DObry, ale nie tak dobry jak ten z dwójki. Ta muzyka w środku trailera wogóle mi się nie podoba. Nie
pasuje. Czekam teraz aż Sly potwierdzi, że na dvd i blurayu ukaże się wersja unrated, albo jeszcze
lepiej mpaa ogłosi oficjalnie R-kę, wtedy pójdę kilka razy do kina. Nie będę płacił grubych pieniędzy
za wersję dla cieciuchów.
ActionMan_filmaniak ogarniasz co to za film z tym ciemnoskórym gościem ? http://youtu.be/I24CnWOpjnQ
Nie mam bladego pojęcia, może ktoś inny będzie wiedział. Poza tym wygląda całkiem interesująco.
Tutaj coś dla Ciebie:
http://www.youtube.com/watch?v=WNNW8PgVuvA
Western ? http://www.filmweb.pl/film/Xi+Feng+Lie-2010-598030
Oglądałeś już Raid 2 ?
Ja już tak,moje wrażenia z porównania z jedynką :
1.Glowny bohater szkoli sie w wiezieniu co za tym idzie jest lepiej ogarniety w sztukach walki.
2.Fabula jest bardziej rozwinieta w porownaniu z jedynka,sa lepiej ukazane emocje postaci i watki przestepczosci
zorganizowanej.
3.Walki sa bardziej krwawe - szczegolnie finalowa - arcydzielo jak dla mnie.
4.Sa poscigi,motory i samochody.
5.Sa laski.
Minusy :
1.Film trwa 2 h i 30 min.Wedlug mnie powinni skrocic to o jakies 20-30 min.W kilku momentach podczas dialogow
troche sie nudzilem...
2. Wydaje mi sie ze kamera troche bardziej trzesla sie podczas akcji w porownaniu z jedynka ale i tak bylo ok...
3. Wydaje mi sie ze niektore sceny walk nakrecili w zwolnionym tempie a pozniej przypieszono co dalo troche
dziwny efekt.Jednak moze jestem przedrazliwiony albo to wspomagacze w telewizorze...
Poza tym film bardzo dobry,musze go obejrzec jeszcze raz bo w sumie sam nie wiem czy jest lepszy czy gorszy od
jedynki...
Widzialem, jednak się trochę rozczarowałem, po tych zapowiedziach oczekiwałem czegos więcej. Jedynka bardziej mi się podobała.
No to teraz czekamy na Once Upon a Time in Shanghai - parę dni temu wyszła już wersja Blu-ray.Czekamy na napisy.W międzyczasie mam nadzieję na jakiś dobry akcyjniak z Korei Południowej.
Jest,jest.Nie będę tutaj podawał linków.Wpisz sobie w wyszukiwarce :
" Once Upon a Time in Shanghai 2014 1080p BluRay x264-WiKi "
Tutaj coś z Polski tylko ciekawi mnie dlaczego tu jest muzyka z trailera Raid 2 ? http://youtu.be/P23K2Eud_9A
Na mojej ulubionej stronce jeszcze nie ma.
O tym polskim filmie już kiedyś słyszałem, ciekawe co im wyszło, mam nadzieję, że w miarę ciekawy film sensacyjny.
" Mam wrażenie (możliwe, że mylne), że nasza Gwardia osiadła na laurach po drugiej części. "
Po PIERWSZEJ.
Nom Jet jest tylko na chwilę, w scenie z Fordem i Arnoldem. Ale szkoda, że nie pokazali sceny walki z jego udziałem. Ten film ma za dużo postaci. Podejrzewam, że pojawi się jeszcze jeden trailer, który uzupełni te braki. Dolpha też wogóle nie było.
No to nie pójdziesz wcale lub obejrzysz na dvd.
Zbyt efekciarski. W dwóch poprzednich była rzeź, tutaj będzie akcja.
Oglądając po raz enty trailer zauważyłem, że jedno w tym wszystkim jest pocieszające. Sceny walk z udziałem Rousey (te w starciu z żołnierzami Gibsona) wyglądają na całkiem brutalne i ogólnie na materiał pod R-kę. Więc nadal pozostaje nadzieja, że film będzie bardziej hardcorowy niż to co widzimy w trailerze. Zatem kto wie, może Sly jednak oszukał wszystkich.
Dla Ciebie zmartwieniem jest możliwa kategoria PG-13, a dla mnie bardziej kraj w którym kręcili film czyli Bułgaria, która kojarzy mi się przede wszystkim z tanimi gniotami Seagala. Wolałbym żeby w innym miejscu kręcili, a nie znowu tam. Ale chociaż na pocieszenie widać, że trailerze EX 3 ładniej to wygląda, niż w EX 2.
Wreszcie mamy żywe kolory, a nie pełno zieleni albo żółci w dodatku bladej jak w pierwszych dwóch częściach.
Ja slucham Eminema. Utwor zajebisty, ale tu srednio pasuje. Zwastun ok. Choc duzo slabszy niz ten 1 i 2. Cos czuje, ze sceny ze Snipesem i Stathamem beda najlepsze.
Zapowiada się nawet dużo Snipes'a....:D
Za to Jet Li znowu może nas zaskoczyć i schować się w Chinach w połowie filmu...
Ten film według Stallone'a będzie w stylu jedynki? "Bardziej dramatyczny"? Na moje oko to trailer Ex3 jest robiony w zupełnie innym stylu niż ten:
https://www.youtube.com/watch?v=E_LCuy5ComA
Z jednej strony podoba mi się to, że każda część Expandables jest robiona w innym stylu. Dodaje to pewnej świeżości całej produkcji. Z drugiej strony, Ex3 prezentuje się mało oldschoolowo, a bardziej młodzieżowo. Jedyne co mnie po tym trailerze zachęciło do filmu to Crews z minigunem :D
No więc właśnie. Sly mówił, że ten film będzie czymś pomiędzy jedynką a dwójką. Tymczasem wygląda najbardziej lajtowo. Dwójka wygląda przy tym bardziej surowo i poważnie. No ale trza poczekać na klipy z filmu, bo dopiero tak naprawdę będzie można ocenić film.
Mówił, że klimat będzie mroczny, bardziej jak w 1szej części. Ale mówił też, że nie lubi robić "joke action"- to co miało miejsce w EX2, wyszła z tego po prostu parodia.
Mówił, że będzie lajtowo, na luzie, ale w scenach normalnych, tak to nazwe, za to jak zacznie się akcja to już będzie na poważnie.
Także mam nadzieję, że tak się okaże.
Przecież 2 to jedna wielka komedia... Jak można powiedzieć ,że druga część wygląda poważnie?:D Zdecydowanie minusem w drugiej części jest zbyt wielka dawka humoru
Mówię w porównaniu do tego co widzimy tutaj w zwiastunie. Tutaj wszystko wygląda jak w lajtowej komedyjce na niedzielne popołudnie.
Wybacz ale nie widzę w tym trailerze nic z komedii. To ,że członkowie ekipy rzucą w swoim kierunku śmiesznym tekstem nie robi z filmu komedii.
Świeżość świeżością, ale moim zdaniem w trailerze do Ex3 brakuje klimatu typowego dla tej serii. W trailerach z poprzednich części, jak chociażby w tym, który zaprezentowałeś, w cale tego nie brakuje.
Nie czepiajmy się, dostaniemy świetny akcyjniak. Współczesne kino wyposażone w legendy gatunku.Hooah
Jeśli w trailerze brakuje klimatu, czy jakiegokolwiek bodźca, który zachęca widza do zabrania się za ten film, to co będzie w filmie? Czyżby twórcy Ex3 odeszli od kanonu serii?
Mi się jakoś ten trailer nadzwyczaj podoba, ale to może wynika z tego, ze jestem zwolennikiem współczesnego kina jak i koneserem starego.
Plakaty nie zawsze są odzwierciedleniem filmu, kto decyduje się obejrzeć film wyłącznie po zobaczeniu plakatu? Wiele filmów ma kozackie plakaty a mimo to są to szmiry. Co do samego filmu ex3 to weterani powinni być zadowoleni faktem, że tyle gwiazd jest w jednym filmie i grają razem, reszta jest bez znaczenia. Jakiego bodźca brakuje Kasiu? Takiego, że tak pozwole sobie powiedzieć - "dzieła" już nie będzie, panowie w większości już odchodzą do lamusa (niestety nic nie trwa wiecznie) i ustępują miejsca młodszym (nie znaczy lepszym). Czas przemija, filmów w "starym stylu" już się nie robi, cieszmy się tym co nam dają.
Dokładnie ,100 procent racji !!! Ja się ogląda ten zwiastun to od razu czuć czy widać że to klasyczne kino akcji lat 80 ! Czyli dużo akcji ,rozwałki ,charyzmatyczni ,wyraziści główni bohaterowie kina akcji .Niestety takich filmów dziś brakuje w kinie i takich bohaterów .Dzisiaj już nie powstają klasyczne filmy akcji poza kilkoma wyjątkami typu ,,Olimp w ogniu ,, czy ,,Raid ,, To może być ostatnia ostra szyta uczta dla fanów kina akcji !!!
Ja również się zgadzam z kolegą. Plakaty może i gorsze niż te z 2 części bo jednak wolę jak aktorzy są bardziej "poważni" na nich. Mimo to plakaty nie zawsze są odzwierciedleniem filmu.
Niestety czuć tą lajtowość. Coś czego nawet nie było czuć oglądając trailer do dwójki. A trójka ma być bliżej jedynki niż dwójki. Narazie wcale tego nie widać. I pytanie po co w takim razie Crews trzyma Mini Guna. Do kogo on będzie strzelał? Do wraków samochodów w porcie?! Przecież to będzie wyglądało żałośnie w wersji pg13. Strzelając z takiego guna powinna być rozwałka typu Rambo IV.
Popieram Twoje niezadowolenie. Co do Crewsa i miniguna to zapewne zrobią to tak, że Crews pruje ile wlezie, a przeciwnicy ładnie się przewracają. Pewnie też jakiś samochód od tego wybuchnie, albo kurz poleci :P