PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626983}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
2014
6,7 217 tys. ocen
6,7 10 1 216757
5,7 61 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

Nie ma to jak wciskać kit przez 3 części, że ludzie zdolni są zrobić wszystko żeby przeżyć, że dochodzą wtedy do głosu ich najgorsze instynkty a potem pokazać... rzeszę idiotów rzucających się na kładce pod ogień z maszynówek :D Tak debilnej sceny chyba nigdy nie widziałem. Daję 1/10 :D Do tego biegną na linii strzału jak idioci a po udanej akcji leży tam 10 trupów. Sam jeden jako strażnik położyłbym trupem co najmniej 20 zanim by do mnie dobiegli. A tam było chyba z 8 strażników. Wcześniej na gwizdnięcie kolesie teleportują się na drzewo a strażnicy wyparowują tak że ze stosunku 1:1 zostaje ich może 5. Nie wiadomo jakim cudem tłum się rozpierzchł i zdołał wyjść na drzewo zanim strażnicy w kombinezonach ich odstrzelili xD

ocenił(a) film na 3
Dealric

Dokładnie. No ale są mistrzowskie trolle jak np profil "Antifa Polska" na facebooku (polecam zajrzeć - masakra :) ) i są takie podrzędne bluzgacze jak kolega maniakowy_fan ;)

użytkownik usunięty
JustynOryg

Trollem jesteś ty, bo oglądasz film który cię nie interesuje. Gdzie teraz przypełzniesz? może na forum Więzień Labiryntu? i tam będziesz trollować. Nic dziwnego że średnia filmu wynosi 7,0 bo trollujesz.

JustynOryg

Jeden pocisk nie wystarczy prawie nigdy. Zdziwisz się ale mało kto strzela tak celnie. Dodajmy fakt, że inaczej się strzela z karabinu myśliwskiego etc. a inaczej z zwykłej broni automatycznej.

https://www.usconcealedcarry.com/take-stop-attacker-one-round-typically-doesnt/

Zwykły cywil dostał z przyłożenia a i tak dalej napierdzielał policjanta aż miło.

http://www.buckeyefirearms.org/alternate-look-handgun-stopping-power

Garść statystyk gdzie wychodzi, że średnio trzeba 2 pociski aby zatrzymać (nie zabić) napastnika. W filmie mamy do czynienia z Policją, która od 75lat nie widziała żadnego konfliktu czyli nigdy. Wierzysz, że celność mają na poziomie snajperów?

Dodajmy fakt, że strzelanie na pałę z karabinu sprawi, że cały magazynek wyładujesz w kilku dosłownie ludzi a zanim przeładujesz to masz po dupie.

Jakby na Ciebie biegła grupa 20-30 osób to byś popuścił ze strachu i koledzy, na których przypadałoby tyle samo przeciwników NIC by tu nie zmienili.

Mieliśmy bitwę w Mogadiszu gdzie gdyby nie ciężki sprzęt, to USA by dostało po dupie od gołodupców.

Lailonn

Tylko zapominasz jednego - ich bron nie wymagała ładowania, strzelali bez przerwy. Po za tym wyszkoleni żołnierze nie powinni się dać tak łatwo pobić w walce wręcz z jakimiś obwiesiami zmęczonymi ciężką pracą...

skoczek_narciarski

Skąd info, że nie mieli amunicji? Wyraźnie rebelianci zbierali zapasy na czas walki.

Wyszkoleni żołnierze a policja, które nigdy walki nie widziała to nie to samo. Nawet jeśli to mega wyszkoleni i wyposażeni amerykanie dostają po dupie od turbanów a wcześniej Wietnamczyków...

Lailonn

A kto tu mówi o jakimś braku amunicji??

Po za skoro wyszkolony policjant nigdy nie widział walki to nie wyszkolony wieśniak też jej nie widział. No i nadal wyszkolony policjant ma olbrzymia przewagę nad nie wyszkolonym wieśniakiem...

Przykład z Afganistanem i Wietnamem jest nietrafiony, bo jednak talibowie i wietnamcy walczyli na swoim terenie który znali znakomicie a to olbrzymia przewaga nad nawet superszkolonymi ludźmi nieznającymi terytorium walki. Ci wieśniacy od tamy nie walczyli na terenie swojego dystryktu, tylko na terenie obiektu w którym w życiu nie byli...

skoczek_narciarski

Eee każdy dystrykt bronił się sam. To rebelianci robili wypady wszędzie...

użytkownik usunięty
Lailonn

rozmawiasz z fanatykiem opowieści z narni...

użytkownik usunięty
Lailonn

daj spokój, nie zrozumie, gdyż kaczor donald jest dla niego bardziej logiczny ;p

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Lailonn

Zgadzam się z tobą dodam że on nie jest nawet fanem książek, i bierze się za filmy, które go nie pociągają

Hobbita zaś uważa za rewelacyjnego, a lotra ocenia na 7,8,9 a Hobbit twierdzi że ma mniej absurdów, niż Igrzyska, do tego lubi Legolasa, on ma około 14 lat to też nie rozumie filmu, ale w sumie żaden 14-letni chłopczyk nie zrozumie tego filmu, bo ten film to nie jakiś kaczor donald, czy luzny film o turniejach gdzie można kasę wygrać i tyle...

ocenił(a) film na 5
JustynOryg

Spieszę z wyjaśnieniem nonsensów tych scen. Nikt nie zwrócił uwagi, iż źli żołnierze mają białe kombinezony, prawdopodobnie są spokrewnieni ze szturmowcami ze Star Wars, co sugerują również ich umiejętności strzeleckie. Jak dla mnie gwiazdka w górę za nawiązanie do klasyki Lucasa :). Ewentualnie wojownicy kapitolu są niewidomi i strzelają na słuch, dlatego tak im przeszkodziła zmiana kierunku ruchu rebeliantów na pionowy. Co do sceny z elektrownią: skoro rebelianci wiedzieli że "szturmowcy" nie potrafią celnie używać broni to logicznym wydaję się wniosek, że się tak na nich rzucili. Bardziej mnie zastanawia detonacja ładunków wybuchowych chwilę po ich podłożeniu, która i tak zabiłaby wszystkich atakujących. Podejrzewam, że rebelianci mieli zdiagnozowanego zaawansowanego raka trzustek, więc i tak było im wszystko jedno czy zginą teraz czy za miesiąc. Mam nadzieję że pomogłem :)

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
Karmazynowe_Ciastko

Haha :D Dzięki za wytłumaczenie, teraz całkiem inaczej patrzę na ten film ;) Będę miał dobry humor do końca dnia dzięki Tobie ;) No i chyba podniosę ocenę do 9/10 bo biorąc pod uwagę wspomniane argumenty wszystkie sceny wydają się absolutnie logiczne :D :D

ocenił(a) film na 3
Slodka_Lolitka13

Ekhem, więc... scena była debilna ;) Nie będę po raz kolejny tłumaczył dlaczego bo przyznają to nawet osoby, które pozytywnie oceniają film jako całość ;)

Co do poświecenia w imię wolnej ojczyzny to oczywiście rozumiem, doceniam, szanuję itd. Dla Polaka to naturalne. Zauważ że otrząsnęliśmy się nawet po 123 latach niewoli. Ale w filmie wcześniej nikt nie chciał nawet poświęcić się dla siostry czy żony (wielkie zdziwko że Kathiss sama się zgłosiła za siostrę) a już rok później te samoluby biegną tysiącami bez osłony wysadzić się pod tamą ( oczywiście o ile dobiegną bo wcześniej muszą jeszcze teleportować się nad lufami karabinów maszynowych) :D

użytkownik usunięty
Slodka_Lolitka13

Nie gadaj z nim bo sensu nie ma Hobbita ocenia na 9 a Lotra na 7

ocenił(a) film na 7

Ocenianie osoby po ocenionych filmach pozdro. Jeśli mamy tak robić to ty jesteś chłopkiem w wieku 15 lat.
Zapewne zgadłem tak ?

------------------------------
https://youtu.be/rIeW4IFLkxE

użytkownik usunięty
tragta

Pomyliło ci się coś misiaczku zresztą oceniam filmy zarówno obiektywnie jak i subiektywnie. Owszem mam zawyżone ale jeśli Blockbuster jakim jest ostatni Hobbit dałbym 10/10 to jasne że igrzyskom nie dam 1/10 bo film ma debilne sceny. To wtedy wyszedłbym na hipokrytę bo Hobbit też je ma

JustynOryg

Nie lubię dyskusji gdzie jedne daje 10/10 a drugi daje 1/10. Takie oceny rzadko są sensowne. Ostatnio obejrzałem six string samurai i też mu nie dałem 1/10, bo wyobrażam sobie że można zrobić gorszy film. Chociaż logikę miał bardziej rozwaloną niż w tych igrzyskach śmierci.

Po co w ogóle zabieram głos?

Skoro czytaliście książki to powiedzcie mi tak z ciekawości, jak wyglądała ta scena na moście przy tamie? Nawet jak przeżyli ostrzał strażników to przecież po wysadzeniu tamy zalało WSZYSTKICH i tak zginęli. W bezsensowny sposób. Jak już mówili o prezydencie jako o trującym wężu to myślałem że te róże zrzucone po bombardowaniu są chociaż zatrute :) Jakie były inne zmiany w porównaniu do książki? Mówię o znaczących zmianach, które powodowały błędy logiczno-fabularne.

użytkownik usunięty
sadentrue

zgadzam się :)

ocenił(a) film na 3
JustynOryg

Masz racje ten film to jeden wielki gniot,1 część jeszcze dawała rade ale 2 i 3 to totalna padaczka

użytkownik usunięty
elosidzej

ty spójrz na swoje oceny a dopiero potem się wypowiadaj "znaffco"

ocenił(a) film na 4
JustynOryg

Ja się zawiodłem na tej części kompletnie. NIe jestem zwolennikiem Igrzysk Śmierci, a ta część mnie w tym przekonaniu tylko utwierdziła. Oglądałem film o później porze i walczyłem ze snem.. porostu nuda! A jak słyszę Katniss i te jej "Peeta" to zbierało mi się na wymioty. Dałem 4 za chęci.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 3
JustynOryg

Dno film to dno Melodramat!!! nie zaden SF hahahaah masakra