no były już podobne tematy, ale konkretnej odpowiedzi nikt nie dał:(
Chodzi mi o to, by ktoś mi wreszcie Dokładnie wytłumaczył (no na chłopski rozum w miarę możliwości), jak to jest z tymi wersjami. Z tego co narazie zrozumiałem, są chyba trzy wersje tego filmu:1.Wersja reżyserska(się mówi na to bodajże Director's cut- widziałem taką 4 razy)2.wersja integralna(Integeral. Tam jest podobno 26 dodatkowych min. filmu i to mnie BARDZO interesuję, chcę to zobaczyć!) 3.No chyba się jeszcze rozróznia wersję nieocenzurowaną... ale nie jestem pewien. A może niecenzurowana i integral to to samo? No nawet jeżeli jest jakaś "niecenzurowana" to mi chodzi o to, by ogejrzeć Dłuższą, gdzie jest więcej treści, nie muszę jak osioł oglądać wszystkiego... no napiszę wam link co ja właściwie chcę obejrzeć (znalazłem to gdy w googlu w grafice wpisałem leon): http://www.natalieportman.com/npcom.php?page_number=591 [www.natalieportman.com/ ...] przejżyjcie dokładnie, tam jest dużo scen których nie było w wersji directors's cut!! Gdzie ja mogę dostać tą dłuższą wersję ?!! :(:(:(:(:(:(
Jeżeli ktoś się na tym zna to tylko reżyser, nie ma co licytować się o nazwy ,poprostu pomiędzy sceną ,, nauka strzelania z karabinu,, a sceną na komisariacie wycięto około ( piszę około żeby ktoś się nie czrpiał) 15 do 20 min. filmu częsć scen jest na stronie natali ale nie wszystkie. Pytanie gdzie zdobyć pełną wersje nurtuje mnie od dawna niestety nie znalazłem jej w sieci.
ps.dzięki za link do strony natali.
no ale rozumiem w takim, że warto obejrzeć tą wersję integralną z dodatkowymi scenami. I nie zgodzę się z Tobą- myślę, że jednak jest wycięte więcej filmu i nie tylko w momencie o którym mówisz. Ja słyszałem (tzn. czytałem, na tym forum z resztą), że te sceny w noszą bardzo dużo do filmu i pozwalają na wiele spraw spojrzeć trochę inaczej. Z resztą co tu dużo gadać- chciałbym zobaczyć wszystko co chciał przekazać reżyser. i chcę, by mi ktoś konkretnie powiedział, czy są w końcu 3 wersje, czy 2 i czy jeżeli są 3 to czy warto obejrzeć obie (obie czyli oprócz DC, bo tą tylko widziałem). No czytałem np. że pełna wersja to np. wersja puszczana w japoni.. No poprostu tego posta gdzie to ludzie opisywali bodajże już nie ma. A najważniejsze moje pytanie wciąż pozostaje- czy ktoś może wie skąd wziąć tą "pełną" wersję, czymkolwiek by ona nie była ?!
Wszystkie źródła na jakie się natknąłem dotychczas mówią o tym, że wersja reżyserska (DC) i wersja integrale (VI), to ta sama edycja. Wszystko zatem wskazuje, że w obiegu są dwie wersje: wersja kinowa i wersja DC, która zamiennie nazywana jest też VI. Odsłyłam Cie na stronę: http://www.gecko.tele2.pl/leon/leon.htm [www.gecko.tele2.pl/leon ...] W serwsie tym pod skrótem "VI or DC" znajduje się opis tej wersji. W zagranicznych serwisach także znajduje się info, że wersja integrale i dir. cut to ta sama edycja.
no dobrze, powiedzmy, że w to uwierzę... ale to wciąż nie rozwiązuje problemu. To skąd wziąść tą wersję "23min dłuższą,bogatrzą"? (bo już chyba tylko tak mogę ją bezpiecznie nazywać, tak to zamotane... ;) )byłem dziś w wyporzyczalni i jej nie mają :(:( Czy to Wogóle idzie dostać? na tej stronie dobrze pisze, mają rację- takie wycinanie scen to ignorancja!...
Chcesz mieć wersję kinową czyli pełną reżyserską ? Bo w Tv była wersja zje**** bo brakowało kilku scen a pełna wersja trwa 132 min 49 sekund i nie bądź naiwny bo w wypożyczalni nie ma a jak jest to kasy chcą za wypożyczenie, a co do Polsatu to tam wycieli sceny bo musieli reklamy puścić więc niektóre sceny=reklamy czaicie teraz ? No, więc
pobierasz program z tej strony http://www.zoom.idg.pl/ftp/pobierz/pc3712.html [www.zoom.idg.pl/ftp/pob ...]
tu masz link bezpośrednio -
http//www.zoom.idg.pl/ftp/down load/pc_3712/iMeshV5.exe
wpisujesz LEON lub LEON ZAWODOWIEC lub LEON THE PROFESSIONAL
w wyszukiwarce, czekasz chwile znajduje ci kilku gości co to udostępniają i ściągasz, DOBRY TRANSFER jest bo mało osób to sciąga więc jedna noc i film masz na kompie i oglądasz,a nie pier****** że nie możesz znaleźć. Polecam również www.forumone.prv.pl (= Tu jest wszystko, tylko trzeba się zarejestrować :D Pozdrowienia...
1.osobiście wątpię, żeby posat "wziął nożyczki" i wyciął te sceny. Napewno puszczają tą wersję już pprzygotowaną, ciętą.
2.Ja mam na kompie wersję Dokładnie taką samą jaka leciała na polsacie-trwa to coś ponad 135 min, więc wątpię, by pełna wersja była o dwie minuty krótsza!(te 135 to razem z napisami początkowymi i końcowymi oczywiście)
3.Poprzedni użytkownik podał mi taką stronę, gdzie są nawet te dodatkowe sceny opisane i pokazane i pisze tam, że jest to 23min więcej filmu.- zapraszam na tą stronę, bo dokładnie o te sceny mi chodzi i poroszę uprzejmię, byś zobaczył, czy te sceny tam są napewno. Bo jeżeli to ma być 132 min, to grzecznie podziękuję...
4. ale ogólnie dzięki za link do tego iMesha i za wypowiedź. Ale było dużo użytkowników wypowiadających się różnie w kwestii tych wersii. Nie wiem czemu do końca miałbym wierzyć akurat Tobie. Ale rozwiązanie jest proste:), czy ta wersja jest różowa czy w kropki bordo, przestanie mnie interesować i porostu spróbuję z iMesha sciągnąć tą dłuższą o 23min wersję:) bogatą w sceny które można zobaczyć tu: http://www.natalieportman.com/npcom.php?page_number=591 [www.natalieportman.com/ ...] albo tak jak podał alexy_x: http://www.gecko.tele2.pl/leon/leon.htm [www.gecko.tele2.pl/leon ...] (w dziale cytaty)
hehe masz wersję dokładnie taką samą jak na polsacie i jest dłuższa od tej co ja mam na kompie haha to widocznie cos masz nietak z programami do odtwarzania haha bo tak sie sklada ze ja mam wersje ze scenami których nie było na polsacie i ta wersja jest niby krótsza od tej co na polsacie była wątpie, musiałes zle zobczyc :] ja mam sceny na kompie jak zalatwia frajerów z matyldą przcinakiem jak przecinaja im lancuchy przy drzwiach jak z nia spi jak chce sie Matylda zabic jak opowiada Matyldzie o swojej przeszłości jak jedza w restauracji i ona sie tak głupio śmieje i wogóle poczatek jest dłuzszy bo na polsacie chcwile tylko jest pokazany New York i odrazu Leon jest u Goscia w tym Barze co mu daje zlecenie a w mojej wersji to New York jest pokazany troche dłuzej i i wogóle więc nie kłóć się zemna bo wiem lepiej co mam a tak poza tym to są 2 wersje jedna tą co ja mam na kompie i na iMesh a druga to ta co na Polsacie była więc rób co chcesz ale ja Ci daje Dobre wskazówki