Nienawidzę stadionowych chuliganów oraz pozastadionowych. Gardzę nimi. Ich filozofię walki za barwy swojego klubu uważam ze totalnie pojebaną. Policja powinna strzelać z ostrej amunicji do takich zakapturzonych półmuzgów. Powinni wprowadzic nie 24h ale 2 godzinne sądy. Zniszczył krzesło? Wzniecił zadymę? Rozwalił przystanek? To pałować ile wlezie na miejscu a na koniec kula w kolano, żeby nie mógł już więcej biegać i uciekać przed psami, że się tak po hooligańsku wyrażę :)
Niemniej jednak film mi się bardzo podobał. Bardzo wciąga a pokazane tam zadymy są krwiste i emocjonujące. Główne postaci są wyraziste. Ogólnie jestem na tak :) 7/10. Niezły film.
Jeśli już skończyłeś to wytrzyj pianę z pyska, poddaj się dalszej edukacji i jak nie będzie efektów to wracaj do rynsztoka w którym zapewne się wychowałeś. Bo forum to nie miejsce dla prostaków z ulicy. Nie pozdrawiam.
Miałeś wracać do rynsztoka jeśli nie będzie efektów twojej edukacji. Zatem co tu jeszcze robisz smarkaczu? :]
Pablos
Nie wypowiadaj się na tematy których nie rozumisz,
żeby to zrozumieć trzeba to przeżyć.
"Znamy się na tyle na ile nas sprawdzono" jak pisze pewna Noblistka.
Tłumaczyć cię może jedynie to że jesteś pracownikiem ITI i odgórnie wyprano ci umysł.
Torcida Górnik.
"to wracaj do rynsztoka w którym zapewne się wychowałeś. Bo forum to nie miejsce dla prostaków z ulicy"
sory bardzo ale na forum chyba wypowiadać się może każdy............
"sory bardzo ale na forum chyba wypowiadać się może każdy............"
Sory bardzo, ale nie każdy. Przynajmniej nie wszystkie wpisy uważane są za kulturalne i cywilizowane (słusznie). Wpisy nie wnoszące nic do tematu też są zbędne (tak jak twój), a powyższe wpisy koleżki 50 centówki, to już przejaw kompletnej ciemnoty umysłowej.
Gratuluję! Udało ci się zbudować w miarę składne zdanie, bez użycia słowa "pizda". Popracuj jeszcze nad ortografią, to może przestaniesz robić z siebie pajaca i matoła, może nawet wniesiesz coś do dyskusji :]
"to już przejaw kompletnej ciemnoty umysłowej"
a może dla innych to właśnie twoje wypowiedzi są przejawem ciemnoty....
"Wpisy nie wnoszące nic do tematu też są zbędne (tak jak twój)"
chciałabym zauważyć że twoje prawie wszystkie wpisy są tutaj zbędne ponieważ to jest strona poświęcona a raczej POWINNA być poświęcona filmom a nie temu co się dzieje na naszych ulicach.... a poza tym już wcześniej założyłeś temat o takiej samej treści tak więc po co ci to drugi raz...?
nie znudziło ci się jeszcze bronienie swoich "wspaniałych" przekonań...?
"a może dla innych to właśnie twoje wypowiedzi są przejawem ciemnoty...."
To należałoby tym osobom tylko współczuć.
Racji nie muszę bronić bo tak oczywiste sprawy nie podlegają dyskusji. Temat ten to prowokacja, tamten drugi jest na poważnie. Prowokacja, która wyłapuje takich tłuków jak np. bartek 50 centówka :]
Milcz chłopcze, nie do ciebie piszę. Naucz się pisać, kulturalnie wyrażać itp. Ogarnij się.
Własnie widze jaki z ciebie intelektualista caly dzien na kompie siedziec th sie ogarnij bo ci zycie zleci:|
Coś ci nie idzie dziecino, powtarzasz się i powtarzasz mnie. Masz tu taki fajny filmik w sam raz dla ciebie. Są na nim twoi inteligentni koledzy. Pierwsze zdanie po prostu rządzi :]
Sposób w jaki ten osobnik sie wypowiada jest dla mnie wystarczającym dowodem na to aby stwierdzić jeden prosty fakt - osoby te, to zwykli prymitywni idioci. Normalny człowiek dla wyładowania emocji kupuje worek treningowy, oni uważają że lepiej jest "dać komuś w ryj" - wręcz jaskiniowy sposób myślenia. Bynajmniej jednak jest mi to obojętne dopóki nie wciągają w swoją głupotę niewinnych obywateli. Dla mnie, mogliby się nawet pozabijać gdyż uważam ich za podludzi, żałosną namiastkę człowieka myślącego, który odrzucił dar jakim go obdarzyła natura - mózg.
Śmieszy mnie jednak ilość osób wyrażająca aprobate dla takich aktów czystej przemocy. Można wręcz powiedzieć że są z nich dumni (polacy sieją postrach w europie!). Takie podejście jest jednak niczym innym jak jawną akceptacją ludzkiej ciemnoty, ciemnoty która robi z ludzi zwierzęta.
Większość z Was chyba nie doświadczyła spotkania z tymi "miłymi" panami. Ja miałam tę wątpliwą przyjemność, pisałam o tym odpowiadając na inny post, akcja działa się w Poznaniu na festiwalu teatralnym "Malta", zostaliśmy z chłopakiem napadnięci przez grupę kiboli wrcając z teatru, spytali komu kibicujemy, ponieważ nie bardzo wiedzielismy komu powinniśmy kibicować (jesteśmy z Gdańska), chłopaka zaczeli bić. Oczywiście byli tacy odważni, że mieli gęby szalikami pozasłaniane i było ich ze 20 na jednego chłopaka i jedną dziewczynę, pewie powinnam im jeszcze podziękować, że mi się nie dostało, tacy z nich "gentlemani".
Myślicie że oni są tacy jak w filmie? Jedna tylko drużyna jest zła, druga to taka honorowa i w ogóle. Honor? - oni nawet nie wiedzą co to znaczy.Nie życzę Wam nigdy takiego spotkania, nie życzę Wam, aby kiedyś zniszczono wasze mienie, na które ciężko musieliście pracować tylko dlatego, bo grupie kolesi brakuje wrażeń w życiu. Ale uważajcie komu kibicujecie i kogo podziwiacie.
"żoni biją się za to co kochają" Czemu nie prowadzą gorącego dopingu na stadionie?
Oni chcą pokazać, która ekipa jest lepsza, co świadczy o tym, że biją się o gówno. O jakieś chore przekonania, które w końcu prowadzą do śmierci - tak w ogóle, to nawet do dwóch "morderstw". Są kretynami i nic tego nie zmieni.
Widac, ze w d byles i g widziales. Jak czytam Twoje posty to mi sie niedobrze robi. Lama z Ciebie i tyle.
Film ogladalem 3x super 9/10
Tak po krotce - jestes zalosny. Masz klapki na oczach, strasznie waskie
spojrzenie na swiat, dobre jest to i to a to, czego nie lubie jest zle,
chore i nalezy to palowac! Wiesz w czym lezy problem? W Tobie. Pieprzysz
smuty, ze nienawidzisz chuliganow, choc w wiekszosci postow mylisz ich z
wandalami, gardzisz ich agresja a sam proponujesz stosowac agresje wobec
nich, czysta hipokryzja, gardze hipokrytami. Gdy nie masz
wystarczajacych argumentow by odeprzec 'atak' innego forumowicza
wchodzisz na jego ortografie (nie mowie, ze robienie bledow jest 'ok').
Oceniasz ich a nie masz o nich zielonego pojecia, wiesz tylko to co
zobaczyles w kolorowym telewizorze marki Sony, srodki masowego przekazu
wypraly Ci mozg. Kreujesz sie na jakiegos inteligenta a tak naprawde Ty,
razem z ta Twoja sztuczna erudycja, jestes zalosny, zalosny w pelnym
tego slowa znaczeniu. A teraz napisz, ze tez jestem kretynem myslacym
miesniami, spoko, leje na to, leje na ciebie i na twoje chore poglady,
ja ze soba problemow nie mam, ty wrecz przeciwnie.
Kurde, człowieku, ale żeś się przejął. Przestań sapać i weź coś na uspokojenie. Masz problemy? :]
To jest wlasnie to o czym pisalem, brak Ci argumentow to czepiasz sie
ortografii, jesli sie jej przyczepic nie mozesz piszesz cos w tym stylu,
smieszne, napisalbym 'trafila kloda na kamien', ale powiesz, ze mam sie
za niewiadomo kogo. Wysil sie na cos wiecej
Osobiście nie popieram zachowania typu bicie się gdzie popadnie.
Zagłębiając się w temat, niektórzy "Hoolsi" mają pewien rodzaju kodeks...
Tak więc nie można - ale tak jak powiedziałem tylko niektórych - porównywać do wandali, lub osób im podobnych.
Człowieku chyba ci się pojęcia mieszają;/ Chuligan to nie to samo co wandal! To nie chuligani idą na mecze, rozwalają krzesełka, ławki demolują sklepy!! Chuligan idzie się bić jego nie obchodzi mecz ustawia się i walczy nie ważna czy jest 5/10 on się nie boi dostać po mordzie!! Chyba nigdy nie widziałeś prawdziwej walki, przekaz masowy założył ci klapki na oczy. To co mówi telewizja to jest gówno prawda, oni nic nie wiedzą o chuliganach, zresztą tak jak ty. Oni nie biją się dla tego że ktoś im karze biją się bo to ich nakręca. Ty lubisz pisać o rzeczach o których nie masz pojęcia a oni lubią ustawki.
Nic mi się nie pomieszało. Są chuliganie i są zwykli wandale. Ci drudzy debilizmem prześcigają tych pierwszych. Tylko, że chuliganie mają wojnę z Policją, a przynajmniej sami się tak wypowiadają. Na zadupiu w lesie raczej nie mają okazji prać się z policją więc robią to w mieście. Tak czy siak stają się w tym momencie wandalami. Jedni warci tych drugich. Banda niedojrzałych facetów.
A ja powiem tylko ADRENALINA nic Ci jej tyle nie da. Wiem z własnego doświadczenia ale niestety byłem zmuszony to porzucić. A co do filmu to twórcy znają się na rzeczy co zresztą widać po ocenach. A Ty Pablo jak wnoszę po nicku i wypowiedziach raczej należysz do tych ostrożniejszych co jak stoi większa grupka to boisz się przejść bo mogą Cię zaczepić. Spróbuj się wybrać kiedyś na mecz (o ile rodzice Ci pozwolą ewentualnie odwaga). Aha i na meczu jeżeli nie chcesz oberwać to nie oberwiesz (chyba że od policji :) ) wystarczy omijać pewne sektory i nie wybiegać na murawę. A co do zadym to wszystko z powodu adrenaliny i dziewczyn. Żadna panna nie poleci na frajera i tyle w tym temacie.
Najlepiej byłoby, żebyś nie wypowiadał się na tematy sobie obce, do tego wymieniając stare jak świat stereotypy i ogólniki podsycane przez media.
Wtedy będzie wszystko OK. Niestety zbyt prostym ludziom nie wytłumaczy się kilku rzeczy, a nawet jeśli to nie będą w stanie ich pojąć.
Aha. I to że idą się lać po mordach uważasz za normalne? Człowieku przecież to najbardziej prymitywne rzeczy jakie mogą być. Koleś się podnieca jak go po ryju nawalają. No żal po prostu. Chociaż z drugiej strony jakby się te debile pozabijały to nikt by nie płakał. BO kibolstwo niczego pozytywnego do społeczeństwa nie wnosi. Aha i mówisz że kibole to nie wandale? To ciekawe bo przeważnie jak widzę stado takich debili co drą mordy, biją ludzi, rozwalają ławki i przystanki albo piszą jakieś głupoty na murach to mają na szyjach szaliki i inne kibolskie rekwizyty. Krótko mówiąc kibolstwo to zaraza, którą trzeba wytępić za pomocą broni atomowej. Świat bez nich od razu się stanie piękniejszy. A ci co zaraz zaczną tej hołoty bronić nie wysuną mi żadnego argumentu że kibole coś dobrego wnoszą.
Większość z Was chyba nie doświadczyła spotkania z tymi "miłymi" panami. Ja miałam tę wątpliwą przyjemność, pisałam o tym odpowiadając na inny post, akcja działa się w Poznaniu na festiwalu teatralnym "Malta", zostaliśmy z chłopakiem napadnięci przez grupę kiboli wrcając z teatru, spytali komu kibicujemy, ponieważ nie bardzo wiedzielismy komu powinniśmy kibicować (jesteśmy z Gdańska), chłopaka zaczeli bić. Oczywiście byli tacy odważni, że mieli gęby szalikami pozasłaniane i było ich ze 20 na jednego chłopaka i jedną dziewczynę, pewie powinnam im jeszcze podziękować, że mi się nie dostało, tacy z nich "gentlemani".
Myślicie że oni są tacy jak w filmie? Jedna tylko drużyna jest zła, druga to taka honorowa i w ogóle. Honor? - oni nawet nie wiedzą co to znaczy.Nie życzę Wam nigdy takiego spotkania, nie życzę Wam, aby kiedyś zniszczono wasze mienie, na które ciężko musieliście pracować tylko dlatego, bo grupie kolesi brakuje wrażeń w życiu. Ale uważajcie komu kibicujecie i kogo podziwiacie.
ciężko mi w to uwierzyć ,a dlaczego bo w Poznaniu jest praktycznie tylko jedna drużyna i pytań za kim jesteś tam się nie zadaje...
ravi780 - to nie ma znaczenia, w wielu miastach jest tylko jedna licząca sie drużyna, a dochodzi w nich do takich sytuacji.
Sam sobie odpowiedziałeś, no może opiszę to dokładnie, festiwal odbywa się w lato, większość osób które na niego przyjeżdża nocuje w namiotach w pobliżu Jeziora Maltańskiego, szli za nami w tą stronę i chyba się kapnęli że jesteśmy przyjezdni, chłopak miał na dodatek długie włosy więc wydedukowali, że raczej kibicem piłki nożnej nie jest i odpowiedzi (na jakże oczywiste pytanie) nie bedzie znał, no i mamy pretekst. Jak się chce to się powód znajdzie żeby komuś przyłożyć, prawda?
Popieram w pełni. Ja akurat jestem kibicem, ale trzymam sie z dala od radykalnych grup typu hools bo wiem czym to grozi. Bzdurą jest że biją sie tylko między sobą, a zaczepianie zwykłych ludzi to margines. Oni jak są w grupie i na własnym terenie to mogą sklepać każdego, nawet jak ta osoba nie ma nic wspólnego z kibicowaniem.
Na tej samej zasadzie można powiedzieć ,co dobrego wnoszą kolekcjonerzy znaczków ? ... nic...,ale od początku czyli jak się bokserzy leją po mordach to tez jest kibolstwo ? mówisz o prymitywizmie ,ale co złego jest w pewnej rywalizacji która tak naprawdę obejmuję tylko zainteresowanych .Skoro chcesz dyskutować na temat chuliganki to rozróżnij ;chuliganów ,kibiców i wandali ,a nie zaszywaj ich wszystkich pod słowem "kibol".Myślę że nigdy nie miałeś żadnego zetknięcia się z ruchem kibicowskim a całą swoja wypowiedź opierasz jedynie na medialnych/policyjnych doniesieniach ,które niestety w większości są dalekie od prawdy.Wszystkim którzy piszą aby strzelać do kibiców z ostrej amunicji życzę...rykoszetu ,zapominacie chyba że to tez są ludzie ,ludzie ,którzy po prostu uprawiają sport trochę inny niż reszta,życzę trochę dystansu i spojrzenia z innej strony
Miałem aż za dużo zetknięć z "ruchem kibicowskim". Człowieku, mnie g... obchodzą psy i media !!! Wiem jedno. Niech sie ci "kibice" odwalą od ludzi którzy nie chcą mieć nic wspólnego z nimi. Pamiętam juz takie "akcje" że szkoda słów. Niszczenie stadionów, klepanie "neutrali" i "pikników", kopanie leżących porządkowych (którymi często w niższych ligach są staruszkowie kochający futbol i chcący dorobić do emerytury), lanie zwykłych kibiców na ulicy (NIE CHCĄCYCH MIEĆ NIC WSPÓLNEGO Z TĄ "RYWALIZACJĄ" !!!) . Jak mi powiesz że to są marginalne przypadki to jakbyś powiedział że w PZPNie nigdy nie było korupcji (oni też tam twierdzą że korupcja była marginalna).
I jeszcze jedno. Popieram - chcą sie pobić, rozładować agresje to OK. Ale niech to robią na odludziach - w lesie itp. I TYLKO TAM. Ale niech sie odpier.... od ludzi na ulicach i stadionach
zgadzam się debili nie brakuje,ja mówię tylko o tych którzy leją się miedzą sobą , a nie o wielkich bohaterach ,bo są w grupie itd.,chciałem też podkreślić aby nie wpychać wszystkich kibiców do worka z bandytami
Ja naprawdę nie mam nic do tych co sie leją między sobą. Ale po co oni sie leją na stadionach ? Tak naprawdę ustawek pozastadionowych jest niewiele. Raczej ci "walczący między sobą" umyśleli sobie że właśnie stadion to dobre miejsce. I dopóki tacy ludzie będą sie lać na stadionach będe ich wrzucał do jednego worka z bandytami. Jak sie odetną od wizerunku klubu i od bójek na stadionach, wtedy zmienię zdanie.
Ale nawet w tym filmie było pokazane, że niestety czasem przy okazji tych ustawek cierpią niewinni. Uważasz, że jak komuś zniszczą samochód, lokal itp. to nic się nie stało? To chyba nigdy kredytu nie spłacałeś. Nie wspomnę o rodzinach tych osobników. Nie wmawiaj mi tylko że kolesie którzy biorą udział w tych walkach nie niszczą tramwajów, autobusów czy innego mienia publicznego, za które potem wszyscy płacimy z podatków. Może to tylko jakaś grupa spośród kibiców, ale wystawiają wizytówkę całej reszcie niestety, bo to oni są najgłośniejsi.W każdym sporcie są kibice, ale dlaczego akurat w tym jest tyle nienawiści?
dlatego ja na przykład uważam że jeśli ustawki to TYLKO na odludziach, poza miastem. Polanka w lesie to chyba dobre miejsce. Szkoda że tak rzadko używane.
I teraz wyobraźcie sobie, że na spokojną wieś przyjeżdża około 50-ciu chuliganów gotowych do walki. Super.
a czemu nie ? A to to niby co:
http://www.youtube.com/verify_age?next_url=/watch%3Fv%3DBuUHf4lpntg
Kulturka, leją sie na zadupiu gdzie krzywde zrobią najwyżej paru robaczkom pasącym sie na łące. Tylko że takie coś to niesety rzadkość, przeważają ustawki w miejscach publicznych
No tak, to prawda.
Wogóle forumowicze odeszli trochę od tego, co zobaczyli w filmie. Tam są pokazani chuligani, którzy mają zasady, biją się na własne żądanie, nie demolują przystanków, stadionów itp. I nie porównujmy ich do chamów w szalikach, którzy tylko szukają chodzących worków treningowych, bo scena, w której Pete ustępuje miejsca kobiecie, definitywnie ich z tego grona wyklucza. Mam kolegów, którzy też biją się po meczach, a w normalnych okolicznościach są naprawdę świetni, o wiele bardziej kulturalni niż większość chłopaków. A więc wszyscy są źli?
A ja moge mieć nawet kumpla morderce - i też bedziesz go rozgrzeszać bo ustąpi miejsca kobiecie w autobusie albo da piątaka żebrakowi ? A ci chuligani z filmu przecież demolują - hoolsi Millwall spalili pub hoolsów West Hamu. Albo zachowanie przywódcy Millwall w barze, bo nie podobało mu sie głośne zachowanie kobity
Rasowi fanatycy.
Też nie rozumiem ich zachowania, ale nie skreślam ich, dopóki nie są własnie takimi, którzy biją ot tak, bo mieli zły humor. Jedni się biją dla pieniędzy, inni dla adrenaliny, niektórzy (niestety, oni występują coraz rzadziej)-bo w coś wierzą. Dyskusja z tobą jest przynajmniej na poziomie, ale wkurza mnie postawa Pablosa- ogląda filmy takie jak ten czy wojenne, patrzy jak giną ludzie, sprawia mu to przyjemność (inaczej by nie oglądał), jednak chuligani są ble, bo biją. Ale mają odwagę wyjść i dostać w mordę, a nie siedzą ciagle przed komputerem i pieprzą inteligentne gadki przesycone przemocą. Pewnie, zabijmy ich wszystkich! Tylko nie ruszajmy się z domu, broń Boże.
I nie chcę w nikogo uderzać, ale na polityków też wydajemy pieniądze, choć wiele razy nie stać ich na nic więcej, niż tylko chamskie pyskówki i zabieganie o swój stołek.