PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=867995}

Malcolm i Marie

Malcolm & Marie
2021
6,7 25 tys. ocen
6,7 10 1 24521
5,9 47 krytyków
Malcolm i Marie
powrót do forum filmu Malcolm i Marie

A już chciałem oglądać...

Bokciu

Ja również nie lubię czarno-białych filmów, ale ten mi się super ogladało. Spróbuj.

ocenił(a) film na 6
Patianna

Co najciekawsze, oboje macie czarno-białe awatary

Krzys_Pe

Słuszna uwaga :) Dla mnie czarno-biała fotografia to coś innego w odbiorze niż czarno-biały film. Trudno wyjaśnić.

ocenił(a) film na 5
Krzys_Pe

U mnie jest kolorowy.

Bokciu

U mnie też kolorowy, może oni mają czarno-białe telewizory?

ocenił(a) film na 1
Bokciu

Chodzi o wybór artystyczny. Poza tym trudniej nakręcić film czarno-biały niż kolorowy to pewne wyzwanie dla operatora, reżysera, oświetleniowca, osoby odpowiedzialnej za korekcję barwną.

ocenił(a) film na 5
LynchPolanskiAltman

Przede wszystkim widz ma się skupić na relacji między głównymi bohaterami, aby widza nic nie interesowało dookoła, kolory mogłyby odwrócić uwagę

Bokciu

Nie zniechęcaj się ! Ja cisnę ;p Mój fenomenalny nos podpowiada mi, że to będzie dobre ;)

ocenił(a) film na 5
aanecia

Ale tu nie chodzi o zniechęcanie - ja po prostu nie mam czarnobiałego telewizora.
P.S. Masz na myśli gumiaka? ;)

Bokciu

Właśnie jego! ;p
Wiem, że za nim tęsknisz ;p

ocenił(a) film na 5
aanecia

Nawet nie wiesz jak bardzo ;)

ocenił(a) film na 8
Bokciu

Biedaku, rozumiem, ze klasyka z lat 1920/50 jest ci obca. Cóż, widac to zubożenie ... No i jak cięzko zmarszczki liczyc na tych czarno-białych ... ;)

Bokciu

Ej, ja mam kolorowy, barwny film! Zmieńcie monitory/telewizory!

Bokciu

Jest czarno-biały żeby bardziej skupić się na treści.

ocenił(a) film na 5
czikitula

Na to bym nie wpadł...Toż to złota myśl. Idąc tym tropem wszystkie filmy powinny być takie, bo w końcu chyba głównie o treść w filmach chodzi. No tak...przecież kolory rozpraszają.

Bokciu

No popatrz jak Cię oświeciłam. Gratulacje.

Bokciu

Jest czarno-biały żeby nikt nie miał wątpliwości, jakie to wielkie arcydzieło. Wiadomo bowiem, że każdy czarno-biały film to sztuka wyższa i natychmiast otrzymuje +2 do oceny artystycznej dzieła. A że w filmie gra na dodatek dwoje murzynów, którzy jednocześnie stanowią 100% obsady, to Oscar w kilku kategoriach murowany!

ocenił(a) film na 5
Sekeletu

Murowany Oscar byłby gdyby obok wspomnianych murzynów, pojawił się homoseksulany azjata zakochany po uszy w murzynie i zazdrosny o nich, niepełnosprawny hindus na wózku inwalidzkim. Wówczas mielibyśmy komplet Oscarów wygrany w cuglach, a czarno-biała forma byłaby dopełnieniem nowych standardów.

ocenił(a) film na 8
Bokciu

Marzy ci sie , marzy w te bezsenne noce ;) Co komentarz ,to wychodzi, co tak próbujesz ukryć ...

ocenił(a) film na 8
Bokciu

A co zmarszczki sie gorzej liczy? Biednyś ty , biedny. Fimów ani czarno - białych nie obejrzysz, ani z czytana listą dialogowa. Zostaje ci kino Disneya :)

ocenił(a) film na 6
Bokciu

Bo nie jest kolorowy. Czasami taki koncept jest lepszy bo pomaga skupić się na dialogu i grze aktorskiej. Nie ma nic co odciągałoby uwagę od tych rzeczy. Myślę że taki był zamysł twórców.