PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 849 tys. ocen
8,1 10 1 849285
8,1 72 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec

K

ocenił(a) film na 7

Zacne kino, ale niewykończone. Za mało treningu, za mało skuteczności i przede wszystkim
za mało koor-synch. Projekt Colombiana znacznie bardziej mi się podobał.

ocenił(a) film na 10
Kadente

Pozwolę się nie zgodzić. Moim zdaniem Leon to arcydzieło i niczego w nim nie brakuje. A stawianie temu filmowi 6/10 to zbrodnia i powinno się za to publicznie wieszać delikwentów za jaja na placu w centrum miasta! :D

ocenił(a) film na 7
Miszcz_Pawarotti

no widzisz, na szczęście mam bokserki zamykane na szyfr :) inna sprawa, że nie oglądałem wersji reżyserskiej, jak obejrze to na sete zmienie ocenę

ocenił(a) film na 10
Kadente

W wersji reżyserskiej jest kilka fajnych scen. Np. Matylda płacze pod drzwiami a Leon już czeka z obcinakiem do łańcuchów! :)

ocenił(a) film na 7
Miszcz_Pawarotti

no widzsz, czego oczy nie widziały, tego myśli nie poznały ;p

ocenił(a) film na 10
Kadente

Nie miałem na myśli sceny w której zginęła jej rodzina rzecz jasna, ale scenę w której Matylda udaje biedną dziewczynkę żeby się włamać.

ocenił(a) film na 10
Miszcz_Pawarotti

A zresztą po nie będę spojlerował... W wersji reżyserskiej jest kilka fajnych scen, ale dla mnie jest to nadal 10/10 nawet w wersji uszczuplonej.

ocenił(a) film na 10
Kadente

dokładnie, w tv nie obejrzysz pełnej wersji tego filmu - jest z niego wycięty jeden wątek niemal w całości, o czym przekonałam się oglądając Leona w necie. Pokazany tam jest i trening i dowiesz się, jak Leon znalazł się w Ameryce itd. Leon staje się przez te wycięte fragmenty nieco innym filmem.

ocenił(a) film na 7
groza

Orajt, obczaję.