PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 849 tys. ocen
8,1 10 1 849337
8,1 72 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec

Arcydzieło. I chyba tyle wystarczy.

Peace;)

rozczochrany_leb

Oj masz rację. Arcydzieło. Niezwykle wzruszająca końcówka i ogółem film świetny

ocenił(a) film na 9
rozczochrany_leb

Ahh świetny film... Zawsze rozbrajała mnie jego roślinka :D jest najlepszym przyjacielem- jest szczęśliwa, nie pyta, nie zapuszcza korzeni...

ocenił(a) film na 7
rozczochrany_leb

Jeden z niewielu filmow, ktory jest dramatem, ale nie takim zwyklym
tylko takim ze na poczatku wogule nikt sie niespodziewa ze leon umrze :(
i to w tym filmie mi sie najbardziej podoba. Ostatnia scena bardzo wzruszajaca.

rozczochrany_leb

Zgadzam się w 100%.Arcydzieło. Film cudowny, wzruszający, zaskakujący (przy końcówce)... Oglądałam już z 10 razy i zawsze w czasie sceny, kiedy Leon chce przecisnąć Matyldę z roślinką przez ten otwór, a ona płacze i krzyczy do niego, że go nie zostawi to zawsze się rozklejam i płaczę jak dziecko aż do końca filmu! ehh i piosenka Stinga na pożegnanie...;) super..!

rozczochrany_leb

Oczywiście się zgodze, "Leon Zawodowiec" to jeden z niewielu filmów któremu dałem ocene 10. Uważam ten film za jeden z najlepszych w historii kina, świetna gra Jeana Reno, kapitalna muzyka, film który nie nudzi nawet gdy się go ogląda 10 raz.

Pozdrawiam, aartur.

ocenił(a) film na 8
RWX

tylko i leon a nikita jest duzo lepsza, duzo ciekawsza i o wiele silniej oddziałuje na widza. i jean reno ma tam duzo ciekawsza role

ocenił(a) film na 9
duende_2

czy ja wiem czy ciekawsza?na pewno krótsza.te role są dość zbliżone pod względem wykonywanego zawodu.wątpię aby rola w Nikicie była lepsza.Mimo to uwielbiam oba te filmy.

Jenks

Najlepszy film, jaki kiedykolwiek widziałam.

ocenił(a) film na 9
Maud_3

Aaaa, ja zawsze ryczę na tym momencie ! 'Będzie nam tutaj dobrze, Leonie' i zaczyna śpiewać Sting 'Shape of My Heart'. Na tej scenie zawsze płaczę...