Strasznie kiepski film ! bez minimalnego czaru przygód książkowych. Dobrze że Goscinny nie żyje, bo jak by go zobaczył to by dostał zawału. Wszystko jest wymieszane w jedno. Np: akcja z telewizorem z Nowych Przygód Mikołajka zmieszanym z zabawą karty, warcaby Jadwinii. A po za tym dialogi są tak nudne że myślałem że nie wyrobie i zasnę. Praktycznie nie wiadomo o co chodzi w filmie. Postacie wyglądają inaczej niż Goscinny narysował, są jakieś bzdetne dodatki filmowe. Kompletna klapa !!! Lepszy byłby anim !
2/10
niestety tak! widziałem trailer PL (wiem, wiem, nie oceniać filmu na podstawie traileru) ale zapowiada się (w Polsce dopiero 4 grudnia) niezły gniot w zestawieniu z oryginalnym przygodami. miłośnikom Mikołajka proponuję pozostać w domu, ew. wydać pieniądze na nową (10 nowych opowiadań) książkę "Nieznane przygody Mikołajka".
jak dodać film do zakładki zwiastunów na filmwebie??!
Mikołajek trailer PL dubbing:
http://www.youtube.com/watch?v=PvchZfyC-9M
Ja nieznane przygody mikołajka już mam i polecam chociaż można to przeczytac w pół godziny. Mimo to opowiadania bardzo śmieszne.
A co do filmu najlepszy chyba nie może byc, chociaż trailer nie jest tragiczny a nawet fajny jak dla mnie. Szczególnie to, co często było w książkach o Mikołajku:
- Siadac, wstac
- Siadac!
Czy jakoś tak. Może się wybiorę ale nie za szybko najperw chcę zobaczyc recenzje użytkowników PO FILMIE. Mało prawdopodobne, ale twórcy mogą nas jeszcze zaskoczyc. Choc już nawet w trailerze można zobaczyc kilka błędów. Nie pasują mi wszyscy chłopcy oprócz Alcesta, ale trudno. A ja chyba wolę wybrac się na "Opowieśc Wigilijną" z Dżimim Karrejem (wiem, źle napisałem, ale nie wiem jak się prawidłowo pisze).
Jim Carrey
Jimem Carrey'em
ale pisanie na forach nazwisk wg wymowy jest dozwolone (to w końcu nie lekcja polskiego w szkole ;-) )
Nie jest wcale nudny!!
Przeczytał ktokolwiek opowiadania o Mikołajku? Boże, genialna ekranizacja, jedna z jedynych których nie zwalili od lat!!
Długo czekałam na ten film i zastanawiała się jak im wyjdzie, a wyszedł genialnie!!
Oczywiście że postacie narysowane przez Semne nie zgadzają się z filmem, w końcu to było tylko kilka czarnych kresek na białym tle.
Mówcie co chcecie ale ja daje 10/10!!!