Jeśli ktoś chce wydobyć z Leona 100% tego filmu musi obejrzeć wersję reżyserką, gdzie jest dodatkowe (aż) 20minut filmu.
Każdy go oglądał Leona choć raz zauważa dziwny przeskok... Leon poznaje Matyldę zaprzyjaźnia się z nią aż tu nagle ona się w nim zakochuje, planuje sama zamach itp itd.
Coś nie za szybko się to wszystko wydarzyło? Skąd Matylda ma charakterystyczną "czapeczkę"? to wszystko wyjaśnione jest właśnie w tych 20 minutach wersji reżyserskiej :)
jeśli ktoś nie widzał zapraszam do obejrzenia
A najlepsze, że kiedyś TVP1 pokazywała normalnie pełną wersję, a dzisiaj oglądam na TVP2 i kurde... brakuje najlepszych scen m.in. z treningu Matyldy ;/ Ale cóż... obowiązuje poprawność polityczna/etyczna i inne tego typu bzdety.
Dokładnie, też się mocno zawiodłem. Ale nawet w wersji skróconej "Leon" to i tak perełka wśród rozkładówki telewizji publicznej.
Faktycznie okrojona wersja. Wcześniej oglądałem i np. umawiali się na temat kwiatka wystawionego za oknem, tego że Leon chciał aby Matylda się uczyła, itp. Cały czas mi czegoś brakowało.
ci co dziś po raz pierwszy oglądali leona nie dowiedzieli się na czym polega sztuczka z pierścionkem ;(.....zatem polecam orginał bo przez uciente sceny film traci na jakości.
dzisiaj oglądałem leona, ale po tym co tutaj piszecie, to muszę zobaczyć wersję reżyserską :)
Nie wiem, który raz oglądałem ten film dzisiaj. Nie widziałem też wersji reżyserskiej. Ale ilekroć Leona oglądam, to mnie rozwala. Jeden z najlepszych filmów ever
da się wersje reżyserską obejżeć gdzieś w internecie? tą ocenzurowaną widziałam już miliard razy, to jeden z moich ulubionych filmów, ale od jakiegoś czasu poluję na tą "prawdziwą". Szukałam po wszystkich stronach z filmami, ale tam jest tylko ta zwykła...
http://www.osloskop.net/r/3202.html
Tu macie linka prawdopodobnie do wersji reżyserskiej (director's cut), choć głowy nie dam, że tak jest, bo nie miałem okazji sam sprawdzić. Niemniej mam nadzieję, że to właściwa wersja.
Pozdro