Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551737
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Moi drodzy stoimy u progu nowej ery. A wszystko to jak zwykle dzięki wizji Nolana. Niech kolejna burza mózgów połączy nas w walce z trollizmem.

ocenił(a) film na 9
The_Original_Dark

Pierwszy...
Na ciebie Dark zawsze można liczyć.

Znawca_

Dark jest taki niepozorny, ale zawsze można na niego liczyć w trudnych chwilach. Wypisz wymaluj mistrz Yoda:)

ocenił(a) film na 9
Znawca_

I tradycyjnie nabijam kolejnego posta...
Europejskie Trolle są potrzebne, ten wątek jest naszym domem i stawiamy kolejne piętro.

PS
Jak to jest, że nasz wątek się kończy my zastanawiamy się co robić, a ty Dark akurat wtedy przychodzisz z pomocą zakładając nowy temat?

użytkownik usunięty
Znawca_

No, ja też jestem...

ocenił(a) film na 9

Cieszymy się niezmiernie...
Aż chciałoby się powiedzieć Juuuuuuuppppppppppppiiiiiiiiii

Znawca_

To bynajmniej nie telepatia, drogi Znawco. A teraz idę spać by jutro dalej móc wcielać w życie moje sny.

ocenił(a) film na 9
The_Original_Dark

Dobrze... Teraz kiedy mamy Europejskie Trolle 3, mamy się gdzie schronić możemy spać spokojnie...

Nie wiem czy słyszałeś, ale teraz ja tu jestem ekspertem od telepatii. Odkryłem w sobie ten talent na wątku Janka...

ocenił(a) film na 9
Znawca_

Wszyscy poszli spać czy czekają aż ktoś coś sensownego napisze?
Swoją drogą ciekawe co wymysliłeś Dark... Bo to co mamy teraz to tylko zwykły trailer, albo przynajmniej mam taką nadzieję.

ocenił(a) film na 8
Znawca_

dołączam się do waszej szlachetnej akcji... niechaj idea wyniesie nas na piedestał, a mroczny rycerz szybuje w następnej części :)

ocenił(a) film na 9
Biey

A jest tu jakiś cwaniak?

Golan

trolle do budy ;p

...........za krótki

ocenił(a) film na 8
The_Original_Dark

A wy jeszcze o tym samym? Kretyni vs kretyni?
Rzeczywiście szkoda słów...

The_Original_Dark

Na Nolana, Dark, czy twój powrót zwiastuje nadejście tych marcepanowych czasów, co towarzyszyły nam na pierwszym ET? Wreszcie podjęto działania, by ten pamiętny temat odzyskał swoją utraconą chwałę i znowu wrócił do łask bogów.

Najwyższa pora przestać nabijać bezmyślne posty, wszak nawet piaskownica stać się może miejscem, gdzie tworzą się strategię, gdzie wyznacza się na mapie nowe cele. Mój bracie, zabawa się zaczyna na nowo.

Odnośnie TDK:
oglądam sobie ostatnio - klatka po klatce - plon Nolana i nie uwierzycie, ale dopiero w domowym zaciszu spostrzegłem, że Joker zawinięty w czarny wór, wstając ze stołu, dźga nożami ochroniarzy Gambola. Uwielbiam takie smaczki. Mój hollywoodzki przyjaciel, Christopher, ma jednak głowę nie od parady.

ocenił(a) film na 9
Future_

To ja muszę obejrzeć Mrocznego Rycerza puszczonego wstecz... Może oglądając film w drugą stronę, odkryję jakieś tajne przesłanie, które zamieścił dla nas Nolan i ukrył w tym wspaniałym filmie. W końcu jego geniusz nie zna granic...

PS
Nie wiem kogo macie na myśli mówiąc o kretynach, ale jeśli ich szukacie to lustro jest najlepszym miejscem.

ocenił(a) film na 5
Znawca_

czesc witam wszystkich. mam nadzieje ze ten temat zostanie usuniety tak jak moj wczorajszy gdyz jest bez sensnu.
a wlasnie ciekawe dlaczego usuneli moj temat. czyzby dzialanie dystrybutora-wiem ze juz wczesniej tematy na tym forum byly usuwane. aha-odnosnie dark knighta przeczytajcie sobie liste 50 niedorzecznosci na stronie film.org.pl(klub miłosników filmu)

ocenił(a) film na 9
duende_2

Prawdziwi miłośnicy filmu są tutaj...
Musisz byc ślepym by tego nie dostrzegać.
Radzę ci przeczytać liste powodów dla których nas wątek powinien istnieć. Ale jak chcesz to mogę ją napisać jeszcze raz.
W końcu jestem dobry w rzeczach w stylu: podaj 5 powodów dlaczego...

duende_2

rabbi40,
Ten temat nie może zostać usunięty. To by było wbrew konstytucji naszej ojczyzny. My nikogo nie obrażamy, a naszym celem jest walka ze złem.
Temat ten zresztą istnieje od ponad miesiąca i dostarcza forumowiczom fw niesamowitych wrażeń.

podrawiamy i zachęcamy do nawrócenia!

ocenił(a) film na 9
The_Original_Dark

No i rabbiego40 zatkało...

duende_2

"wlasnie ciekawe dlaczego usuneli moj temat"
Twój temat został usunięty ponieważ był jeszcze bardziej bezsensowny niż ten. Na tym forum jest miejsce tylko dla jednego bezsensownego i luźno związanego z filmem tematu. Sorry!!! Nasz był pierwszy...
Wyjątkiem jest temat janka, który jest dla nas źródłem nieustannej polewki z założyciela.
Po drugie. Mógłbyś czasem używać klawisza Alt.

ocenił(a) film na 9
Kassandra_

No niestety...

The_Original_Dark

Widzę, że nasza szlachetna inicjatywa odnosi sukces. Pamiętam jeszcze te haniebne czasy, gdy na naszym forum panowało imperium trolli, a biedny TDK wygnany z 100 najlepszych konał i modlił się za los grzeszników dających jeden z zasady i niesprawiedliwie zaniżających oceny. Lecz wszyscy wiedzieli, że ów pandemonium nie może istnieć w nieskończoność. Wtedy właśnie przyszedł czas na nas, pogromców trollizmu. Efekty naszych działań są nieocenione, lecz nie powinniśmy zapominać o tym że do naszych zasług zaliczają się:

- ocena TDK na IMDB
- ponowny powrót TDK do 100 najlepszych na FW
- 95% na rotten tomatoes (pamiętacie te straszne czasy gdy naszemu rycerzowi przypadło to zaniżone nosić brzemię 94% zbliżające naszego ojca chrzestnego wszystkich filmow do Iron Man’a, który ma 93%? Do takiej sytuacji nie można dopuścić.)
- Promowanie TDK na głównej stronie FW. Tak moi drodzy to dzięki nam zawsze na głównej stronie w najgorętszych tematach widnieją Europejskie Trolle!!! 2, ściągając do nas co raz to nowych Nolasów.

Na przyszłość, w nowej ofensywie czeka nas:

Wzmocnienie pozycji TDK na FW, przynajmniej do tego stopnia by film trafił do pierwszej 50.
Proszę również wszystkich by zgłaszali przypadki wybryków trolli, a wiemy że jest ich wciąż dużo. Ostatnimi czasy jednym z notorycznych trolli jest pani Halina, która postanowiła zamydlić oczy swemu własnemu wnukowi i wbrew jego woli przemówić w jego własnym imieniu tylko po to by postawić kolejne 1/10.
Normalnie szczena opada!

Na koniec apeluję do wszystkich członków naszego zakonu, którzy po sromotnych atakach naszych nieprzyjaciół porzucili sztylety i krzyże na polu bitwy.
W związku z powyższym wzywam braci Future, Sined, The.Rider oraz siostrę matkę Schermola.
Nadchodzi ostateczne starcie!

ocenił(a) film na 9
The_Original_Dark

Jesteśmy Dark...
Zauważyłeś jak to Trolle bezkarnie zapuszczają się na nasz wątek?
Mało tego... Nasz temat jest bezlitośnie atakowany ze strony użytkowników niejasnego pochodzenia. Nie możemy stwierdzić na pewno czy są trollami, ale to nasi wrogowie, więc trzeba działać.
Proponuję wysłanie szpiega, który wybada co i jak...

Znawca_

Znawco, niniejszym mianuje cię naszym szpiegiem, posłańcem i emisariuszem. Twoim zadaniem jest:
- przeprowadzanie rekonesansu na ziemiach nam obcych, niemniej należących do kontynentu zwanego forum mrocznego rycerza.
- zgłaszanie wszelkich możliwych rozmów na nasz temat
- zgłaszanie wszelkich planów zamachów i innych intryg, mających na celu zniszczenie wizerunku naszego wątku.

depesze mają być dostarczanie bezpośrednio na nasz wątek, lub, w sytuacjach wyjątkowych, zgłaszane ukradkiem na mój profil skąd będą sukcesywnie wykasowywane. Działania powinny być podejmowane natychmiastowo.
Mam nadzieję, że wszytko jasne.

ocenił(a) film na 9
The_Original_Dark

Oj nie wiem czy podołam takiemu zadaniu...
To dla mnie wielki zaszczyt...
Na początek podjąłem małe działania na wrogim kontynencie: Forum Batman Returns. Życz mi powodzenia.

PS
Wątek jest atakowany, co zapewne zauważyłeś: przez rabbi40

ocenił(a) film na 10
The_Original_Dark

Tylko po co wam zmieść z powierzchni ziemi trolli? Co będziecie bez nich robić? I dlaczego Dark wypowiada się jak nawiedzony Xsiądz? Bez urazy, (uwarzam to za zabawne) chodzi mi tu bardziej o powody :)

ocenił(a) film na 9
Dream_Walker

Sam bróbowałem ich kiedyś odwieźć od tego celu... ale jak widzisz przyłączyłem się do tej szlavhetnej inicjatywy...
Trolle i My są jak Batman i Joker dopełniamy się wzajemnie. To równowaga. Ale trolle przekroczyły granicę, za dużo sobie pozwalają. A Dark? Pewnie oglądał TDK wstecz i odkodował przesłanie Nolana, które teraz przekazuje nam...

PS
Wiesz, że Dark miał kiedyś nick Dark Knightling The Exorcist.

ocenił(a) film na 10
Znawca_

No nie wiem czy jest tu taka równowaga, o której mówisz. Janko, mój osobisty ulubieniec jeśli chodzi o bezsensowne argumenty, już chyba nas opuścił. Jego miejsce zajął rabi ale to już nie ten sam poziom. Prędzej czy póżniej znudzi im się wymyślanie debilizmów na siłę.

ocenił(a) film na 5
Znawca_

ale z was idioci. naprawde filmweb jest troche do kitu bo niektórych rzeczy nie mozna nazywac po imieniu. sprawa z filmem dark knight to prawdziwy ewenement bo film to jedna wielka niedorzecznosc a przy tym bije kolejne rekordy. po prostu nolan dal ludziom to czego oczekiwali, koniecznie musial wprowadzic pozory psychologii i glebi.
ludzie w europie nie siedza tak w komiksach jak amerykanie i jest wsrod nich mniej niedouczonych idiotów i spojrzeli na film bardziej trzezwo. naprawde szkoda mi was i skreca mnie jak czytam kolejne peany na czesc tego gówna. sa lepsze filmy warte waszego zachwytu. dark knight jest niedorzeczny, nolan wpada w pulapke obranej przez siebie estetyki, zabraklo mu srodków wyrazu do wlasnej wizji

ocenił(a) film na 9
duende_2

Nie wiesz w co się pakujesz...

ocenił(a) film na 1
duende_2

Popieram szlachetnego rabii..............................

ocenił(a) film na 8
duende_2

Ha Ha Ha... Jeśli uważasz, że Europejczycy nie siedzą w komiksach jak Amerykanie, to masz rację - siedzą w nich głebiej. Francja i Belgia to kolebki światowego komiksu!!! Radzę się doedukować i poczytać choćby "Komiks" Jerzego Szyłaka. Tak na początek.

Dream_Walker

Asmodeus, wykazałeś się niespotykaną spostrzegawczością! Jeszcze do niedawna wszyscy znali mnie pod postacią bezwzględnego egzorcysty.

Niech Nolan będzie z Tobą.

Zapraszam do zapoznania się z pierwszą częścią naszego wątku gdzie znajdziesz szczegółowy opis strategii. Wiedz, że jeśli chcesz do nas dołączyć nie ominie cię wejście w posiadanie 10 kont na fw. Taki wymóg.
A to wszystko by nasz mroczny rycerz na powrót osiągnął szczyty chwały.

ocenił(a) film na 9
The_Original_Dark

Dark, zobacz na forum... Temat: 50 prawd objawionych o mrocznym rycerzu.
Przejrzyj i sprawdź. Czy tobi także nie działa link...

PS
Dzisiejszą normę szpiegowania chyba już wyrobiłem? Co nie? xD

ocenił(a) film na 10
Znawca_

Musisz go skopiować i wkleić w nowej zakładce:P

ocenił(a) film na 10
The_Original_Dark

Sprecyzuj "szczyt chwały". Pierwsze miejsce na liście czy "oświecenie" największych antyfanów, a może jeszcze coś lub wszystko na raz?

ocenił(a) film na 9
Dream_Walker

Wszystko, przecierz trzeba mierzyć wysoko.
Prawda Dark?

ocenił(a) film na 9
The_Original_Dark

Odkryłem prawdę... !
Szeroko zakrojona akcja przeciwko TDK nie udała się...
Akcja miała na celu wytknąć największe błędy w fabule TDK. Ale nie wyszło...
Podczas gdy Janko bzykant święcie przekonany o własnej nieomylności głosił argumenty o absurdalności TDK i radził sobie całkiem nieźle, to Indy dał nam koronny kontr argument na Janka bzykanta.
Tak, Janko wszystkie swoje argumenty przeczytał na stronie: film,org.pl a konkretnie tu:
http://film.org.pl/prace/50_prawd_mroczny_rycerz.html

To dlatego był święcie przekonany o własnej nieomylności. Bo przeczytał to w internecie, a przecież internet nie może się mylić...
Oczywiście Janko traci przez to w moich oczach wiarygodność...

Dzięki Indy, wiem że nie taki był twój zamiar, ale dzięki...

użytkownik usunięty
The_Original_Dark

Wiecie co, żeby trochę ucywilizować ten wątek chciałabym poznać waszą opinię w pewnej sprawie, która mnie interesuje. Nawet chciałam założyć nowy temat (bo chyba nie ma tu takiego), ale chyba lepiej napisze tu.
Otóż, spotkałam się parę razy z twierdzeniem, że The Dark Knight to film pro-bushowski. W filmie Batman jest przedstawiony jako niezrozumiały przez ogół bohater, który w obliczu absolutnego, nihilistycznego zła (Joker=terroryzm), stosuje nadzwyczajne środki: każde Foxowi założyć podsłuchy wszystkim mieszkańcom Gotham (aluzja w 100% czytelna), stosuje tortury (scena przesłuchania Jokera) i przemoc. Wszystko w imię wyzszego dobra, ale niestety reszta społeczństwa tego nie docenia i na końcu Batman zostaje wyrzutkiem. Czyli idąc tym tropem: Bush ma rację, bo w wyjątkowych okolicznościach można stosować wyjątkowe metody, ale przez to naraża się na niepopularność.
Co o tym myślicie? Mi się bardzo podoba taka interpretacja.

ocenił(a) film na 5

no nie wiem. amerykanie pewnie tak to widza. tylko ze raczej bush nie jest politykiem idealista, jast raczej pragmatykiem. atak na irak i afganistan raczej nie byl przeprowadzany w imie wyzszego dobra.
ogólnie przyznaje ci racje. gdzies nawet napisalem ze dark knight podbil ameryke z tego powodu ze kojarzy sie amerykanom z 11 wrzesnia.

duende_2

W ameryce herosi zawsze stają sie popularni w czasach niepewności. Zauważcie ze komiksy stały się popularne po czasach depresji ekonomicznej...

użytkownik usunięty
duende_2

"tylko ze raczej bush nie jest politykiem idealista, jast raczej pragmatykiem"

Jest częściowo również idealistą. Wymarzył saobie świat, w którym wszędzie panuje demokracja i dąży do tego. Nawet ta cała doktryna Busha jest uważana za dokrtrynę szerzenia demokracji na swiecie. On cały czas imo stara się ją urzeczywistnić, ale spotyka go tylko krytyka.

"atak na irak i afganistan raczej nie byl przeprowadzany w imie wyzszego dobra."

W imię walki z terroryzmem. To jest wyższe dobro.

ocenił(a) film na 10
duende_2

"amerykanie pewnie tak to widza" A jak ty ten fim widzisz? Jeśli nie dostrzegasz, że to co napisał/a Scarlet jest prawdą to masz niezłą pustkę w głowie. Moim skromnym zdaniem taki był głowny zamiar filmu. Pokazać, że w strasznych czasach wszystkie środki są dozwolone.

użytkownik usunięty
Dream_Walker

"co napisał/a Scarlet"

napisałA. Ten znaczek przy nicku pomaga przy identyfikacji:)
Cieszę się, że się ze mną zgadzasz. Przy takiej interpretacji ten film podoba mi się naprawdę znacznie bardziej:)

ocenił(a) film na 10

Sorry za to:) jakoś znaczek umknął mojej uwadze. Gdziesz przeczytałem, że jak się dobrze przyjrzeć to peleryna batmana, kiedy leci między budynkami, układa się w literę W:) G.W.Bush. Ale to już chyba małe przegięcie.

użytkownik usunięty
Dream_Walker

Taaaaak ja też to czytałam:D może i przegięcie, ale cała reszta się zgadza. Aha, no i jeszcze spotkałam się ze stwierdzeniem, że Dwie Twarze to Obama - bohater, w którym wszyscy pokładają wygórowane nadzieje nieuchronnie musi rozczarować. To też mi się podoba.

Scarlett, ja też się z Tobą w zupełności zgadzam i też miałem zamiar napisac na tem temat.
Nie ma wątpliwości: główną cechą jaka łączy Batmana i Busha to bezwzględność. Aż mnie dziwi, że Nolan nie przedstawił Batmana jako zaślepionego katolika. :-)

użytkownik usunięty
The_Original_Dark

"Nie ma wątpliwości: główną cechą jaka łączy Batmana i Busha to bezwzględność."

Ale nie wiem, czy według Ciebie to źle? Bo według mnie, oni trochę naginają zasady, ale dla wyższego dobra. Są może bezwzględni, ale z powodu szczytnego celu.

"Aż mnie dziwi, że Nolan nie przedstawił Batmana jako zaślepionego katolika. :-)"

hehe:) Bush nie jest katolikiem, ale Batman mógłby być, tak dla zmyły:D

Tfu... Miałem na myśli katolika, bo wtedy na pewno nasz film byłby o wiele bardziej popularny w Polsce . :-)

"Ale nie wiem, czy według Ciebie to źle? Bo według mnie, oni trochę naginają zasady, ale dla wyższego dobra."

Nie no oczywiście się zgadzam z tobą, ale dla potrzeb wątku muszę wykrzyknąć moje obowiązkowe: hip hip hurrrra!

ocenił(a) film na 1

Sign up now! And prepare for the FUTURE!

http://www.youtube.com/watch?v=rg9t7uXkLyA

ocenił(a) film na 9
duende_2

A ja tam Busha nie lubię.