Trudno na razie tak naprawdę powiedzieć coś więcej i mądrzej z uwagi na tragiczną jakość którą serwuje "cam". Nie wiadomo do końca co mówią ani co się czasem dzieje na ekranie. Niemniej to co widać nastroiło mnie pozytywnie. Nic tylko czekać na HD.
P.S : Nie jestem do końca pewien ale zamieszona jest chyba scena gdy Bane zrywa maskę Batmana. Nie ten moment ale Bale zdaje się leży na ziemi ze śladem walki na twarzy a potem ujęcie na Bane'a. I słyszę tam słowo "mask". Mogę się mylić.
TAK! TAK! myślałem że tylko ja tak to skumałem, tzn, pierwszy moment po pierwszym starciu, bruce wayne, od 8 lat, nie jest batmanem, stracił siłę, szybkość i przegrał i wtedy podszedł do niego bane i zaczął coś mówić, może powie coś takiego: I WIESZ CO? NAWET NIE ZASŁUGUJESZ BY CIĘ ZABIĆ! JAK RASS MÓGŁ ULEC KOMUŚ TAKIEMU! JESTEŚ CIENIEM SAMEGO SIEBIE!
xD
Ciekawi mnie, jak to będzie z fabułą. Wayne nie opuści po końcówce TDK miasta, tylko po prostu zerwie z nawykami biegania w przebraniu przerośniętego netoperka?! Nie, ale tak serio, wygląda na to, że faktycznie pozostanie w Gotham, tyle że przybycie Bane'a może go wykurzyć i skończy się na sentymentalnej podróży... Selina wygląda mi na kogoś, kto będzie na początku spierał Bane'a, by ostatecznie stanąć obok Batmana, gdy już po drugiej stronie barykady ujawni się TaL -- OMG SPOILERRY!@#$%^. A John Blake wygląda na skonfliktowaną postać, chyba sam nie będzie do końca wiedział, za kim się opowiedzieć...
Czy mi się wydawało czy w trailerze przez chwilę widać wózek inwalidzki?
Innymi słowy fabuła to taka lekka hybryda Knightfall i The Dark Knight Returns.
Raczej na pewno, z resztą pojawiły się na ten temat sporo plotek i spekulacji. Scena na stadionie wskazuje, że tajemnicza maszyna ( http://c1005.r5.cf3.rackcdn.com/2011/12/Device.jpg ) będzie prawdopodobnie jakąś bronią sejsmiczną.
Ciekawi mnie motyw Catwoman w tym filmie. Z tego co udało się zobaczyć w zwiastunie można wywnioskować, ze będzie to raczej postać neutralna (jak to się mówi, koty chodzą własnymi ścieżkami). Możliwe, że będzie to z początku nie stojącą po niczyjej stronie, wyspecjalizowaną złodziejką- "Femme Fatale", która owija sobie wokół palca milionerów takich jak Bruce Wayne, po czym ich okrada. Jej zainteresowanie Wayne'em rzuci ją później w wir wydarzeń, jako sojusznik Batmana.
Poza tyn interesujący jest fakt, że akcja nowego filmu rozgrywać się będzie później, 8 lat po wydarzeniach z “The Dark Knight”. Możliwe, że powstanie jakiś spin-off (animacja wydane w ramach DC Universe Animated Original Movies, książka lub powieść graficzna) przedstawiająca wydarzenia mające miejsce między “The Dark Knight” a “The Dark Knight Rises” w których przedstawiony będzie przykładowo Riddler.
Moim zdaniem, raczej nie, uważam iż po tdk, batman odszedł i nic się nie działo, możliwe że opuścił miasto i wtedy wkroczył bane... i dlatego gdy nagle wrócił starszy, słabszy, przegrał i dopiero potem po odzyskaniu wiary pokona bane'a.
Tak jak prolog, nie ruszyło mnie i to.
Tak jak w scenie spadania Jokera widać było "inspirację" filmem Burtona, tak tu mamy kopię tańca Selina/Bruce z Batman Returns.
Ja też uważam, że to pozytywne nawiązanie. Jeśli miałeś na myśli, że to coś złego to zupełnie się nie zgadzam. Trąca czepialstwem...
Macie pomysł co będzie pod stadionem? Bo to nie był zwykły wybuch tylko zawalenie się ziemi pod jakąś dziurą ogromną.
Powiem szczerze że nie wiem... teraz mi do głowy przychodzi że wysunie się jakaś platforma z ludźmi bane'a i tą maszyną.
Inna rzecz... może tam są jakieś energetyczne, wodne, inne rury, czy coś takiego O_o nie wiem sam :/
Pisałem o tym już wyżej, ale co tam. Pojawiły się plotki jakoby Bane był w posiadaniu jakiejś "broni sejsmicznej" - tu masz jej zdjęcie ( http://c1005.r5.cf3.rackcdn.com/2011/12/Device.jpg ), z którą może mieć związek z porwaniem Leonida Pavela w prologu. Ponoć fabuła "TDKR" ma być wzorowana na crossoverze "Batman: No Man's Land", w którym Gorham City zostało zniszczone w skutek trzęsienia ziemi, a rząd USA wyłączył zniszczone miasto spod swojej kurateli, ustanawiając je tytułową ziemią niczyją, terytorium pozbawionym władz i otoczonym przez wojsko, na które żaden Amerykanin nie ma prawa wstępu. Tutaj jest link, w którym możesz się dowiedzieć nieco więcej na temat przypuszczalnych komiksów, którymi się inspirował Nolan w tworzeniu scenariusza (UWAGA, POTENCJALNY SPOJLER! - http://www.moviehole.net/201150330-bat-signal-up-heres-what-we-know-so-far-about -the-dark-knight-rises ).
No i ci kinomani co decydują się nagrywać trailery w kinach powinni się zaopatrzeć w jakiś przyzwoity telefon bo takie camy to 5 lat temu wychodziły..
Ogólnie - z tego co widać w tej złej jakości trailer jest przeciętny. No, ale często im lepszy zwiastun tym gorszy film, więc mam nadzieję ;)
Tak, uważam, że trailer TDK obecnie jest mizerny. Spełnil jednak swoją rolę, bo odkrywal trochę Jokera, o którym nie było wiadome nic.
O TDKR tez nie wiemy w sumie nic i trailer choc nienajlepszy to jednak sporo wyjawia. Nie z fabuly, ale z ogolnego 'klimatu' filmu. Tak wiec w Nolanowych Batmanach preciętny trailer -> swietny film. : P Oby!
Pisali że trwa ponad 2 min to będzie ciut dłuższy pewnie ale nie wiem jak to jest czy to jest już ostatni trailer czy jeszcze jakiś będzie?
na razie tralier nie wywarł na mnie wrażenia z powodu słabej jakości jak będzie oficjalnie w internecie i w HD to na pewno zmienię zdanie
Więcej, to trailer miał trwać ponad 2 minuty, pewnie nie wiedział, że taki trailer będzie i zanim wyjął fona xD
Ja nie wiem, bo ja oglądałem wcześniej i teraz czekam na hd, bo i tak ci powiem że mało widać, nic nie słychać, w scenach gdzie się coś dzieje i chcesz to zobaczyć, to nic nie widać, radzę poczekać na lepszą wersję bądź HD.
Warner by mógł wypuścić już ten trailer, bo i tak wiedzą, że ludzie oglądają, a przynajmniej by nie musieli usuwać z sieci, choć może to część kampanii? Takie budowanie napięcia? Wydaje mi się, że po pokazaniu się "loga" również może być jakaś mocna scena... Zresztą prawda jest taka, że Batman Nolana ma być realistyczny, więc też nie zaprezentują w zwiastunach nie wiadomo jakich akcji, bo w filmie ich nie będzie i bardzo dobrze... Zarówno w BB jak i TDK nie było jakiegoś wysadzania świata itp. tylko porządne, "mądre" sceny akcji i to jest fajne. :) Najbardziej ciekawi mnie jednak ta scena w tej studni i czym bardziej ją pokazują, tym bardziej jestem nią zaintrygowany.
Wydaje mi się że to był przeciek kontrolowany,jak to się często zdarza w przypadku gier komputerowych-wypuszcza się do sieci,choćby na chwilę,nowy produkt,w tym przypadku film i obserwuje się reakcję odbiorców. Prolog i Trailer wyciekły prawie jednocześnie...
Apropo,ma ktoś działający link do Trailera/ma na dysku??
Nie zdążyłem go obejrzeć i byłbym wdzięczny gdyby go ktoś z was udostępnił/wrzucił online.
Po pierwsze, wielkie dzięki Marcelpol,
po drugie,Trailer świetny-scena na stadionie...WOW, Zwiastun może i nie pokazuje dużo ale faktycznie da się dzięki niemu wyczuć mroczny klimat nadchodzącego TDKR.
Nowy Batman to jedna z niewielu produkcji które warto obejrzeć w kinie i na które się czeka z kalendarzem w ręku-drugi taki megahit roku 2012 to Hobbit.