Jeśli lubisz dobre sf, nie oglądaj tego. Przez 1:45 czekałem na akcję, której w całym filmie było może około 5-10 minut. I
kto napisał, że to jest thriller? Prędzej film familijny.
Subiektywnie dobry był dla mnie np. Moon, book of eli, source code. To natomiast był film, który z powodzeniem mógłby lecieć na disney channel.
Book of Eli dobrym SF ? .... BUHAHAHahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha AHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
AHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
Lubię dobre s-f i to jest dobre s-f. A Twoja ocena wskazuje na pewien (dziecięcy?) brak zrozumienia. Uwaga o disney channel tym bardziej. Chyba nawet disney channel jest dla Ciebie niepojęty...
Dałem 1, bo nie widziałem w tym filmie żadnych plusów. Nie widzę powodu dla którego miałbym dać wyższą ocenę.
Czyli tak jak pisałem, brak... Same efekty już były świetne, aktorzy porządni, fabuła ciekawa... Wyliczać dalej? Chyba nie ma sensu, Ty i tak nic nie zobaczysz... Żadnego powodu...
Sprawa gustu, wszystko co dla Ciebie było dobre, dla mnie totalnie leżało. Ok, efekty były dobre, ale fabuła sprawiła, że ocena poleciała skrajnie w dół. Dawno żaden film mnie tak nie znudził i nie zażenował.
Nie wiem po co wdawałem się w jakąkolwiek dyskusję, oceniłeś ten film jako arcydzieło. Nuff said.
Serio 10/10? Arcydzieło? Ja oceniam tak filmy, które zmieniły moje życie... to był zwykły hollywoodzki zapychacz. A aktorstwo głównego aktora naprawdę drewniane. Szkoda, że niektóre dziewczyny oceniają urodę zamiast umiejętności aktorskich..
Czyli tobie nie nie podobała się jego uroda. A jakich chłopców lubisz, kochaniutka?
Seriously, porządni aktorzy? Mówisz o tym chłopcu z weltschmerzem, czy tej dziewczynce z jedną twarzą?
Dobre sf? Poważnie? Fabuła po prostu płytka, w niektórych serialach miałem do czynienia z lepszymi rozwiązaniami. Bohaterowie nijacy, problematyczny dzieciak + dziewczyna, która na siłę pokazuje pazurki. Wszystko podane na tacy, nic nie wymagało przetrawienia przez mózg. To nie jest dobre sf, to jest film dla nastolatków, czy dobry? nie wiem, może i tak. A zamiast na każdą negatywną opinię odpisywać "zero zrozumienia" może poświęcisz chwilę i napiszesz co było takiego dobrego w fabule, albo przynajmniej co decyduje o tym, że jest to dobre sf?
Poświęcę. Niemalże identyczną, opartą o problematycznego dzieciaka, który DOJRZEWA (tego nie umiałeś zauważyć) fabułę ma kultowa "Nowa nadzieja". Identycznie też opowiada o tych dobrych, walczących z niszczycielami światów. Wszystko podane nas tacy, nie wymagało przetrawienia przez mózg. To nie jest dobre sf, to jest tylko taka sama narracja, jak całe "Star Wars" (zapewne też film dla nastolatków). A zamiast oceniać ten film jako bardzo zły (zero zrozumienia) może spróbuj pojąć, jak różnorodne jest sf. Tą napaścią pokazałeś, jak niewiele jeszcze widziałeś i pojąłeś, a także jak lubisz mieć rację, zgodnie z zasadą "I am debeściak".
P.S. Ciekaw jestem, czy wiesz, że to jest zaledwie pierwszy odcinek z projektowanej serii.
Hehe specjelnie się zalogowałem by Ci odpisać... Mam pytanie czy Ty oglądałeś/aś ten sam film co ja ? bo jakoś nie wydaje mi się....
Ja mam trochę inny sposób oceniania, ale fakt film nie był najlepszy ;). Do Thilleru Sci-Fi to się naprawdę nie umywa. To jest taka słodka bajeczka z dobrymi efektami specjalnymi i tyle.