Zdecydowanie najlepszy film Lucka Bessona, wg mnie swietny, rewelacyjny, co najmniej 9/10 Dziwia mnie niepochlebne wypowiedzi na jego temat. Widzialam go pare razy i wstyd sie przyznac ale becze jak bubr za każdym razem.... naprawde warto obejrzec, polecam
Tak, to naprawdę dobry kawał kina akcji.Postać taka jak Leon tzn.niepiśmienny zabójca perfekcjonista może wydawać się głupim zestawieniem,to jednak z pewnością wielu jemu podobnych rzeczywiście wyszkolono np w Libii w latach 70-90 tych.Super film.
Dla mnie Leon to prawdziwy mężczyzna jakich dzisiaj mało... Oczywiście może pomijając fakt, że jest płatnym zabójca co już nie jest tak pożądane:) Film naprawdę świetny, dzisiaj już takich nie robią...
"prawdziwy mężczyzna jakich dzisiaj mało"
W jakim sensie prawdziwy? W takim sensie, że nie udaje macho czy co?
Wiecie co, a ja dzisiaj obejrzałam ten kultowy film po raz I-szy w życiu w całości i nie mogę się nadziwić, że Wasze wypowiedzi są takie chłodne, racjonalne...... :) Do tej pory, po kilku godzinach od 'shape of my heart' na napisach końcowych nie mogę się otrząsnąć i rozpatrywać filmu w obiektywnych kategoriach - dla mnie to mistrzostwo pod względem przedstawienia emocji, ukazania niesamowitej więzi i obdarcia Miłości i zaufania ze wszelkich ozdobników. Film gra pewnie te melodie na sercach wielu z Was, więc popłaczcie się, jak ja ! I właśnie za to, za te najpiękniejsze z uczuć i oddanie Leona dla swojej podopiecznej - film dostał ode mnie 10/10.
:)