PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539270}

Jak zostać królem

The King's Speech
2010
7,8 330 tys. ocen
7,8 10 1 329575
7,2 65 krytyków
Jak zostać królem
powrót do forum filmu Jak zostać królem

Haha ten film dostał 4 oskary!!! To tylko świadczy o akademii. Nie będe sie rozpisywał na jej temat ponieważ nie jest tego warta.
Skupię sie natomiast na konstrukcji psychicznej ludzi któży uważaja film za rewelacyjny.
1. Konstrukcja: - Są to ludzie podatni na reklamę, rozgłos, media. Ich myślenie mniej więcej polega na tym: " ten film jest tak szeroko reklamowany, tyle o nim mówią, no i dostał nominację do oskara!!! to musi być coś super, tak to napewno rewelacyjny film przeciesz akademia nie morze się mylić. Po obejżeniu stwierdzaja ku..wa to nie jest rewelacyjny film, ale daje 10 bo oskary dostał przecież!!! "

2. Konstrukcja: - Ta konstrukcja to poprostu bezguścia filmowi któży każdy szajs oceniają na 10 i 9.

Dziękuje. Mam nadzięję ze co niektórym troche rozjaśniłem w łepetynach.

ocenił(a) film na 8
Faszysta

10/10 i ulubione :)

goral27

Czy uważasz kolego że w tamtym wpisie było coś niezgodnego z regulaminem?chyba komunista ma swoje KGB wśród moderatorów usunęli mi zdjęcie profilowe i komentarz ponieważ ośmieliłem się zrównać komunizm z nazizmem. przezabawne... ZWOLNIĆ MODERATORA!!!

ocenił(a) film na 3
komunista

jest dokładnie jak napisałeś. pora tego przeciętniaka sprowadzić na ziemię z dala od top100

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 6
komunista

hehe w pełni się zgadzam z Twoją wypowiedzią :) Akademia to już dawno zeszła na psy. Ten film jest moim zdaniem niezły, bardzo dobrze zagrany , a historia którą opowiada ciekawa (biorąc pod uwagę angielski klimat społeczny) ale to wszystko nie zmienia faktu, że jest to film i historia na niedzielne popołudnie z TV do obiadu. Wynudziłem się w tym kinie. Poza tym założę się, że widz który nie wie za wiele o Anglii i jej zwyczajach nie za bardzo wyłapał klimat o który chodziło twórcy a nawet mógł być nim lekko zniesmaczony.... ale przecież dostał oscary tak jak wspomniałeś więc nie ma co podskakiwać heh . Pozdrawiam Komunistów :)

ocenił(a) film na 8
komunista

Co do tych konstrukcji to mogą być one słuszne w wielu przypadkach, jednak jak dla mnie film zasługuje na 8 gwiazdek ( po obejrzeniu i dogłębnej analizie). Nie zmienia to jednak faktu, że również miałem innych faworytów do oskarów.

Jescze jedno: towarzysz stalin nie wyposażył Was w słowniki ortograficzne ? :D

ocenił(a) film na 8
komunista

wiesz co mi film sie strasznie podobał.wybrałam go przypadkiem w kinie,nie nieczakalam z niecierpliwoscia na premiere nie wiedziałam ze ma az tyle nominacji i tyle zdobytych nagrod.szczerze mowiac w telewizji reklamy widziałam dopiero po przyjsciu z kina i sie z nimi nie zgadzam.to rzeczywiscie nie jest komedia ale dramat.piekny dramat.wiele mozna sie nauczyc z tego filmu.chodzi mi tutaj o czysta historie,ale tez pokazuje ze dla chcacego nic trudnego."bo nie myśla... :) Wenecje polecam choć nie każdemu może sie aż tak bardzo podobać jak mi. '' TO MOZE USZANOWALBYS to ze innym ten film moze sie podobac!przepraszam bardzo skad wiesz ze to wlasnie ty NIE masz racji ze ten film jest swietny.doceniaj na drugi raz zdanie innych
PS MUZYKA!!gdy 1. raz widzialam film nie zwrocilam uwagi ale teraz namietnie jej slucham jest piekna,bajkowa.....
no i jeszcze jedno wiem ze film jest dla zwyklych ludzi ale jesli zawodowcy uzali ze film jest TECHNICZNIE dobry......

użytkownik usunięty
komunista

Hehe, dobre. Niestety, na tym zaczyna polegać ogłądanie filmów - TYLKO ze względu na reklamy. Wystarczy spojrzeć na plakat filu - "12 nominacji do oscara". To przyciąga coraz więcej ludzi, którzy w większości doszukują się głębszego sensu.