Kochałam Annabelle

Loving Annabelle
2006
6,5 7,4 tys. ocen
6,5 10 1 7412
Kochałam Annabelle
powrót do forum filmu Kochałam Annabelle

Bardzo ładnie pokazana scena w kościele i świetna Diane Gaidry, a w tle magiczna muzyka AURAH. Ale to troszkę za mało, jak dla mnie. Film niskobudżetowy, jak wiele kręconych tu i tam, niedopracowany jednak dość mocno. Całość niespójna, niektóre sceny przydługie, tak jakby zabrakło pomysłu na scalenie większej części nakręconego materiału w jeden zwarty obraz trwający 77 minut.. A zakończenie? Tu dopiero czuję ogromny niedosyt... Sam temat filmu dość ciekawy, chociaż mało realny zważywszy na charaktery postaci i dużą różnicę wieku między nimi (w oryginalnym opowiadaniu reżyserki jest 18lat różnicy, Annabelle ma 17, Simone 35 lat). Film z pewnością będzie się podobał osobom, które pierwszy raz stykają się z "inną miłością" pokazaną w kinie, a jest ona pokazana dość subtelnie. Sama reżyserka do ostatniej chwili, nie mogła się jednak zdecydować, czy Simone rzeczywiście kocha Annabelle. Mnie osobiście bardzo podoba się gra Diane Gaidry, zmysłowa w wielu ujęciach. Natomiast Erin Kelly ma w filmie za dużo słabszych momentów. Mocniejszą stroną filmu są zdjęcia oraz muzyka, w tle słyszymy przepiękną piosenkę "Gravity" Sary Bareilles, czy puentujący dramatyczne zakończenie filmu utwór Olivii d'Abo "Broken". Szkoda mi troszkę zmarnowanej szansy na powstanie w końcu dobrego filmu o takiej tematyce. W mojej ocenie nadal wyżej stawiam magiczne i dobrze zrobione, filmy jak: "Deset Hearts", " When Night is Falling", "Gia", "Bound" czy "Aimee and Jaguar". To tylko moja subiektywna ocena, ale scenę z Diane Gaidry w kościele nadal będę uważać za perełkę tego filmu:)
Ps. DVD w Europie ukaże się prawdopodobnie w połowie stycznia, we Francji.

ocenił(a) film na 7
Lara_Perkins

napisz coś więcej... opowiadaj, najwyżej z małą cenzurką ;]

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

Może wieczorem, to się nastroisz przed snem :P

ocenił(a) film na 7
miss_russ

ok trzymam Cie za słowo :D swoją drogą widziałaś już 300?

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

"300" jeszcze nie widziałam, zamierzam iść w tygodniu :) Właściwie to nie wiem skąd mi się Lena w moim śnie wzięłą bo akurat wczoraj intensywniej myślałam o Nataszy Urbańskiej :)))) Generalnie tylko ze względu na nią i Edytę oglądam "Jak oni śpiewają".

miss_russ

no właśnie -jak juz powiedziałaś" a" to opowiadeaj dalej,nie trzymaj nas w niepewnosci cóz to był za sen/czyzbyś widziała "300"?/:))))

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

hehe filmy/obsada robią na ludziach jak widać spore wrażenie :]]]

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

Lena miała ciemnobrązowe, proste włosy (tak jak na nowym zdjęciu w jej profilu). Musiała mi zrobić malinkę bo tak mi się wpiła ustami w szyję, ze mało nie odleciałam :) Zrewanżowałam się tym samym :) Niestety obudziłam się mniej więcej w chwili, w której moja dłoń dotarła do celu, że się tak wyrażę... Może będzie ciąg dalszy, ale wątpie bo zwykle nie śnią mi się dogrywki...

miss_russ

no,no,miss.russ....całkiem ciekawy ten sen:)
koniecznie idź na "300"-Lena prawie w całej okazałości -będziesz mogła porórwnać :))))

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

Porównać nie bo w moim snie nie była nago :)

miss_russ

No, no, no :) Tu się teraz sny erotyczne pojawiają :) Bardziej obrazowo to mogłaś opisać miss.russ, bo nie bardzo rozumiem co Ty z ręką robiłaś :))

karen_

hej mam pytanko macie moze piosenke Sary Bareilles - gravity ale w wersji studyjnej nie live ja tak to mozna by było mi wysłac na maila cola1986@tlen.pl

ocenił(a) film na 8
sonya_3

Najlepiej zadaj to pytanie w wątku poświęconym piosenkom :)

ocenił(a) film na 8
karen_

Karen, wiesz przecież, że ja nieśmiała jestem i dość wstydliwa :) Co prawda pisać umiem, ale po pierwsze ktoś nieletni może to przeczytać, a po drugie spacjalnie wiele do opisywania nie było :)))) W pewnym momencie nie wiedziałam co mam dalej robić i wtedy się obudziłam...wrrrr...Co innego teoria, a co innego praktyka, nawet jeśli tylko we śnie

miss_russ

Nieśmiała, wstydliwa i śniąca erotyczne sny, to całkiem miłe zestawienie miss.russ :)

ocenił(a) film na 7
miss_russ

................. za dużo filmów o wampirach ;)

ocenił(a) film na 7
Lara_Perkins

ja dopiero w czwartek ide na 300 - załamka!

obejrzałam 'The Berlin Affair' - dzięki interwencji gonzo :)
powiem tak, trailer miał w sobie chyba WSZYSTKIE najfajniejsze momenty z całego filmu, spore rozczarowanie, wyobrażałam sobie główne bohaterki jak na tamte lata skrycie w sobie zakochane, połączone ze sobą ogromnymi uczuciami, magia, szaleństwo, to wszystko było widać w zapowiedzi (a raczej tak mi się zdawało)... Gdy ogląda się całość od poczatku do końca ma się wrażenie jedynie "wielkiej gry" na uczuciach małżeństwa, zero prawdziwych uczuć pomiędzy paniami, poprostu zabawa w całowanie dwóch heteryczek! klęska, proszę mi zapowiedzieć coś lepszego na poprawę smaku :D

Lara_Perkins

Ty bys chciała Lara/Lena co tydzień hit oglądać :) Niedawno obejrzałaś "Smażone, zielone.." a teraz pójdziesz na "300", który zapewne smak Ci poprawi :)

karen_

Dziewczyny ja tam ostatni TLW?
W tym odcinku Helena wreszcie staneła na wysokosci zadania :)
reszta ...supełki /choc nie wszystkie/ zostały rozwiazane .

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

ja dopiero wczoraj widzialam 4x11 :] i moim zdaniem to byl najnudniejszy odcinek 4 serii! niebawem obejrze mam nadzieje również ten najnowszy o którym piszesz :D ..może Helena poprawi mi 'smaka'? hehe

ocenił(a) film na 7
karen_

zostanmy przy larze, nicka narazie nie zmieniam ;] masz racje wolalabym ogladac za kazdym razem cos dobrego, niz film ktory mialam zamiar wylaczyc już po połowie, dałam mu szanse na koniec, ale chyba gorszego finału od tego nie mozna było nakręcić :P

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

Ja z kolei widziałam "Głowa w chmurach" z Charlize Theron, Penelope Cruz i Stuartem Townsendem (partner życiowy Charlize, bardzo go lubię). Film do obejrzenia, historia dość ciekawa, wiarygodna, bardzo dobrzy aktorzy, można powiedzieć trójkąt miłosny osadzony w realiach II wojny światowej, akcja filmu rozgrywa się w Anglii, Francji i Hiszpanii. W sumie smutna to historia, liczyłam w głębi duszy na inne zakończenie.

A co do "TLW", to właśnie w radio gra muzyczka z 8 odcinka 3 serii "TLW" - pamiętna scena w domku na plaży:P Moje wrażenia po season finale...nie myslałam, że kiedyś to powiem, ale żal mi Tiny, naprawdę. Nigdy jej nie lubiłam, nawet w 1 serii, ale od 2-3 odcinków zaczyna zdobywać mój szacunek. Ten moment, w którym Bette ją pocałowała oraz ten, w którym Tina dyktowała Bette co ma powiedzieć Jodie, jak dla mnie naprawdę emocjonalne. Shane i Paige...Kristanna Loken jest piękną i seksowną kobietą, ale o ileż bardziej wolałabym zobaczyć Shane z Carmen w scenie z ostatniego odcinka, nawet jak na standardy "TLW" była to dość śmiała "choreografia". Jenny...idź się dziewczyno utop albo odnajdź panią weterynarz i zrób wreszcie coś ze swoim życiem. Mariny pewnie już nie ujrzymy :( Tasha i Alice, jak bym chciała aby były razem! No i pojawiła się Dana, jako duch co prawda, ale zawsze :)

miss_russ

Podobno Charlize juz nie jest z panem Suartem ale ...byc moze to tylko plotki :)Tez chciałybym powrotu Carmen...ale S.Shahi /podobno / nie zagra juz w TLW/to ona zrezygnowała z dalszego udzialu w serialu/,ale mam nadzieje ,że zostawią w 5 sezonie "podstawowa" obsadę -co do Jenny zgadzam sie z Toba w 100% -jest wkurzajaca.

GONZO_9

A mnie jest szkoda Jenny. Była tylko przez moment szczęśliwa... z Mariną. Mnie się wydaje, że jednak bezpowrotnie zabrał ją ocean i nie spotka już swojej "Mariny". Szkoda, szkoda dla mnie, lubiłam patrzeć na jej urodę i ogromne błyszczące oczy. A charakter i te "odbicia"...mało przeszła, ta jej delikatnie skonstruowana psychika? Wystarczyłoby, żeby autorzy dali Jenny poczucie bezpieczeństwa i szczęścia u boku odpowiedniej kobiety, ale przecież nie może być zawsze tak różowo. Uśmiercili Danę, teraz (chyba) Jenny, Tasha jest bardzo blisko tego stanu. Za to są nadal postaci, za którymi nie przepadam, jak zwłaszcza Kit i jej "miałczący" facet, jak Papi (która mam nadzieję zmieni się w kolejnej serii na lepsze), czy Jodie (która w/g mnie z Bette nie tworzyła chemii na ekranie - wszyscy widzieli, a ja nic nie czułam...). Niezmiennie dobre wrażenie robi na mnie Helena (uwielbiam na nią patrzec i jej słuchać, lubię zarówno jej delikatność anioła jak i drapieżność kocicy, życzyłabym sobie, żeby spotkała odpowiednią dla siebie kobietę, ale nie w typie Dylan, tylko równie diabelsko-anielską jak ona sama), wspaniałe są Bette i Tina (ten duet to najlepiej "skonstruowana" para w całym serialu, ciekawe będą ich wzajemne relacje w 5-tej serii, miałyśmy tego przedsmak, o czym napisała miss.russ, zwłaszcze podobał mi się ten nieco dłuższy od najkrótszego cmoknięcia, pocałunek). Shane jak zwykle już coś kombinuje i pewnie znów się wycofa, wizja szczęśliwego związku ją chyba przerasta, poza tym zgadzam się, że brakowało jej Carmen u boku. Alice troszkę mniej mi się w podobała niż na początku 4-tej serii, za to całkiem odwrotnie niż Tasha. Bez entuzjazmu podchodzę do Maxa/Moiry, a pani reżyser (Annabella Sciorra) ma u mnie wielki minus za nieestetyczne żucie gumy...
A tak na koniec tej serii napiszę, że takich emocji jakie dostarczyła mi pierwsza seria, a konkretnie wciągająca, ciekawa i świetnie zagrana historia Jenny i Mariny, nie było i tym razem. Dla mnie nadal pierwsza seria jest najlepsza, ale ciekawi mnie co będize teraz między Tiną i Bette w 5-tej serii, może też tak mnie wciągnie?

P.S. Obserwuję zmiany w waszych nickach i obrazkach :) Lara ma Lenę, gonzo kota, a miss.russ jakąś spoconą laskę (sorry jeśli to też Lena, bo nie poznaję) :). Ja konserwatywnie, nic nie zmieniam, nadal będe miała na Was oko :)

ocenił(a) film na 8
karen_

Ta laska nie jest spocona, tylko wynurza się z wanny wypełnionej lodem :) Fajny kaloryferek co? :) Kto nie poznał, temu śpieszę wyjaśnić, że to boskie ciało należy do Missy Peregrym, bohaterki "Stick it". Nawiasem mówiąc z urody też mi się szalenie podoba, w mojej skali 12 punktów na 10 możliwych :)
http://melissa-peregrym.com/gallery/albums/stickithq/01_jeffmissy.jpg

miss_russ

no,no, to Jeff o ile dobrze poznaję ,tak? a panienka oczywiscie taka ...latino:) jeszcze cos poszukaj i zaskocz np.jakaś cimnowłosa,ciemna karnacja ,brazowe piękne oczy -coś w tym stylu!:)
"300" już ,że tak powiem,zaliczyłaś miss.russ.?

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

To jest Kandyjka, ale włosy ma ciemne, oczy ma piwne i piekne, więc absolutnie mój typ :) Oczywiście Jeff Bridges na zdjęciu z Missy :) Filmik jest całkiem fajny, ale przyznaję bez bicia, że obejrzałam ze względu na główną bohaterkę :) Co do pieknych kobiet, to co myślisz o Catherine Bell?

miss_russ

Pół Iranka ,pół Brytyjka -Serial J.A.G tak?
piekna kobieta hmm...cóż palce lizac a właśnie zapomniałyśmy o jeszcze jednej Brytyjce -Keia Knightley co o niej sądzisz mibb.russ.?

GONZO_9

przepraszam za pomyłke w nicu miss.russ :)

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

Keira jest sliczna, widzialyscie Księżniczkę złodzieji? bo Króla Artura i Piratów z karaibów to napewno znacie :D

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

Bardzo lubię Keirę, podobała mi się szczególnie w "Podkręć jak Beckham" :) A Katherine to właśnie ta piękna Pani Major z JAG :)

ocenił(a) film na 7
miss_russ

miałam iść na "spadaj!" to posłuchałam znajomych i poszliśmy na coś innego :(( ehhh - ja jej daje 9,5 na 10 :P

ocenił(a) film na 7
miss_russ

mi dopiero teraz wyswietlila sie zmiana foty obok miss russ :]
nie ma jak zacofanie przeglądarki :D hehe popieram karen, Missy wygląda na nim jak troszkę zmęczona i 'spocona' wysiłkiem fizycznym :P bez urazy!

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

Jenny... za to gra małą fajną rólke w serialu 24 :P
żałuje, że przeczytałam wypowiedź miss russ o duchu dany przed obejrzeniem - byłaby fajna niespodziewana scenka :( no ale przeżyje jakoś :D

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

Sorki za spoiler Lara, naprawdę :(

ocenił(a) film na 7
miss_russ

hehe - nie ma problemu, jak pisałam przeżyje, chyba nie mam innego wyjścia :P

ocenił(a) film na 7
karen_

dlaczego nie ma nigdzie 'Gray Matters'? przecież premiera światowa była w październiku 2006? :

Lara_Perkins

Premiera "Grey.." na dvd będzie 19 czerwca tego roku. Podobnie jest z wieloma filmami, że na dvd wychodzą troszkę póżniej. Na LA też przecież się czekało.

Na filmwebe jeszcze czas zimowy panuje, jesteśmy tu o godzinę młodsze:)

ocenił(a) film na 8
karen_

Ale u nas też się ukaże na DVD, Karen moja droga? Oby :) "Gry weselne" kupiłam sobie wczoraj w Empiku, nie wiem kto tłumaczenie robił do tego filmu, ale jest niedbałe strasznie i nie oddaje naprawdę sietnych dialogów. POlecam oglądać w oryginale, ewentualnie z polskimi napisami.

ocenił(a) film na 7
miss_russ

ja zamierzam niebawem zakupić 'Jaskinie' do kolekcji z Lenką :P ostatnia branżówka jaką kupiłam to chyba Niebiańskie istoty, a nie przepraszam 'Głowa w chmurach'. Nastepne tez beda 'Gry weselne' :D miss russ co tam dialogi, czytaj z pieknych ust Leny :]]]

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

Heh, ja ogladajac "Gry weselne" to tylko Luce widze :)))))))))) "Jaskinia" jest w miare, zawsze milo zobaczyc Piper i Lene razem na ekranie :)

ocenił(a) film na 7
miss_russ

.. to był kolejny powód, żeby go chcieć zakupić :] na zdjęciach z filmu 'jaskinia' Piper wyglada na bardziej wgraną w postać niż w imagine, wydaje się żywsza, bardziej ludzka :]]... ale to ocenie dokładnie jak już obejrzę :P

miss_russ

dziewczyny ,że tez Lena spac moze ,no ja się dziwie co post to choc jedno słówko o niej :)

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

Mnie to nawiedzila raz takze w nocy i nie na pewno nie bede sie z tego powodu skarzyc :P Czekam tylko na ciag dalszy LOL

miss_russ

Życze Ci- naprawde -ciagu dalszego i aby sen trwał do końca a nie został brutalnie przerwany w najmniej odpowiednim momencie:)

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

Dzieki, pretensje moge miec w sumie do siebie bo sie zawahalam i tak mnie to wybilo ze snu, ze sie obudzilam

ocenił(a) film na 7
miss_russ

mnie chyba nie dane jest śnić o lence, bo ostatni sen jaki pamiętam jest nieco dziwaczny, jestem policjantką i razem z innymi ścigam psychopatę - ale sen rozwinął się dość przyjemnie :) niestety, wszystko co dobre - szybko się kończy ;] .. za dużo filmów i seriali kryminalnych - muszę je odstawić na jakiś czas :]]

ja widzę nową fotkę i zaraz z ciekawości wejdę na powiększenie :P bo miniaturka przy nicku niestety nic mi nie mówi..

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

hehe ale się uśmiałam :) jeśli nawet nie może spać z byle jakiego powodu (nie koniecznie przez nas:P) to niech wpadnie w odwiedziny do polski, my ją napewno przywitamy z otwartymi rękoma i utulimy ślicznie do snu :D

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

Popieram w calej rozciaglosci :) Jak Wam sie podoba moja nowa fota? Ta pani tez moglaby mi sie przysnic, chocby i sen mial byc osadzony w wiezieniu :P

miss_russ

ja ciągle nie mam Twojej nowej foty -do mnie dociera wszystko w żólwim tempie -daleko ma :(

GONZO_9

i stał się cud -mam Twoje nową fote-wystarczylo tylko sie poskarzyc ,no ale nie ma co sie dziwic wszędzie jest ...Miss russ.ta fotka jest lepsza niz poprzednia ,mnie sie podoba:)