Film taki sobie nie wywarł na mnie Bóg wie jakiego wrażenia.Co jedynie można pochwalić grę
aktorską gorzej jest już z fabułą niestety.Jestem ciekaw ile to jeszcze filmów powstanie gdzie
żydzi są zawsze tymi cierpiącymi itd
Jeśli według Ciebie fabuła napisana przez życie opowiadająca o bezinteresownej pomocy innym jest słaba to nie za dobrze świadczy o Tobie samym. A samą wypowiedz na temat żydów którzy są zawsze cierpiący nie skomentuję bo jest to po prostu głupie...
Chodzi mi o obraz żydów w czasie drugiej wojny światowej itd.Nie przypominam sobie filmu w którym żydzi byliby stroną negatywną.Lista Schindlera to kolejna typowa propaganda i tyle.Ta fabuła napisana przez życie tylko zauważ że w każdym tego typu filmie reżyser koloryzuje z fabułą jak tylko chce.Film mi się po prostu nie podoba głównie fabularnie i mam prawo tak sądzić nic ci do tego
Bo to Spielberg :) On nawet w Jonesie leczył kompleksy bijać nazistów :)
A co do Żydów - nie innego jak zrobili sobie monopol na cierpienie.Jeżeli ktoś tego nie widzi to został zmanipulowany.
Ocena jest wysoka tylko za temat bo film jest tylko średni.
Ale to już raczej nie ich wina tylko pewnego pana o imieniu Adolf i systemu przez niego stworzonego zwanego potocznie nazizmem.
"Przedsiębiorstwo Holocasut" i film "Zniesławienie" dostępny na YT - gorąco polecam.
Dzisiejszy Żydzi, którzy siedzą w tym bagnie już zapomnieli, o co chodzi w Holocauście i robią z ofiar tamtych ludzi coś czego powinni się wstydzić i każdy obeznany człowiek w temacie gardzi takich zachowaniem.
a najlepsza jest scena kiedy główny bohater płacze, że nie ocalił więcej Żydów ohhh wzruszyłam się
wiem, że to film i jedna wielka bzdura ale patrząc pod kątem odzwierciedlenia prawdziwej historii to jedna wielka PRO PA GAN DA!
Liczę że doczekam się kiedyś filmu w którym Stalin namówił żydów by przybrali polskie nazwiska i wydawali polaków;)
Nie rozumiem za bardzo tego zarzutu.Przecież to film o Holocauście.Trudno nie pokazać w nim cierpienia Żydów.To tak jakby w filmie o Powstaniu Warszawskim nie pokazać cierpienia Polaków.
A ma kręcić,czy czegoś nie wiem? A tak na marginesie przydałby się porządny film o Powstaniu Warszawskim,który byłby w miarę obiektywny.
Jakby powstał film, gdzie Żydzi są źli to byłby ostatni film danego reżysera i producenta. Po takim dziele mogliby co najwyżej jechać do Niemiec na szparagi.
I prawidłowo, bo żaden naród tyle nie wycierpiał , co oni.A antysemityzm u nas w kraju nadal kwitnie.
Czyli jeśli ktoś np. był torturowany, zabito mu rodzinę itp. znajduje się ponad prawem, bo jest taki biedny i pokrzywdzony? Czemu można krytykować Chińczyków, Rosjan, Polaków, Ormian, Indian itd.? Przecież ich zginęło więcej niż Żydów w całej historii świata (no może prócz Ormian, ale liczbowo, nie procentowo).
Czy jesteś prześladowany za bycie Polakiem, ktoś kiedyś Ci to wypomniał?Przypuszczam,że nie.Czy jestem prześladowana za żydowskie pochodzenie?Bywam i długo miałam problem z tym,żeby w ogóle się do tego przyznać.Naprawdę nie widzisz różnicy?
soma11 każdy naród nie jest prześladowany bez powodu.U żydów nie trawię kamuflażu który objawia się w polskim sejmie.Dlaczego większość naszych posłów to żydzi którzy się kamuflują po przez zmianę nazwiska itd?Ciężko spotkać żyda który powie z dumą tak jestem żydem.Żydzi w swojej historii też mordowali i to okrutnie tylko że jakoś nikt o tym nie pamięta stale ta II wojna światowa.Soma11 w obozie też byli Polacy i część potwierdza że żydzi parszywie kłamią i to są fakty.Ja toleruje filmy w każdym wydaniu ale propagandy i wciskanie prostemu człowiekowi kitu już nie;).
Odpowiedzi na zadane pytanie udzieliłeś sam sobie.Zmiana nazwiska wiąże się właśnie z prześladowaniami.Nie sądzę,żeby posłowie sobie sami nazwiska pozmieniali, przypuszczam,że zrobili to ich przodkowie.Moja rodzina też zmieniła nazwisko , jeszcze przed wojną.Pewnie dzięki temu przetrwali wojnę. A świnie i kłamcy zdarzają się i zdarzali w każdym narodzie.