DObry, ale nie tak dobry jak ten z dwójki. Ta muzyka w środku trailera wogóle mi się nie podoba. Nie
pasuje. Czekam teraz aż Sly potwierdzi, że na dvd i blurayu ukaże się wersja unrated, albo jeszcze
lepiej mpaa ogłosi oficjalnie R-kę, wtedy pójdę kilka razy do kina. Nie będę płacił grubych pieniędzy
za wersję dla cieciuchów.
właśnie widziałem
https://www.facebook.com/photo.php?v=666779470062639&set=vb.648694351871151&type =2&theater
Brodock widziales juz Raid 2 ?
Ja wczoraj obejrzalem.
Film bardzo dobry jednak ma tez troche minusow.
Zacznijmy od plusow
1.Glowny bohater szkoli sie w wiezieniu co za tym idzie jest lepiej ogarniety w sztukach walki.
2.Fabula jest bardziej rozwinieta w porownaniu z jedynka,sa lepiej ukazane emocje postaci i watki przestepczosci zorganizowanej.
3.Walki sa bardziej krwawe - szczegolnie finalowa - arcydzielo jak dla mnie.
4.Sa poscigi,motory i samochody.
5.Sa laski.
Minusy :
1.Film trwa 2 h i 30 min.Wedlug mnie powinni skrocic to o jakies 20-30 min.W kilku momentach podczas dialogow troche sie nudzilem...
2. Wydaje mi sie ze kamera troche bardziej trzesla sie podczas akcji w porownaniu z jedynka ale i tak bylo ok...
3. Wydaje mi sie ze niektore sceny walk nakrecili w zwolnionym tempie a pozniej przypieszono co dalo troche dziwny efekt.Jednak moze jestem przedrazliwiony albo to wspomagacze w telewizorze...
Poza tym film bardzo dobry,musze go obejrzec jeszcze raz bo w sumie sam nie wiem czy jest lepszy czy gorszy od jedynki...
W trzeciej czesci do Iko ma dolaczyc Tony Jaa...
Wiesz co ,jeszcze nie widziałem ale zobaczę chętnie jak od razu znajdę go w sieci .Dzięki za tą recenzje ,brzmi zachecająco .Ostatnio obejrzałem z Nessonem ,,Non -Stop ,, i ogólnie dobry film ,ale to thiller a nie sensacyjny .Akcji nie było dużo ale za to trzymał niesamowicie w napieciu .
Ja ogladalem wesje 12 GB z polskimi napisami.Nie bede tutaj podawal linkow ale byla to dokladnie ta wesja :
The.Raid.2.2014.BluRay.1080p.DTS.x264-CHD
Nie wiem czy tak jak w przypadku jedynki jest tez wersja z cenzura ale ta na pewno cenzury nie miala.Zastanawiam sie dlatego poniewaz na Filmweb podaja czas 2:28 a moja wersja miala 2:30...
Za jakiś czas i tak pewnie bedzie dostepnę bezproblemu DvDrip .Na razie mi się nie spieszy z tym filmem ,zresztą i tak mam do obejrzenia ,nadrobienia inne filmy ,niekoniecznie z gatunku kina akcji .Chce najpierw obejrzeć ,,Crittersów ,, bo to ponoć kultowy horrorek z lat 80 ,a potem się biorę za kino katastroficzne ,bo ostatnio polubiłem ten gatunek .Wogóle do czasu premiery Exp3 ograniczę się z akcyjniakami ,tak żeby pójść na premierę głodny soczystego ,krwistego akcyjniaka !
Dvdrip jest juz dostepna :)
Co do Critters - ostatnio widzialem i jak dla mnie tylko srednio.Gremliny o klase lepsze,chociaz to bardziej komedia/horror.
Widziałem też jakiś czas temu na TV-Puls ale tylko połowe filmu : Kontakt Bezpośredni z Lundgrenem i nawet dobry ,poprawny obraz a wiara kiedyś pisała na forum że to gniot wśród gniotów .Muszę dokończyć drugą połowę filmu bo tylko 1 godzinę widziałem bo na nockę do roboty szłem i przerwałem to uroczę filmidło .Podejrzewam że ocena bedzię pozytywna ,co u filmów z Lundgrenem ,szczególnie tych nowszych jest rzadkością .
Parker ,dobry film .Świetnie pasował duet Statham -Lopez .Dwie elektryzujące gwiazdy .
No Ronda jest extra ,a widziałeś nowe zdjecia Exp3 ? Na jednych z tych zdjeć Lutz się do niej dobiera ....
Ja wczoraj mialem słabości gdy ich oglądałem, ale powinni wrócić do bombardowania z Nigerią.
Wczoraj ich meczu nie oglądałem, oglądałem jak grali z Hondurasem i ze Szwajcarią. Sporo bramek nawalili.
Teraz w 1/8 z Nigerią to pewnie sobie poradzą, ale w ćwierćfinale prawdopodobnie na Niemców trafią i wtedy to już w dupkę. :D
No 2 razy nie mów. Zobaczymy czy dzisiaj Klinssi będzie śpiewał swój hymn czy nadal amerykański.
Ciekawe jak wypadnie Lutz w roli twardziela ,kozaka ? Ciekawe jaki drzemie w nim poteciał ,jakie ma możliwości jako Action Heroes ? Zobaczymy jak wypadnie w scenach akcji ,walk ,rozwałki itp Pisze to na serio ,bo dawno kino nie odkryło nikgo nowego ,świeżego ,niby jest Statham ,Nesson ,powoli prubuje swoich sił również Butler jako twardziel .Adkins pewnie bedzie siedział nadal w kinie klasy B .Również Ronda jest wielką niewiadomą ,zobaczymy co wyjdzie z tych nowych młodzików .
A to drań z tego Lutza. Tylko niech Ronda nie da się ugryźć, bo się jeszcze zarazi i dostanie angaż w kolejnym Zmierzchu.
Możesz podać te nowe fotki?
Łapię. Chodzi pewnie o piłkarza który chciał rozgryźć przeciwnika podczas meczu. Słyszałem o tym, choć przyznaję, że piłką nożną w ogóle się nie interesuję.
Tu masz : http://www.filmweb.pl/news/EXCLUSIVE+FOTO%3A+Tak+prezentuj%C4%85+si%C4%99+starzy +i+m%C5%82odzi+Niezniszczalni-105864