PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 849 tys. ocen
8,1 10 1 849337
8,1 72 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec

Może ktoś wie co to za utwów (operowy) leci pod koniec trailera do "Leona" ???

ocenił(a) film na 8
amalgamat_2

No może jednak ktoś to zna? To z końca i ten fragment z początku instrumentalny.

ocenił(a) film na 10
amalgamat_2

Zupełnie już o tym zapomniałem, ale namierzyłem to jakiś czas temu. To kawałek ze ścieżki dźwiękowej do filmu "Glory". Kompozytorem jest James Horner a utwór nazywa się "Charging Fort Wagner".

ocenił(a) film na 8
amalgamat_2

Dzięki, też znalazłem. A to z początku trailera to kawałek ze ścieżki do filmu Nikita o tytule: TIPOKMOP

Pozdrawiam.

deamon_slayer

http://video.google.pl/videoplay?docid=-7404861193880502961&q=leon+professional
a ja mam taka sprawe czy ktoś może zna tytuły muzyki z tego filmiku?? Będę baaaardzo wdzięczna! :*

ocenił(a) film na 10
amalgamat_2

No więc najpierw mamy motyw ze ścieżki dzwiękowej "Requiem for a Dream" (twórcą ścieżko jest Clint Mansell, tutaj wspierany też przez Kronos Quartet), a potem leci "Bitter Sweet Symphony" formacji The Verve.

amalgamat_2

ajj naprawdę bardzo dziękuje! Wielkie wielkie dzięki, piękna ta muzyka ;)) rozpływam się ;))

ocenił(a) film na 10
KaJuSiA_

You Welcome, a co do motywu z "Requiem for a Dream" to jak najbardziej godna polecenia jest też wersja przygotowana (przynajmniej tak mi się wydaje, bo tam to pierwszy raz usłyszałem) do trailera "LOTR: Two Towers" i wykorzystywana później także w innych trailerach, pozdrawiam.