PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=571031}

Mój tydzień z Marilyn

My Week with Marilyn
2011
6,5 60 tys. ocen
6,5 10 1 59767
6,2 37 krytyków
Mój tydzień z Marilyn
powrót do forum filmu Mój tydzień z Marilyn

Szminka

użytkownik usunięty

Brak mi czerwieni.

użytkownik usunięty

to ma być właśnie inne oblicze Marilyn
Marilyn jako człowieka, a nie jako ikony

użytkownik usunięty

Ale bez tych ust?

użytkownik usunięty

a czy Marilyn całymi dniami i nocami paradowała w szmince?

użytkownik usunięty

Była bardzo narcystyczna, pamiętam coś takiego, że ktoś powiedział coś mniej więcej - godzinami oglądała się w lustrze i malowała te swoje usta - mniej więcej.

użytkownik usunięty

w wielu książkach Marilyn jest opisana jako wrażliwa kobieta, która cieszyła się z najbardziej błahych rzeczy. wg nich, Marilyn miała wiele kompleksów, a nie była narcystyczna

użytkownik usunięty

Coś takiego przeczytałam w jakieś książce o niej chyba.

użytkownik usunięty

pamiętam, że kiedyś miała w ręku jakąś biografię Marilyn, ale wtedy mnie w ogóle nie interesowała i przeczytałam tyle o ile, ale postanowiłam to nadrobić

użytkownik usunięty

Widziałam kiedyś niezły dokument, ale zapomniałam jak się nazywa. Ostatnie lata życia pamiętam, jakiś psychoanalityk, była za słaba psychicznie.

użytkownik usunięty

w internecie, na yt jest też dokument o niej. w kilku częściach po jakieś 10 minut.

użytkownik usunięty

Sporo ich pewnie było.
Patrząc na zwiastuny to Wiliams sobie opinię zepsuła tą rolą.

użytkownik usunięty

w sensie, że twoim zdaniem źle jej poszło czy opiniami krytyków internetowych?

użytkownik usunięty

MM to MM stworzenie wiarygodnej podróbki to prawie niemożliwe.

użytkownik usunięty

dlatego wybrano Michelle by chociaż aktorsko uniosła to na poziomie
poza tym, nie ma co przesadzać, Marilyn też była człowiekiem

użytkownik usunięty

Można było po prostu poczekać, aż znajdzie się odpowiednia kobieta. Lepiej trochę poczekać.

użytkownik usunięty

Michelle to praktycznie już mistrzyni, ona jest AKTORKĄ.
co z resztą docenili krytycy z BAFTA

użytkownik usunięty

Ale tą rolą psuje swoją renomę.

użytkownik usunięty

czemu?
nie oglądałam, ale po trailerze (szczególnie, gdy mówi tym dziennikarzom, że śpi tylko w lawendowych perfumach), myślę, że właśnie pokazała klasę

użytkownik usunięty

Tak jakby rapowała troszeczkę:) Zagrać może zagrała, ale obok MM to nawet nie stała.

użytkownik usunięty

tak myślą fanatycy Marilyn. przecież Monroe była "wytworem". sama siebie stworzyła. niedawno czytałam bardzo ciekawy artykuł, w którym autorka powołując się na różne wywiady z nią i jej biografie napisała, że była przeinteligentną osobą, a tworzyła wokół siebie taką otoczkę głupiej i pustej lali. grała też chyba takie role, pustych blondynek, co nie oznacza, że Marilyn była bogiem, którego nie można zagrać. na pewno miała swój urok, ale to jeszcze nie oznacza, że nikt nie zagra idealnie Marilyn. tak się może zdarzyć.

użytkownik usunięty

MM - pusta pozornie? Wszyscy o tym gadają, a jak było naprawdę to nie wie nikt.

Czeajmy na kolejną MM, może kiedyś...

użytkownik usunięty

"Monroe prywatnie zachowywała się zupełnie inaczej niż podczas oficjalnych wyjść" - Jim Haspiel

użytkownik usunięty

Czasami tak myślę o tych całych celebrytach i zastanawiam się i czym oni myślą albo co robią w tej chwili. To takie odległe, jakby...nie istnieli.

użytkownik usunięty

mam podobnie. czasami zastanawiam się czy faktycznie nie mają tyle czasu, czy zauważają takie błahe rzeczy, jakie zauważa "normalny" człowiek.
ciekawe jak to jest wyjść na ulicę ze świadomością, że otrzymałaś nominację do Oscara.

użytkownik usunięty

Muszę się tego kidyś dowiedzieć. Jak będę odbierać swojego, to Ci pomacham:)

użytkownik usunięty

też o tobie wspomnę :)

użytkownik usunięty

Ty masz w dłoniach coś złotego, a ja tylko torebkę:(

użytkownik usunięty

cieszę się kiedy, moi ulubieni aktorzy otrzymują nagrody, ale sama chyba nie miałabym na nie takiego parcia.
nawet jeśli odebrałabym takiego Oscara, choć wątpię, bo Oscarową aktorką pewnie nigdy nie będę, to i tak nie zostawiłabym go sobie

użytkownik usunięty

Nie można ich sprzedawać, chybaże Akademii za dolara jak się nie mylę.

użytkownik usunięty

nie sprzedałabym go.
oddałabym go mojej mamie albo przeznaczyła na licytację. zawsze można wspomagać biedniejszych, słabszych i poniżanych

użytkownik usunięty

Teraz tak piszesz.

użytkownik usunięty

nie, naprawdę.
uwielbiam "grać". i gdybym tylko miała szansę grać w filmach, to nagrody nie miałyby dla mnie znaczenia, bo sam fakt, że mam taką szansę, byłby dla mnie największa nagrodą świata.
a statuetka? możliwe, że przekazałabym go mojej mamie.

użytkownik usunięty

Pomarzyć... Dlaczego ja tak się bronę przed spełnianiem marzeń?

użytkownik usunięty

to nawet lepiej. ja czasami pozwalam sobie na zbyt wiele i puszczam wodze fantazji do granic możliwości.

użytkownik usunięty

Wiele nas łączy widzę.

użytkownik usunięty

jesteś w o tyle lepszej sytuacji, że nie masz 15 lat.
nawet nie wiesz jak realne dla nastolatki są takie marzenia.

użytkownik usunięty

Jesteś z 96? Maron Kotijard w avatarze - też ją lubię.

użytkownik usunięty

jestem. wolałabym urodzić się 10 lat wcześniej. to nie prawda, że my mamy większe możliwości.
Marion to jedna z najpiękniejszych kobiet świata, moim zdaniem, bardzo ją lubię.

użytkownik usunięty

Nieee. Ja tesz. Noo, nie.

użytkownik usunięty

co "Nieee. Ja tesz. Noo, nie.", bo nie wiem o co chodzi teraz ;/

użytkownik usunięty

Szczerze pisząc miałm nadzieję, że masz jakieś 30 lat.
A tu się okazuje, że rówiśniczki z nas. Choć mogła się domyślić już dawno.

użytkownik usunięty

na Deppie juz dawno pisałam, że mam 15 lat.
szczerze to jestem zaskoczona, bo myślałam, że masz więcej.
może '86' mnie zmyliło.

użytkownik usunięty

Wszyscy się na to nabrali? Ale to wszystko durne. My więcej - Deppomaniaczka mniej, poznałam się na Tobie, gdy napisałaś, że Ci brakuje 56 mies.:)

Oczywiście, żeby nie było solidarnie nie krytykuje Michelle bo dziewczyna bardzo się starała, zagrała świetnie lecz wizualnie jest odpychająca.

użytkownik usunięty
jamesdawid

czasami może trochę tak
np.: http://www.filmweb.pl/film/M%C3%B3j+tydzie%C5%84+z+Marilyn-2011-571031/photos#pi cture-22

Williams to bardzo piękna kobieta ale w charakteryzacji na Marilyn Monroe wygląda słabo, sam nie potrafię tego opisać. My ludzie gdzieś tam podświadomie lubimy porównywać do oryginału.Michelle jest wizualnie nie podobna, oglądając film pierwsze co rzuca się w oczy to okrągła,pucata twarz Michelle i taka surowość. Coś tu nie zagrało, szczerze to mimo sympatii do Williams w roli Marilyn chciałbym zobaczyć jakąś maszynę jak Amber Heard chociażby.

użytkownik usunięty
jamesdawid

Amber Heard, iście piękna kobieta
muszę obejrzeć z nią jakiś film. cieszyłabym się, gdyby miała talent

Nie posiada takowego xD.

użytkownik usunięty
neo_angin

właśnie, neo, ty oglądałeś Dziennik. jak tam Amber?

Jako manekin sprawdza się idealnie. Miło się na nią patrzy, ale nic ponadto. Widziałem 4 filmy z nią i z tamtych 3 jej nie pamiętam więc to raczej nie wypadek przy pracy. Jeszcze nie widziałaś "My week with Marylin"? Jak to możliwe?

użytkownik usunięty
neo_angin

a, weź. przyszły tydzień i to jeszcze też niepewne. może uda mi się w poniedziałek albo czwartek. ale Mój tydzień z Marilyn to u mnie pozycja obowiązkowa.