PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=646707}

Kalwaria

Calvary
2014
7,0 11 tys. ocen
7,0 10 1 11272
6,9 14 krytyków
Kalwaria
powrót do forum filmu Kalwaria

Słaby !

ocenił(a) film na 3

...już samo to że jest to o księdzu to już oznacza że to po prostu badziewie !

con_desiros

to oznacza przede wszystkim że jesteś kompletnym idiotą . Twój poziom wypowiedzi może być porównywany z poziomem intelektu gnidy choć większym szacunkiem darzę ową Gnidę . Film ma dość głębokie przesłanie i nie chodzi tu nawet o poglądy religijne .... ja osobiście polecam z uwagą że jest to dramat ale naprawdę dobry . Pozdrawiam

Kuba_S_2

piękna riposta

ocenił(a) film na 9
Kuba_S_2

Znakomita!!!

użytkownik usunięty
con_desiros

:D
Nie wierzę, że można być tak głupim i nadal oddychać :D

ocenił(a) film na 8
con_desiros

jak ja uwielbiam oceny podszyte osobistymi uprzedzeniami do aktorów, reżyserów, czy w tym przypadku szczegółu fabuły...

con_desiros

jeśli oceniasz film po tym, czy występuje w nim ksiądz, to gratuluję głupoty

ocenił(a) film na 7
con_desiros

Widzisz jak wszyscy Cię zwyzywali od idiotów? Nie jest Ci głupio? Następnym razem pomyśl jak palniesz coś głupiego albo wcześniej zawołaj paru kumpli z onetu, bo normalni zdrowo myślący ludzie, odpiszą Ci tak jak wyżej.

ocenił(a) film na 7
forzamilan1

ale za to jakie ozywienie na forum:) con_desideros obejrzał naprawdę słaby "niebo istnieje naprawde" i sie zrazil do wszystkich filmów o kościele chyba;)

ocenił(a) film na 9
con_desiros

To właśnie ten film opowiada o takich ludziach jak Ty con desiros. Cytując córkę księdza jesteś właśnie taką osobą z którą musi się "użerać" jej ojciec. Film rzeczowo pokazuje postawy społeczne w każdym z mieszkańców wioski, łącznie z postawą władz kościelnych i księży bez powołania "iskry". Motto filmu genialne jak i ostatnia scena. Wielkie spory i problemy filozoficzne i teologiczne w prostym życiu. Dla mnie rewelacja bo takiego filmu jeszcze nie widziałem.

con_desiros

fakt, onaniści w sutannach i pedofile...

ocenił(a) film na 8
con_desiros

Uuu... rozumiem prowokację. Niestety mało zręczna. W zdjęciu profilowym masz pewnego przecudnego markiza, który też lubił prowokować i... tak, na ogół używał w tym celu osób duchownych. Tylko że do Sade'a, by tak rzec, jest Ci, z tym Twoim skandalikiem, daleko.

ocenił(a) film na 6
con_desiros

przynajmniej o tobie nigdy nie zrobia filmu

con_desiros

Nie zapiera oddechu, ale na spokojny wieczór - warty obejrzenia, o ile lubi ktoś dramatyczną obyczajówkę i wie, czego szukać w filmie, gdzie już sam tytuł nawiązuje do Biblii... Obejrzyj sobie jakiś "dom 1000 trupów", albo "muminki" - coś prostego, skoro nie radzisz sobie z taką ekranizacją.