którzy faktycznie mogą być wzorem do naśladowania. A zdaniem tych pojebanych kiboli, szczytem honoru jest zbiorowa napaść na samotnego człowieka na ulicy, spytanie go, komu kibicuje, i następnie pobicie go (przy czym przewaga liczebna kiboli musi wynosić minimum 10 na 1, bo inaczej, sam na sam, to by nie mieli szans nawet z moją babcią, która by ich jedną fangą w pysk usmierciła). Amen.

użytkownik usunięty

Ach, i jeszcze kilka mała "prywata"...
Agasia117 - ty dziewczynko po prostu jesteś posrana!! Twój cały sposób myślenia i formułowania zdań przywodzi mi na myśl co najwyżej jakąś tępą gimnazjalistkę, a ty chcesz tu komuś wmówić, że jesteś studentką psychologii? Buhahahahaha, studiowałem parę dobrych lat na uczelni i jeszcze takiej studentki, co by napisała (cytuję!) "ROBIĄ TO CO <<UMIĄ>> NAJLEPIEJ CZYLI SIĘ NAPIERDALAJĄ" a potem czepiała się kogoś mądrzejszego od siebie pisząc, ażeby przestał się żelować i chodzić na solarę, to jeszcze nie widziałem. Jeśli faktycznie jesteś studentką, a nie pyskatą gówniarą z blokowiska, która od dziesiątego roku życia pali i pije, a dziewictwo straciła w wieku 12 lat, to ten świat naprawdę schodzi na psy.
JP100 - naprawdę uważasz, że wszyscy na świecie są tak ograniczeni jak ty, i za punkt honoru stawiają sobie chodzenie na siłkę, by "nie być szczypiorem" i uważają to za rozwiązanie problemów? Hehehe, bawisz mnie, chłopcze.
Ogólnie powiem tak, że poziom mniej więcej POŁOWY uczestników tej "dyskusji" woła o pomstę do nieba... A zwłaszcza tych żałosnych dzieci NEO co wchodzą i piszą "HWDP" (w dodatku z błędem ortograficznym) albo że "Pablos to ciota". No litości, po takich postach od razu można rozpoznać szczeniaków, co im jeszcze włosy łonowe nie wyrosły.