PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 849 tys. ocen
8,1 10 1 849337
8,1 72 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec

Może i Brando rewelacyjnie zagrał Ojca Chrzestnego, no i możliwe, że najlepsza męska rola to Forest Gump Toma Hanks'a ale, żeby w jednym filmie trzech aktorów grało na tyle perfekcyjnie, że lepszych kreacji chyba sobie nikt nie wyobraża to już jest fenomen.
Co o tym sądzicie?

Cóż ja jestem trochę innego zdania. W Ojcu Chrzestnym rewelacyjnie zagrał nie tylko Brando, ale również Pacino, Duvall i James Caan. Z poglądem jakoby Forrest Gump był najlepszą męską rolą w historii spotykam się poraz pierwszy. Co do wyobrażania sobie lepszych kreacji no to ja bym mógł podać kilka przykładów równie dobrej(jeśli nie lepszej) gry zespołowej:

-"Bonnie i Clyde"(Warren Beatty, Faye Dunaway, Michael J. Pollard, Gene Hackman, Estelle Parsons)

-"American Beauty"(Kevin Spacey, Annette Bening, Chris Cooper, Thora Birch, Mena Suvari, Wes Betley)

-"Lot nad kukułczym gniazdem"(Jack Nicholson, Louise Fletcher, Brad Dourif)

-"Ojciec Chrzestny II"(Al Pacino, Lee Strasberg, Michael V. Gazzo, Robert De Niro, John Cazale, Talia Shire)

-"To nie jest kraj dla starych ludzi"(Javier Bardem, Tommy Lee Jones, Josh Brolin, Kelly MacDonald, Woody Harrelson)

-"Gosford Park"(cały zespół aktorski, ponad 20 osób i każda daje koncert, zaprawdę wielkim reżyserem był Robert Altman)

Obczajcie sobie te filmy. Pod kątem aktorskim w niczym nie ustępują Leonowi.

ocenił(a) film na 10
FinneganAwaken

Widzę, że jeszcze Ci się nie znudziła ta krucjata przeciwko Leonowi...

Stranger

Tia, zapomniałem, że na Filmwebie nie można mieć własnego zdania. Ja tylko podałem kilka filmów z genialną grą aktorską. Może ktoś miałby ochotę je objerzeć.