Potwierdzone!
Sly dał szansę zupełnie nowemu reżyserowi.
Póki co z wielkich produkcji nakręcił RED HILL - thriller sensacyjny.
Tak są .Bo w ,,Szklanej Pułapce ,, zostaje opanowany przez terrorystów ,, ekskluzywny wieżowiec a w ,,Olimpie w ogniu ,, Biały Dom ,, -Mieszkanie Prezydenta Stanów Zjednoczonych .Mało tego ,w ,,Olimpie w Ogniu ,, jest jedna scena żywcem skopiowana z ,,Szklanej Pułapki ,, UWAGA SPOJLER .Scena gdy Rickman udaje zakładnika i próbuje fałszywym nazwiskiem oszukać Willsa .W Olimpu jest bardzo podobna scena ,ale nie główny czarny charkter próbuje oszukać Geralda tylko zdrajca ,agent ochrony któremu Butler ufał .
A o to dowód że ,,Olimp w ogniu ,, to stara szkoła kina akcji w najlepszym wydaniu !!!! http://www.youtube.com/watch?v=EMJ5vX0bdFo
Jeszcze wracając do filmu ,,Olimp w ogniu ,, to poruszę twój ulubiony temat Kasiu czyli Efekty Specjalne .Moim zdaniem są na poziomie ,,Niezniszczalnych 1,2 albo nawet gorszym ,słabszym ,tańszym co wcale nie oznacza że sceny akcji są słabsze ,Oj nie .S.P.O.J.L.E.R .Scena akcji pokazująca próbę uwolnienia zakładników przeprowadzoną przez Pentagon z użyciem helikopterów bojowych robią wrażenie .Paradoksalnie Film z 2013 ,z gwiazdą młodego pokolenia Geraldem Butlerem okazał obok Niezniszczalnych 2 najlepszym hołdem dla kina akcji lat 80 !!! Co prawda w Niezniszczalnych 2 jest wiencej gwiazd ,wiencej kultowych tekstów i nawiążań do klasyki kina akcji lat 80 ale za to ,,Olimp w ogniu ,, bardziej trzyma w napięciu ,jest mniej przewidywalny ,bardziej emocjonujący i bardziej brutalniejszy .....
Mój ulubiony temat. Dzięki Bradock, ja Ty dobrze mnie już znasz. ;-)
Na trailerach było widać CGI i to bardzo dużo. Ale mam nadzieję, że podczas całego filmu będzie to wyglądało lepiej.
Zgadza się.S.P.O.J.L.E.R .Zresztą na początku jest fajna walka powietrzna samolotów bojowych które bronią strefy powietrznej nad Białym Domem z złowrogim samolotem bojowym .Samoloty U.S.A wystrzeliwują rakiety w jego stronę a on fajnie jakość wydaje czy wytwarza poleelektromagnetyczne które je strącza .I w tym fragmencie widać CGI.Fajnie to się ogląda .
Nie znam się ogólnie na technice filmowej czy tzw kuchni F/X ale Kasi chodzi ogólnie o to że kiedyś eksplozje, wybuchy inaczej krecili niż dziś ?? Zresztą nawet dzisiaj strzelaniny inaczej wyglądają czy np jak facet dostaje serie pocisków w ciało i krew się wydobywa to inaczej to dziś wygląda a inaczej np w ,,Szklanej Pułapce ,, z 1988 czy z ,,Komando ,, Nawet kręceni starą szkołą ,,Niezniszczalni 2 ,, przypominali te nowoczesne kino akcji .Mam racje ? Jeśli nie to niech mie ktoś oświeci ...
Kolejny dowód że ,,Olimp w ogniu ,, wymiata !!! http://www.youtube.com/watch?v=EMJ5vX0bdFo
Nie ,nawet o tym nie myślałem .Dopiero w domu sobie przypomniałem o nim .Wogóle nie wiem jak on teraz wygląda ?
Ok ,Zobacz ten materiał z premiery .Widać ujecia z filmu nie pokazywane w zwiastunie i widać że Butler szaleje ostro ....http://www.youtube.com/watch?v=unGlESCAjQQ
Aha ,rzeczywiście zablokowali mi temat o nazwie ,,Największy twardziel kina akcji lat 80/90 .Ciekawe dlaczego ??? Bardzo dziwne ,tam nie było żdanych wulgaryzmów ani chamstwa ??
No ale musiał mieć jakieś uzasadnione argumenty które widocznie administracja je uwzgledniła ?
Widocznie ma chłop frustacje tym że jego spaśny pupil nie zagra w Niezniszczalnych 3 .I dobrze ,trzeba brać sprawdzonych i twardych chłopaków .
A tak się tam rozpisałam o Stallone'ie i Schwarzeneggerze, że aż szkoda. No ale cóż. Jak komuś się nudzi, to dokucza innym.
O to, żebyśmy podali największego twardziela kina akcji 80-90, z krótkim uzasadnieniem swojego wyboru. I temat fajny był, ciekawy i przynajmniej umilał czas oczekiwania na premierę Ex3. A tu taki zgred Ci przyjdzie i zgłasza.
Ja kiedyś założyłam temat, w którym zapytałam się, kto tak naprawdę jest ikoną i królem kina akcji: Arni, czy Sly. No, ale to było przy Ex2.
Podałem tytuł tematu : Najwiekszy twardziel kina akcji lat 80/90 ,i napisałem : Podawajcie swój typ na najwiekszego twardziela kina akcji lat 80/90 z krótkim uzasadnieniem ,no to ja zaczynam -Mój typ to Arnold Schwarzenegger ,zasłużył sobię dzięki takim kreacjom jak ,,Elektroniczny Morderca ,, w Terminatorze ,superżołnierz ratujący swoją córkę w Kommando itp Nie wiem dlaczego to zgłosili ....
Przez zwykłe chamstwo, Bradock. Ale nie przejmuj się tym. Jak będzie okazja, to odwdzięczymy mu się tym samym.
Bedę mu codzienie przypominał o tym że jego gruba krowa nie gra w Niezniszczalnych 3 .Codzienie .
zolumbo też temat zablokowali czy też tego babochłopa który w sumie nie był taki zły ,napewno bardzo ciekawy ,kto lepiej wypadł w kinie akcji :Liam Nesson czy Samce Alfa Stallona .
Faktycznie, zablokowali ten temat z aktorami kina akcji i ilością obejrzanych filmów oraz średnią.