PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 849 tys. ocen
8,1 10 1 849337
8,1 72 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec

mi sie widzi matylda dorosła sprzata jak leon kieruje sie jego kodeksem(banalne ale to tylko tło) na pierwszym planie pokazac jej wnetrze samotnosc wyalienowanie zamknecie sie po wydarzeniach z jedynki.wprowadzic schizofreniczny watek jak rozmawia z leonem ktorego tylko ona widzi.na szczescie nie jestem i nie bede rezyserem wiec nie nakrece tej szmiry:)

dr_oktopus

No powstał z grobu za sprawą meteorytu który spadł na ziemie

ocenił(a) film na 10
dr_oktopus

Lwon 2: Matylda zawodowiec
Już dużo wcześniej myślałem o kontynuacji i czemu nie. To by był dobry pomysł. Sprzątająca Matylda kierująca sie starymi zasadami itd. coś dla podtrzymania tradycji, rozdrapane rany powracające pod postacią wspomnień jak i one same, nawet może sie w nim pojawić sam Leon, kojarzycie. Nie musi sie tym zająć sam Luc, przecież może to zrobić kto inny i stworzyć wspaniałą kontynuacje oraz film godny naszych czasów.

ocenił(a) film na 10
stil_men

W sumie lepiej będzie "Zawodowiec Matylda"

ocenił(a) film na 10
dr_oktopus

a może się okaże że Leon ma brata bliźniaka, który bedzie się mściła z smierć Leona;) hihihi

ocenił(a) film na 10
dr_oktopus

To może być niezłe :)
Matylda wykonująca zlecenia których Leon nie zdążył...
Rozmawiająca z nim...
Hmm..
Moze kochała go tak bardzo, że wmówiła sobie, iż on jest ciągle przy niej i pomaga jej w zadaniach.. :D

Mystique

Ja się z wami nie zgadzam...uważam, że między innymi na tym polega magia tak wielkich dzieł, że nie powinno sie ich dokańczac, bo zakończenia powinny powstać w naszych umysłach...a kolejna częśc wielkiego Leona, będzie wyobrażeniem tylko paru ludzi...a wtedy czar pryśnie....A to byłoby najgorsze...

ocenił(a) film na 10
Battledust

Zgadzam sie sequel tego filmu nie powinien powstać i tak jest z każdym wielkim dziełem.Pomyślcie co wy mówicie jaki brat jak on był sam ona przątajaca jak pewnie wszystko zapomniała w tym ośrodku i jak by miała sprzątać skoro Leon nie zdążył jej nauczyć wszystkiego.Co samouk w to raczej nie wieże.To jest w konću dramat sensacyjny a każdy dramat kończy sie smutnie nie uczyliście sie w szkole?