Jedni lubią, inni nie, za to nikt sie na Kingu nie zna! Ha!
Za to można sobie pokomentować, a co!
TVP1, 22.10, 21 stycznia 2014 :)
Tylko dla oglądającego, nie dla uczestnika wydarzeń xD
Kierownik sklepu to najbardziej poważana postać w mieście.
Fakt, nie znam się, ale lubię jego książki ;) co do filmu, cóż... Próbuję się przekonać oglądając ponownie kilka lat po premierze...
ja mialam dokladnie tak samo. zobaczyłam go dawno temu i dziś się przez przypadek napatoczyłam na niego. z ciekawosci przypominam sobie :)
aksiazki tez lubie :)
w razie czego kolorowych znów, bez macek i innych żarłocznych wygłodzonych przemilnych stworaczków :)
drrrrrrrrrrrrrrrrrrrżyjjjjjjjjjjjjjjjjj Katarsisssie................!!!!!!!!!!!! Twój koniec jest bliski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aaaa faktycznie nie moge spać nie moge spać nie moge spać nie moge spać
ale ja mam szczelne okna
Z tego co zrozumiałem z opowiadania po angielsku to z tych badań wojskowych o których wspominali jeszcze w samochodzie. Chyba otworzyli bramę do innego wymiaru.
nie jest to wytłumaczone w filmie. wlasciwie nie pamietam, czy czasem na kocu czegos nie powiedza. mgła szła z gór, dodatkowo mieli tu jaką fabrykę ale nie wiadomo, czy moze cos sie zmutowało w fabryce.
cytat z wiki : "Projektu Arrowhead, ostatni z żołnierzy wyjawia, iż celem prowadzonego eksperymentu było spojrzeć w inny wymiar, co niestety wymknęło się spod kontroli i w konsekwencji sprowadziło mgłę i bestie do naszego świata."
czytałam, że te najlepsze powieści Kinga, te najbardziej zeschizowane pisał w czasach, kiedy dużo ćpał i pił.
"Andrea": "Ja uważam że ludzie są z gruntu dobrzy. Jesteśmy cywilizowani!"
Chyba nie ma konta na Filmwebie :D
tu mam cos do poczytania jesli ktos sie nudzi :)
http://www.stephenking.pl/sk_wywiady_06.html
ps. Frank Darabont to reżyser który najczęściej ekranizował książki Kinga, i moim zdaniem - spod jego kamery wyszły te najlepsze ;)
To i ja się przyłączę, TWD jest spoko, drugi sezon przynudza, ale ogółem kawał niezłego serialu o zombie ;]
Powiem tak, 2 sezon spokojnie by się w 3 odcinkach zmieścił, wtedy by trzymał w napięciu ;)
W pewnym sensie to prawda. Choć ja dawno już nie oglądałem jakiegoś serialu więc nie narzekałem na nadmiar odcinków. Ale finał 2go sezonu mega :)
Mnie osobiście po świetnym pierwszym wynudził strasznie, hm są na farmie, mają problemy egzystencjalne, hm, nadal są na farmie, o mają problemy egzystencjalne, zieeew ;)
king ma tu takie nasycenie niemożliwości że nie jeden wspolczesny rezyser i scenopisaż moze na tych podstawach smialo pisac scenariusze do filmówek Z-towych!
Dokładnie! Kwasowe pająki atakują. Pterodaktyl z innego wymiaru. Biblijna szarańcza.
Hahaha to kara za lot na księżyc, rozbicie atomu, komórki macierzyste i aborcję xD