jest to kolejna debilna komedia. Ale w zasadzie nie zaśmiałem się w jej trakcie ani razu, tylko scena po scenie widziałem naszą rzeczywistość w krzywym zwierciadle. Nie wiem, czy takie było założenie twórców, ale doskonale oddali to, co się dzisiaj dzieje - społeczeństwo ogłupione, wlepiające gały telewizor, w którym są wg. nich prawdy ostateczne. Książek nikt nie czyta, bo tylko dziwaki czytają książki. Filmy coraz głupsze, gry coraz głupsze. A z z dekady na dekadę spada średnia IQ. Wolę nie myśleć, jak to będzie za 30 lat, bo już teraz co drugi to jakiś dyslektyk, czy tam z innymi dysfunkcjami, niedługo pewnie faktycznie ludzie będą musieli być ponumerowani jak bydło, bo inaczej nie będą wiedzieć, jak się nazywają.
Film ukazuje rzeczywistość ludzi głupich że szkoda gadać , dla doszukujących się podobieństw można wypunktować pare które są podobne do współczesnego świata, rzeczywistości ale czy jest sens się temu przyglądać i doszukiwać??
Według mnie to jeden z pomysłów na film, na coś innego w stylu nie wiadomo za bardzo jakim bo niby z czego się tu śmiać? Czy to jest w ogóle komedia ? Nie powiedziałabym.. raczej Dramat, jeden Wielki Dramat na temat tego filmu,
Taaa Fajna komedia.. w stylu czarny humor reżysera.