to nie jest ścisła czołówka światowej kinematografii. bardzo lubię ten film, widziałem wiele razy, ale długie tygodnie mógłbym wymieniać filmy bardziej wartościowe, lepiej zrobione i oddziałujące na widza czymś głębszym niż ckliwe frazesy...
pozdrawiam
"Kocham Cię" Matyldy to jedno z najlepszych "kocham Cię" w historii kinematografii. Sztuką jest przemycić w tak powszednim zwrocie coś świeżego i mocnego, a tutaj to się udało. To odnośnie tych ckliwych frazesów.
To nie jest ścisła czołówka? ok może wielu filmów nie widziałem, ale według mnie ten film to naprawdę jeden z najlepszych filmów jakie kiedykolwiek powstały...jest po prostu...niesamowity...tyle w temacie ;)
Dokładnie. Leon absolutnie należy do czołówki najlepszych filmów. Jeden wielki wstyd, że nie doceniono go praktycznie żadnymi nagrodami. Zwłaszcza, że nagrody często dostają beznadziejne filmy co jest jakimś nie porozumieniem.
Leon plasuje się na wysokim miejscu dosłownie za całokształt. Świetne kreacje aktorskie, muzyka, scenariusz, przekaz. Po prostu świetny film.