Kochałam Annabelle

Loving Annabelle
2006
6,5 7,4 tys. ocen
6,5 10 1 7412
Kochałam Annabelle
powrót do forum filmu Kochałam Annabelle

Bardzo ładnie pokazana scena w kościele i świetna Diane Gaidry, a w tle magiczna muzyka AURAH. Ale to troszkę za mało, jak dla mnie. Film niskobudżetowy, jak wiele kręconych tu i tam, niedopracowany jednak dość mocno. Całość niespójna, niektóre sceny przydługie, tak jakby zabrakło pomysłu na scalenie większej części nakręconego materiału w jeden zwarty obraz trwający 77 minut.. A zakończenie? Tu dopiero czuję ogromny niedosyt... Sam temat filmu dość ciekawy, chociaż mało realny zważywszy na charaktery postaci i dużą różnicę wieku między nimi (w oryginalnym opowiadaniu reżyserki jest 18lat różnicy, Annabelle ma 17, Simone 35 lat). Film z pewnością będzie się podobał osobom, które pierwszy raz stykają się z "inną miłością" pokazaną w kinie, a jest ona pokazana dość subtelnie. Sama reżyserka do ostatniej chwili, nie mogła się jednak zdecydować, czy Simone rzeczywiście kocha Annabelle. Mnie osobiście bardzo podoba się gra Diane Gaidry, zmysłowa w wielu ujęciach. Natomiast Erin Kelly ma w filmie za dużo słabszych momentów. Mocniejszą stroną filmu są zdjęcia oraz muzyka, w tle słyszymy przepiękną piosenkę "Gravity" Sary Bareilles, czy puentujący dramatyczne zakończenie filmu utwór Olivii d'Abo "Broken". Szkoda mi troszkę zmarnowanej szansy na powstanie w końcu dobrego filmu o takiej tematyce. W mojej ocenie nadal wyżej stawiam magiczne i dobrze zrobione, filmy jak: "Deset Hearts", " When Night is Falling", "Gia", "Bound" czy "Aimee and Jaguar". To tylko moja subiektywna ocena, ale scenę z Diane Gaidry w kościele nadal będę uważać za perełkę tego filmu:)
Ps. DVD w Europie ukaże się prawdopodobnie w połowie stycznia, we Francji.

GONZO_9

:))) Ciekawe podejście

karen_

na luzie Karen :)))ale wiesz z tym przytulaniem ..nie ma sprawy czekam:)))

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

Gonzo, ja Cie moge przytulic bo ze mnie taki przytulak jest :) Pewnie, ze fajnie by bylo by Jenny znalazla wreszcie milosc i szczescie, ale po 1 serii ja nie potrafie sobie wyobrazic jej z nikim poza Marina.
Co do Ashley Judd, zgadzam sie, bardzo ja lubie, podobala mi sie tez w roli ostrej policjantki w "Amnezji", miala krotkie ciemne wlosy i uprawiala seks z przypadkowymi facetami :) Chetnie bym tez zobaczyla chocby z episodzie Eve Mendes, odkad ja ujrzalam na ekranie w "Hitch" jestem pod wrazeniem tego latynoskiego ciasteczka :P Peta Wilson czyli Nikita tez by sie nadala, a w ogole marze o Shannyn Sossamon, moi zdaniem to jedna z najpiekniejszych kobiet na ziemi, ma niesamowite oczy :) Uwielbiam takie fryzury u kobiet :)
http://img210.imageshack.us/img210/5866/sossamon025pu.jpg
http://www.helnwein-photography.com/stc/ghpicts/gh873.jpg - film "Rules of attraction"
http://gb.cri.cn/mmsource/images/2006/06/06/el060606632.jpg

ocenił(a) film na 8
miss_russ

A tu macie reklame GAP z Shannyn :
http://www.youtube.com/watch?v=rzbXBw564kU
po jej obejrzeniu chetnie bym zobaczyla ja sparowana choc na probe z Carmen, chyba bym umarla z wrazenia :P
I jeszcze cos dla zmyslow, mysle,ze mozna pieknie snic po tym klipie :)
http://www.youtube.com/watch?v=F8NnSLlhihM

ocenił(a) film na 7
miss_russ

Śliczna jest!!! ..w reklamie GAP'a bardzo podobna do Angeliny Jolie :] ma też podobne ruchy/gesty ciała jak ona... dodam, że bardziej mi się podoba od Jolie (którą wielbiłam przez jakieś ostatnie 8lat i nadal sobie cenie za kilka podejść do życia i za gre aktorską)! Z chęcią widziałabym ją w głównej obsadzie TLW :D

miss_russ

Dziękuje miss.russ. za cheć przytulenia :)przy okazji przypomne Ci o tym:)))S.Sossamon napisze tak miss.russ: piekna kobieta o oryginalnej urodzie -troche podobna do Angeliny i wg mnie, troche do Winony :)Ale Twoja tenistka z Krety chyba jednak jest ładniejsza:))))
Niedługo pęknie 1000 post -dziewczyny stawiam dobre wino tej która napisze jubileuszowy post :))))

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

W imieniu Eleni dziękuję za komplement :) Moja Greczynka mnie ostatnio trochę denerwuje, ale za długo by trzeba pisać. Nie zmienia to jednak faktu, że jest prześliczną dziewczyną, tylko wybory życiowo-zawodowe podejmuje ostatnio dziwne...

miss_russ

A może by tak dorzucić klimaty azjatyckie do TLW i zaangazować choć na pare odcinkow Li Gong :)Jak myslicie?

GONZO_9

Jestem za :) Mam dwa typy prześliczną Ye-jin Son oraz Maiko Kaji i chociaz ta druga ma już 50 lat to nadal jest piękną kobietą. Przy okazji polecam posłuchać czasem na poprawienie humoru piosenki "Urami Bushi" z soundtracku do Kill Bill'a vol.2 w wykonaniu Meiko, jest niesamowicie zaśpiewana, a jej brzmienie rozweselające:))

ocenił(a) film na 8
karen_

Mi się podoba aktorka grająca sierotę w "Córce ogrodnika", ma mało azjatycką urodę, najbardziej przykuwają uwagę jej oczy :)

miss_russ

Błękitne dla odmiany miss.russ. :)Kiedy zobaczyłam Li Gong w "miami vice" to..oniemiałam -niesamowicie piekna kobieta /będzie twarzą Olimpiady w Pekinie/ a potem "wyznania Gejszy"-nic dodac nic ujać ..chociaz zostaje przy latino:))))

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

Że też pominełam post gonzo o klimatach azjatyckich :]]
..ja do TLW zatrudniłabym bez wachania śliczną wojowniczkę "Azumi" w którą w obu częściach tego filmu wciela się piękna Aya Ueto!! Aya i miecz samurajski poprostu piękny widok :) trzeba zobaczyć! Jeśli nie ona to proponuje jeszcze inne panie: Zhao Wei (Zabójcze Trio), Qi Shu (Transporter i Zabójcze Trio) i Ziyi Zhang (Dom latających sztyletów). Kocham Kino Azjatyckie, zwłaszcza z elementami sztuk walki i żeńskimi odpowiednikami samurajów ;] !!! Polecacie jakieś filmy godne uwagi???

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

ale ona nie żyje we własnym świecie, poprostu ma bardziej kolorowsze życie wg mnie od takiej przeciętnej 'Shane', szuka inspiracji, ma sporą wyobraźnie i chęć działania, we wszystkich 4 sezonach już tyle miała przygód, że nie może żyć zamknięta - wręcz przeciwnie :D

Lara_Perkins

Jenny ma bardzo kolorowe fantazje :) i to w przypadku pisarki jest jak najbardziej pożądane. Myślę, że ona jednak ma swój świat, chociaż nie rozgrzesza jej to wcale z ekstrawaganckich, lekko nietaktownych "wyskoków". Jej psychika jest mocno nadszarpnięta i myślę, że jdnak jest zamknięta w sobie, chociaż stwarza pozory, że tak nie jest, bo próbuje przeżywać swoje życie, żeby czerpać z tego natchnienie do pisania...Ale, ona wciąż jest sama! Była z Maxem, ale tak naprawdę, żyła obok. Przynajmniej ja odniosłam takie wrażenie. Opisując przyjaciółki , czy ludzi których spotkała, patrzy na nich przez krzywe zwierciadło. Stąd się irytuje i Bette i Tina. Ok dośc o Jenny:) Mia Kirshner mnie zauroczyła błyszczącymi oczami :))

ocenił(a) film na 7
karen_

..oczami, swoim niewinnym wyglądem, a w środku twardą postawą! Widzieliście z nią 'Przyjaciółkę na śmierć i życie"? :]]

Lara_Perkins

nie widziałam więc poprosze o skr.ót:))))))

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

spróbuje choć widziałam jakieś 2-3lata temu jak wyszło na dvd...
A więc film 'chyba' zaczyna sie od momentu wyladowania Mia Kirschner w szpitalu w stanie ciężkim (mega pobicie:), oczywiscie nikt nie wie co jej sie stalo, wiec sprawa zajmuje sie czarnoskory policjant, przez caly film praktycznie zbiera zeznania od jej kolezanek z uczelni, ciekawostka jest to, ze kazda z nich ma inna historie do opowiedzenia, wiec cala sprawa sie ciagnie w nieskonczonosc... do momentu gdy wszystkie panie placza sie w zeznaniach (dochodzona nowe lub zmienione fakty)... Mia miala przygody 'uczuciowe/lozkowe' z jedna z dziewczyn... a jak sie wydalo kto ja pobil to juz Ci nie zdradze, bo po pierwsze nie pamietam w jakich okolicznosciach, a po drugie moze kiedys go obejrzysz... jesli 'porypana' postac Mii Ci sie nie podoba w tlw to tutaj tez moze byc z tym problem :P hehe

Lara_Perkins

dziękuje za wyczerpujaca odpowiedź :)Ja naprawde lubie Jenny ,słowo:)

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

w tym pontonie na środku morza wyglądała jak zakleszczona :] z każdej strony woda, nawet lądu nie było widać :P ciekawe kto ją odnajdzie w 5 sezonie... :D Marina? która ukazuje się w najmniej oczekiwanych momentach jej zwariowanego życia (promocja jej ksiazki, spektakl)!

Lara_Perkins

nie ja wiem -rybak ja znajdzie i wywiezie na bezludna wyspę:))))

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

rybak może i tak, ale jeśli bezludna wyspa to raczej sama tam dopłynie jesli wiatr jej nie będzie sprzyjał :P ale wróćmy do rzeczywistości... ja jej życie w serialu nadal będe oglądać z wielkim zaciekawieniem, już się nie mogę doczekać co tym razem producentki wymyslą'nadzwyczajnego' dla wyroznienia jej barwnej nieco innej postaci :D

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

Moze syrena z twarza i cialem Mariny, ale majaca zamiast nog ogon? :))

ocenił(a) film na 7
miss_russ

z pisarską wyobraźnią Jenny to bardzo prawdopodobny scenariusz pierwszego odcinka 5 serii :D

Lara_Perkins

Wyłowi ją transatlantyk, na pokładzie którego będzie płynęła Marina. Nie chcę, żeby Marina miała rybi ogon, lepiej niech ma nogi, żeby się mogła kochać z Jenny :)

ocenił(a) film na 8
karen_

Amen to that :)

ocenił(a) film na 7
karen_

jestem wielkim anty-palaczem, więc takiego głosu na samym piwie i czerwonym winie się chyba nie dorobie (mogę jedynie stestować:)

Lara_Perkins

nie dorobisz się na piwie czy winie, spróbuj z lodami :))))))

ocenił(a) film na 7
karen_

hehe niebawem i na lody przyjdzie czas = pogoda :]]]
ciekawe kiedy filmweb kapnie się, ze ciągle ma opóźnienie 60 minutowe :D

ocenił(a) film na 8
karen_

Najlepsza chrypke wywoluje shake z Mc Donald's :)

ocenił(a) film na 7
miss_russ

zgadzam się, zawsze po wypiciu mnie łapie - dobry sposób! ale taka chrypka nie będzie podobna do głosu K.Loken prędzej do ciągnika, który prowadziła Bette :D bez palenia chyba jednak nie da rady ;] ... Ciekawe jak Helena skryje sie z tą całą kasą przed Catherine? jakiś pomysł?

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

Odnajdzie adres Dylan i sie zamelinuje u niej LOL

miss_russ

nie, nie, nie :) Myślę, że Helena nie zaufałaby już Dylan. Powinna ostatni raz zagrać w pokera, wygrać dużą sumę pieniędzy, oddać to co wzieła i zająć się tym co chciała robić, czyli kierować studiem filmowym. I chciałabym, żeby spotkała w końcu kobietę podobną do siebie, która jej nie wykorzysta, nie oszuka, nie zrani...

ocenił(a) film na 8
karen_

Ja jednak myślę, że Dylan powinna dostać drugą szansę. Ewidentlnie się zakochała w Helenie, co zresztą wyjawiła na taśmie, Helena wcisnęła "stop" dokładnie w momencie, w którtym Dylan mówiła, że ją kocha. Alex Hedison mnie zwala z nóg, więc bardzo chcę ją zobaczyć w 5 sezonie :P
Jakoś nikt się nie wypowiedział na temat Shannyn, która podrzuciłam wczoraj w górnej części 19 strony, czekam :)

miss_russ

Helena nie chciała usłyszeć "kocham cię" z jednej prostej przyczyny. Ktoś kto kocha nie robi takiego świństwa ukochanej osobie. Dylan miała wiele okazji, żeby uswiadomić Helenę, że prowadzi nieczystą grę i nie doprowadzać do tego całego widowiska z prawnikami i taśmą. Nadużywanie słowa "kocham" było tutaj nie na miejscu, podobnie mówiła Shane do Carmen i co? Tak kochała, że ją zostawiła bez słowa przed ołtarzem. Fascynacja, zauroczenie, zakochanie nie są tożsame dla mnie ze słowami "kocham cię". Te dwa pięknie brzmiące słowa powinny być wypowiadane z całą odpowiedzialnością. Fakt, że to tylko słowa, ale nie poparte czynami są tylko piórkiem kołyszącym się na wietrze...To tyle moich archaicznych mądrości :)
Skoro Dylan ma dostać drugą szansę, to niech tak będzie, byle myślała sercem a nie inną częścią ciała :)
Co do tej aktorki S.S. to nie widziałam z nią jeszcze filmów i nie potrafię się wypowiedziec co do jej gry ani wyglądu w 3d:) Klipy ciekawe, momentami ma w twarzy coś z Angeliny Jolie i bardziej mi się spodobała w dłuższych włosach (tylko bez grzywki). Ja w ogóle uważam za duży atut w wyglądzie kobiety - dłuższe (albo nawet długie) włosy, cudownie się po nich błądzi dłońmi, abo wtula twarz. Szaleję za anielskimi włosami :))

karen_

Przepraszam Karen-pomyliły mi sie posty:)

ocenił(a) film na 8
karen_

Ja widziałam Shannyn w 3 filmach : "Obłednym rycerzu" (zabawny filmi, świetna rola Paula Bettany, a na Heatha Ledgera zawsze miło się patrzy), "Zjadaczu grzechów" (ponownie w parze z Heathem, fajny film, jak komuś się podobały "Stygmaty" z G. Byrnem i Arquette to polecam) i komedyjka "40 dni i 40 nocy" (w parze z Joshem Hartnettem). Można ją oglądać obecnie w serialu "Dirt" obok Courtney Cox, ale mi serial nie przypadł do gustu.

Lara_Perkins

Lara ,ja myslę ,że ona normalnie wpłaci do banku i będzie żyla z procentów:)))

karen_

Przez przypadek natknełam sie na ikonki Simone Lahbib, moze komuś sie przydadzą...

http://invisible-hush.org/fandom/images/SL-1.jpeg
http://invisible-hush.org/fandom/images/SL-2.jpeg
http://invisible-hush.org/fandom/images/SL-3.jpeg
http://invisible-hush.org/fandom/images/SL-4.jpeg
http://invisible-hush.org/fandom/images/SL-5.jpeg
http://invisible-hush.org/fandom/images/SL-6.jpeg

http://i25.photobucket.com/albums/c86/trancer21/300_Header.jpg

+ Hospital Central - MACA Y ESTHER
http://www.youtube.com/watch?v=Fh4LcOp7OCk

ocenił(a) film na 8
madeline2

Ja z innej beczki, czy ktoś widział wczoraj na TV4 jakoś po 23.00 "Wyznania Torri"? Film z serii playboya, jak najbardziej erotyczny, fabula - jak to w takich filmach - jest malo wazna, natomiast aktorka grajaca glowna role, Catalina Lorranaga...obledna :) Wzroku nie moglam od niej oderwac, a ze w filmie byly takze branzowe sceny, to tym bardziej :) Tu macie zdjecie tej aktorki, gozno powinna byc zachwycona :P
http://img295.imageshack.us/img295/2851/schatten884catalinalarrqh0.jpg

miss_russ

Filmu nie ogladałam ale zdjęcia widzialam :)Rzeczywiście to ten typ,dzięki miss.russ.:)Poszukam coś i Tobie tez podrzucę jakis link do obejrzenia :)))

GONZO_9

Może nie taka goraca jak Twoja miss.russ ale też niczego sobie -ostatecznie ma korzenie hiszpańsko-wloskie :) a właśnie -tak jak Karen-pytam sie o sen:))
http://www.e-famosos.com/aitana_sanchez_gijon/foto6.shtml

ocenił(a) film na 7
miss_russ

miss.russ jakie ty fajne programy oglądasz :P ..ale Pani ze zdjęć muszę przyznać, że ma bardzo ciekawą urodę, a na dodatek ma coś w oczach co przyciąga moją uwagę :]]

byłam dzisiaj w Media Markt kupić "Jaskinie", została jedna sztuka, ale cena mnie poprostu zamurowała 65zł :P

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

A "Gry weselne" z Empiku jedynie 45zł :)

miss_russ

Lorra_naga :) poruszyła zmysły. Ciekawe jak się póżniej zasypiało :)

ocenił(a) film na 8
karen_

Hmmm, jakby to ująć, musiałam coś przed snem zrobić żeby w ogóle móc zasnąć :P
Lara, właśnie wróciłam z "300" i trochę się o Ciebie obawiam - mam nadzieję, że serce masz mocne - bo scena łóżkowa pary królewskiej jest bardzo gorąca, głównie za sprawą Leny, ktora - mogę to powiedzieć otwarcie - ma przepiękne ciało i jest bardzo zmysłowa :) Nie zapomnij oddychać :P Gerard Butler też jest bardzo seksownym mężczyzną, w ogóle ten film to uczta dla oczu, 300 pięknie wyrzeźbionych męskich ciał, a i z twarzy Spartanie są bardzo urodziwi :)
Gonzo, fajna ta laseczka, choć nie kojarzę jej za bardzo z ekranu, jakaś wskazówka?

miss_russ

Ty tez potrzebyjesz miss.russ,żeby ktos Cie przytulił:))Po "300" trudno zapomnieć jak piekne jest ludzkie cialo :)
Juz Ci podpowiadam w czym grala ta pani np. "Spacer w chmurach" lub "Mechanik" -choc na mnie zrobiła wrazenie w tym pierwszym :)

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

"Spacer w chmurach"? Naprawdę? Ukochana Keanu? Nigdy bym nie zgadła!

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

Ja potrzebuję czegoś wiecej niż przytulaska, ale to temat na inną rozmowę :)

miss_russ

hmm...przyjedż na turniej do Sopotu to pogadamy :))) zaskoczona ,że to pani Gijon ? ale przyznaj -calkiem ,całkiem :))A teraz obejrze Jeta Li -lubie go ,nikt tak nie kopie jak on.

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

Wolę Bruca Lee w "Wejściu smoka" :) Marc Dacascos też jest boski :)