PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 849 tys. ocen
8,1 10 1 849337
8,1 72 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec

To takie trochę dziwne pytanie, ale chyba Tony okazał się zdrajcą. Co o tym myślicie?

ocenił(a) film na 8
laraaa2

Myślę, że nie. Tony nie znał adresu Leona...przecież w trakcie filmu adres zamieszkania zmieniał mu się dwa razy, a Tony nigdy nie odwiedzał go w domu tylko Leon chodził do niego. Nie wiem czy na końcu zauważyłeś obitą mordę kiedy krzyczał na Matyldę. Widocznie próbowali wydobyc od niego informację a on nie chciał nic powiedziec.

ocenił(a) film na 10
xxtylerdurdenxx

oczywiscie,ze tony zdradzil leona .... jesli by tego nie zrobil to jakim cudem stansfield ze swoja kompania wbili sie do jego mieszkania ? zrobili zdjecie z satelity ?

leon napewno powiedzial tonemu gdzie mieszka jako ,ze byl jego najlepszym pracownikiem i uwazal go za swojego przyjaciela

a to,ze tony mial limo pod okiem to tylko dowod na to,ze na poczatku sie stwial ... gdyby nie powiedzial prawdy to dostalby kulke

vicious_57_79_2

mnie w filmie rozbroiło jak oldman wrzeszczał Everyone... normalnie demoniczne :)

ocenił(a) film na 8
puchoo

Oldman zasłużył w tym filmie na oskara,za rolę drugoplanową.

ocenił(a) film na 10
Stary_Zgred

Zgadzam sie w zupełności, on jest nieopisany w tym filmie.
Najbardziej podoba mi się scena z jego udziałem, w której finezyjnie i z gracją szaleńca rozchyla "kurtynę" z koralików podczas przeszukiwania domu Matyldy:)W jednym ruchu, geście ukazana została cała kwintesencja jego osobowości

puchoo

Haha no to naprawde swietne bylo! "Bring me everyone! what you mean everyone?! EVERYONE!!!" rewelacyjny moment!

ocenił(a) film na 10
vicious_57_79_2

Ja myślę podobnie - Tony zdradził. Czyli stał się anty-bohaterem. Wydał Leona, pomimo, że Leon traktował Tony'ego jak przyjaciela.
A film - wiadomo - wspaniały.

laraaa2

Moim zdaniem Tony byl zmuszony do zdrady, ale jednak przyjacielem Leona raczej nie byl:

1) Leon był bezbłedny i Tony robil na nim niezly interes, oczywiscie byl inteligenty i walil go w wala placac mu chyba bo 1k$ mowiac ze zawsze moze u niego wybrac calosc wiedzac ze raczej to nie nastapi
2) Nom to prawda stawial sie ale to raczej z powodu tego ze z "glinami" sie
nie zadawal i to by szkodzilo jego reputacji oraz nie chcial pozbyc sie kury znoszacej zlote jajka
3) Obiecal Leonowi ze caly jego szmal da Matyldzie gdy temu cos sie stanie a on dal jej 100 bucksow i tyle go widziano....

Roznie to mozna w sumie interpretowac...

ocenił(a) film na 9
Danonek

Danonek albo widziales inny film albo ogladales go bez napisow a ang ni huhu nie znasz :O jak taki film jest dla ciebie zbyt trudny to juz nie wiem co ci pozostalo :>

laraaa2

widzialem, widzialem, moze troche poplynelem próbojac szukac troche glebiej, ale cóź, mozliwe ze przekaz byl doslowny :)