PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 849 tys. ocen
8,1 10 1 849312
8,1 72 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec

Świetny film

ocenił(a) film na 10

Zdecydowanie najlepszy film Lucka Bessona, wg mnie swietny, rewelacyjny, co najmniej 9/10 Dziwia mnie niepochlebne wypowiedzi na jego temat. Widzialam go pare razy i wstyd sie przyznac ale becze jak bubr za każdym razem.... naprawde warto obejrzec, polecam

kicia_mrrr

popieram w 100%...lepszego nie zrobił i nie zrobi ;)

użytkownik usunięty
marastarantino

ja też was popieram

ocenił(a) film na 8

Tak, to naprawdę dobry kawał kina akcji.Postać taka jak Leon tzn.niepiśmienny zabójca perfekcjonista może wydawać się głupim zestawieniem,to jednak z pewnością wielu jemu podobnych rzeczywiście wyszkolono np w Libii w latach 70-90 tych.Super film.

ocenił(a) film na 9
dowczarek

Dla mnie Leon to prawdziwy mężczyzna jakich dzisiaj mało... Oczywiście może pomijając fakt, że jest płatnym zabójca co już nie jest tak pożądane:) Film naprawdę świetny, dzisiaj już takich nie robią...

elis_webber

"prawdziwy mężczyzna jakich dzisiaj mało"
W jakim sensie prawdziwy? W takim sensie, że nie udaje macho czy co?

ocenił(a) film na 9
kicia_mrrr

Wiecie co, a ja dzisiaj obejrzałam ten kultowy film po raz I-szy w życiu w całości i nie mogę się nadziwić, że Wasze wypowiedzi są takie chłodne, racjonalne...... :) Do tej pory, po kilku godzinach od 'shape of my heart' na napisach końcowych nie mogę się otrząsnąć i rozpatrywać filmu w obiektywnych kategoriach - dla mnie to mistrzostwo pod względem przedstawienia emocji, ukazania niesamowitej więzi i obdarcia Miłości i zaufania ze wszelkich ozdobników. Film gra pewnie te melodie na sercach wielu z Was, więc popłaczcie się, jak ja ! I właśnie za to, za te najpiękniejsze z uczuć i oddanie Leona dla swojej podopiecznej - film dostał ode mnie 10/10.
:)