PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 849 tys. ocen
8,1 10 1 849312
8,1 72 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec

Właśnie po raz któryś obejrzałem 133-minutową wersję Leosia i muszę powiedzieć, że jest porywająca! Mam to DVD z USA.

ocenił(a) film na 9
sirralph

Uwazam, ze ta dluzsza wersja jest gorsza od kinowej i nawet nie mam ochoty jej drugi raz ogladac. Niedlugo znow zlukam kinówke.

raphiX

tez tak mysle, krotsza wersja jest fajniejsza

ocenił(a) film na 10
deku

A co wam się w wersji rezyserskiej nie podoba? Bo dłuższa to już się ogądac tyle nie chce? Wersja kinowa jest zwykłą cenzurą rzeczy które mogłyby być kontrowersyjne dla większości niemądrych amerykanów.

ocenił(a) film na 10
sirralph

ej panowie czy którys z was wie co to był za rewolwer który miał w filmie bohater grany przez oldmana ??

ocenił(a) film na 9
sirralph

W wersji dłuższej jedyną nową sceną, która zauważyłem, jest ta, w której Leon, gdy po raz pierwszy śpi u niego Portman, podchodzi do jej łóżka i przystawia jej rewolwer do głowy. Nic dziwnego, że ją usunęli...

ocenił(a) film na 9
Bruce_Lee

Heh ta akurat scena jest w obu wersjach :)

ocenił(a) film na 10
sirralph

hej...uważam e wersja reżyserska jest genialna jak i cały film.... irytuje mnie tylko że nigdzie nie mozna jej dostać wszędzie wersja 110min ..czy ktoś wie jak można dostać wersje nieokrojoną ...??

użytkownik usunięty
u_piotrowska

Ja sciągnęłam programem Ares wersję reżyserską. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10

a wiecie może z kąd można ściągnąc wersję reżyserską?? albo gdzie ją dostac??

użytkownik usunięty
MaRqUeZ

Ja reżyserską sciągłam programem Ares i to przypadkiem, bo nawet wtedy nie wiedziałam, że reżyserska istnieje. Ale jest świetna, o wiele lepsza.