PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 849 tys. ocen
8,1 10 1 849337
8,1 72 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec

to nie jest ścisła czołówka światowej kinematografii. bardzo lubię ten film, widziałem wiele razy, ale długie tygodnie mógłbym wymieniać filmy bardziej wartościowe, lepiej zrobione i oddziałujące na widza czymś głębszym niż ckliwe frazesy...
pozdrawiam

birkin

nie przesadzajmy...

to jest ścisła czołówka światowej kinematografii.
Pozdrawiam;]

Nephi

Leon to bezdyskusyjne arcydzieło w swoim gatunku.

ocenił(a) film na 8
BarEET

no, skoro "bezdyskusyjne" to trzeba zamknąć to forum... :)
pozdrawiam

birkin

"Kocham Cię" Matyldy to jedno z najlepszych "kocham Cię" w historii kinematografii. Sztuką jest przemycić w tak powszednim zwrocie coś świeżego i mocnego, a tutaj to się udało. To odnośnie tych ckliwych frazesów.

birkin

To nie jest ścisła czołówka? ok może wielu filmów nie widziałem, ale według mnie ten film to naprawdę jeden z najlepszych filmów jakie kiedykolwiek powstały...jest po prostu...niesamowity...tyle w temacie ;)

użytkownik usunięty
Prokaster

Dokładnie. Leon absolutnie należy do czołówki najlepszych filmów. Jeden wielki wstyd, że nie doceniono go praktycznie żadnymi nagrodami. Zwłaszcza, że nagrody często dostają beznadziejne filmy co jest jakimś nie porozumieniem.
Leon plasuje się na wysokim miejscu dosłownie za całokształt. Świetne kreacje aktorskie, muzyka, scenariusz, przekaz. Po prostu świetny film.