PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 849 tys. ocen
8,1 10 1 849312
8,1 72 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec

10/10

ocenił(a) film na 10

po prostu istne arcydzieło! Jak czytam, że nie dostał ten film żadnej nagrody tylko został wyróżniony to aż śmiać się chce. Fenomenalna gra Reno no i Portman też dała niezły popis aktorstwa, nie zapominając oczywiście o Oldmanie. Brawo!

ocenił(a) film na 10
natalaaxD

absolutne arcydzieło. niestety leon miał wtedy straszną konkurencję - pulp fiction, skazani na shawshank i forrest gump al moim zdaniem jest z nich najlepszy

ocenił(a) film na 10
Vito90

w rankingu powinien byc przed forest gump

ocenił(a) film na 10
Apanachi

Dokładnie jestem tego samego zdania, Leon jest duzo lepszy od Forresta, chociaz to dwa różne gatunkowo filmy

natalaaxD

"Skazani..." to w ogóle nie umywają się do "Leona zawodowca" czy do "Pulp fiction" (chociaż mnie osobiście Tarantino już trochę zmęczył). "Forresta...", ze wstydem muszę wyznać, nie oglądałem jeszcze.

A nagrody powinna zdobyć cała trójka aktorska: Reno (tutaj jestem najmniej przekonany), Portman (12 lat!) i Oldman.

użytkownik usunięty
Macabre

Ha Ha Ha!

natalaaxD Zgadzam się w 100% oglądałam go kilkanaście razy i nie mam dość ;]

użytkownik usunięty
black91berry

hehe ten film zawsze będzie mi się kojarzyć z ojcem...jak Leon mówi "to od Matyldy" to zawsze ma łzy w oczach...mimo że zna ten film na pamięć

ocenił(a) film na 9

Zgadzam się, film masakra. Całkowicie zasłużone top 10, i wg mnie także jest lepszy od Forresta i Shawshank. "Leon" to jeden z tych filmów po których zakończeniu wpada się w osłupienie, i jeszcze długo się o nim myśli.

ocenił(a) film na 10
R9onaldo

Popieram ,to fantastyczny film. Ci którzy klasyfikują go tylko jako kino akcji, nie mają pojęcia o kinie.

ocenił(a) film na 10
Ulisseska

No to jest żeczywiście film którego się nie zapomina.............................
Jest zajefajny i ma dobrą obsadę, chociaż myślę, że mnie i pewnie wam te4z najbardziej podobał się gary

ocenił(a) film na 10
Apanachi

dramat sensacycyjny swietny

ocenił(a) film na 9
Macabre

"Skazani..." to w ogóle nie umywają się do "Leona zawodowca" czy do "Pulp fiction""
Przesadziłeś kolego ."Skazani na Shawshank" na dobre wpisał się do historii i zawsze będzie uważany aa jeden z najlepszych filmów.

ocenił(a) film na 10
natalaaxD

Czy film jest arcydziełem? Nie wiem, ale to nieważne... Leon Zawodowiec to zdecydowanie mój ulubiony film.

ocenił(a) film na 10
bobinsky

Film jest przepiękny !!! Natalie Portman zdecydowanie pokazała swoje możliwości. Wczuła się w role, niejedna doświadczona aktorka powinna zazdrościć jej naturalności i talentu, powinny brać z niej przykład. Film absolutnie polecam !!!