PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=139428}

Idiokracja

Idiocracy
2006
5,9 40 tys. ocen
5,9 10 1 39637
5,5 11 krytyków
Idiokracja
powrót do forum filmu Idiokracja

Śmieszny film a jednocześnie wcale niegłupi - zważywszy na jego tytuł. Ostra, celna satyra na wszechogarniajacy naszą cywilizację debilizm.
Na prawdę, z czystym sumieniem polecam. Dawno się tak nie ubawiłam.

ocenił(a) film na 4
coffeeshop

No ja może się nie popłakałem ze śmiechu, a co najwyżej raz czy dwa uśmiechnąłem bo tak naprawdę to komedia z tego kiepska. Prędzej pasowałoby tu określenie gatunku : IRONIA + elemnty s-f. Film głupi, ale i mądry na swój sposób. Wiem jedno zaprzecza drugiemu, ale tak naprawdę żarty były głupie, ale przesłanie mądre. Przecież chodzi o to żebyśmy nie zniżyli się do takiego poziomu. Ten film to pozytywna KPINA z nas samych. Mimo to jednak nie polecam!
4/10

Robson_77

Film mega śmieszny!! :D Podzielam Wasze zdanie. A przy okazji natchnął mnie do przemyśleń, czy przyjdzie kiedyś taki dzień, że człowiek osiągnie swoje maksimum mozliwości i dojdzie do takiego poziomu w którym nic już bardziej nowoczesnego technologicznie nie będzie w stanie wymyśleć? Czy wtedy człowiek "spasuje" i ciężar myślenia zrzuci na roboty i mechanizmy a sam upadnie z czasem aż do poziomu mieszkańców ziemi z "Idiokracji"??