po prostu istne arcydzieło! Jak czytam, że nie dostał ten film żadnej nagrody tylko został wyróżniony to aż śmiać się chce. Fenomenalna gra Reno no i Portman też dała niezły popis aktorstwa, nie zapominając oczywiście o Oldmanie. Brawo!
absolutne arcydzieło. niestety leon miał wtedy straszną konkurencję - pulp fiction, skazani na shawshank i forrest gump al moim zdaniem jest z nich najlepszy
Dokładnie jestem tego samego zdania, Leon jest duzo lepszy od Forresta, chociaz to dwa różne gatunkowo filmy
"Skazani..." to w ogóle nie umywają się do "Leona zawodowca" czy do "Pulp fiction" (chociaż mnie osobiście Tarantino już trochę zmęczył). "Forresta...", ze wstydem muszę wyznać, nie oglądałem jeszcze.
A nagrody powinna zdobyć cała trójka aktorska: Reno (tutaj jestem najmniej przekonany), Portman (12 lat!) i Oldman.
hehe ten film zawsze będzie mi się kojarzyć z ojcem...jak Leon mówi "to od Matyldy" to zawsze ma łzy w oczach...mimo że zna ten film na pamięć
Zgadzam się, film masakra. Całkowicie zasłużone top 10, i wg mnie także jest lepszy od Forresta i Shawshank. "Leon" to jeden z tych filmów po których zakończeniu wpada się w osłupienie, i jeszcze długo się o nim myśli.
Popieram ,to fantastyczny film. Ci którzy klasyfikują go tylko jako kino akcji, nie mają pojęcia o kinie.
No to jest żeczywiście film którego się nie zapomina.............................
Jest zajefajny i ma dobrą obsadę, chociaż myślę, że mnie i pewnie wam te4z najbardziej podobał się gary
"Skazani..." to w ogóle nie umywają się do "Leona zawodowca" czy do "Pulp fiction""
Przesadziłeś kolego ."Skazani na Shawshank" na dobre wpisał się do historii i zawsze będzie uważany aa jeden z najlepszych filmów.
Czy film jest arcydziełem? Nie wiem, ale to nieważne... Leon Zawodowiec to zdecydowanie mój ulubiony film.