Szkoda, że nie przeczytałem tego postu wcześniej:) Jak widać po postach każdy ma swoje zdanie (i to jak różne[wow])
Tylko dzieci oglądają horrory żeby się bać, mnie żaden horror nie przeraził chyba od 10 czy 12 lat. Oglądam to dlatego że horrory często poruszają ciekawe wątki które mnie interesują. Niestety ten nie miał ani fabuły ani logiki.
Czwarty stopień dałeś 7/10 co tam ujrzałeś ?
Jaki aspekt ludzkiej psychiki wstrząsną twoim światem
Jakie wątki są ciekawe w tym filmie ? oprócz tych oczywistych czyli ufo.
Co jest w tym filmie ciekawego oprócz jakiejś tam grozy i jakiegoś klimatu ( pisze jakiegoś bo jakiś bardzo gęsty nie jest ale ma momenty )
Czy czwarty stopień to film z dobrą fabułą ?Nie jest naciągana?
Chyba pomylileś gatunki horrory rzadko zaskakują fabuła prawie zawsze ssie albo inaczej oglądając pierwsze 5/10 minut zawsze wiesz o czym film będzie
Budowa wszystkich horrorów jest prosta jak budowa cepa
ciekawe watki piszesz podaj jakis który nie jest związany z elementem horroru a wystepuje w nim
Czwarty stopień ma ciekawą fabułę z watkami nawiązującymi do rzeczywistości(nie chodzi mi o pseudo-dokumentalne filmy w nim zawarte).
Nie wszystkie horrory są bez fabuły jak "The Possession of Michael King" dużo lepszym filmem był "Obecność" (2013). Zobacz np. "Martyrs. Skazani na strach" (2008) lub "Excision" (2012).
Jeżeli chodzi o filmy o opętaniach to jak na razie nic nie przebiło filmu "Egzorcysta" (1973).
Filmów godnych uwagi z horrorów jest bardzo dużo, nie każdy jest taki prosty i przewidywalny jak to piszesz.
Wymienię jeszcze kilka które maja ciekawą fabułę:
-Nieproszeni goście(2009)
-Pandorum (2009)
-Egzorcyzmy Emily Rose (2005)
-Jestem legendą (2007)
-1408 (2007)
-Rytuał (2011)
-Przypadek 39 (2009)
-Udręczeni (2009)
-Zejście (2005)
-Dolina cieni (2002)
-Oko (2008)
-Open Grave (2013)
-Ciśnienie (2002)
-Łowca snów (2003)
-Statek widmo (2002)
-Coś (2011)
1408 i Open Grave zdecydowanie najlepsze z tych co wymieniłem.
widzałem dzisaj ciekawy horror grace czy jakoś tak z 2014 roku
Czegoś takiego jeszcze nie widzałem nie chce go ze spoilować ale to coś na zasadzie ukazania opętania z perspektywy opętanego nie zeby jakieś mega odkrywcze kino ale na pewno ciekawe i żadko spotykane,
The Possesion of Michael King miał fabułę miałką ale jak na horror starczy
Drakula z Gary Oldmanem nie miał jakiejś mega znakomitej fabuły a ludzie uznają ten film za arcydzieło kina
Dla mnie klimat to jest najmiodniejsze w gatunku horror
Nie widzałem tego filmu Excision ale zobacze na solar
PS z całej listy którą wymieniłeś jedynie open grave miał fajnego spina ale np case 39 no to po 10 minutach filmu widzałeś ze ta dziewczynka to zło wcielone ,
Jestem Legendą to nie horror a sf
Egzorcyzmy Emili zacny film ale po 10 minutach tez juz wiesz o co chodzi w tym filmie
Coś 2011 byłoby może jakoś zaskakujące jakbym nie widzał orginału z Russelem
O i na koniec podam ciekawy tytuł chodzi o nowość Zbaw nas ode złego z E, Baną przewidywalny ale ciekawy ma takie momęty gęste klimatycznie polecam
bardzo fajny film. gimbaza sie niczego nie boi, takie odważne mamy dzieci. w horrorze nie tylko jednak o to chodzi :D
Jeśli oceniasz na 10 ekranizację komiksu "Spawn" czy nowe "Martwe zło" To nie dziwie się że wystawiłeś tutaj tak niską ocenę ^^. Film jak to się mówi tyłka nie urywa ale można sobie obejrzeć wieczorem i wcale nie będzie to stracony czas. Ma swoje wady jak i zalety ale nie zasługuje na tak niską ocenę.
Mozna sobie wieczorem obejrzec duzo rzeczy.A co do Spawn i nowego Martwego zła to wedlug mnie owe filmy sa naprawde zacne.Zreszta mi odpowiadaly a jak komus nie to co mnie to obchodzi.Po to kazdy moze sam oceniac aby glosowac wedle swojego gustu.Czasami moze spaczonego ale swojego wlasnego. Ocena 3/10 nie jest az taka niska znowu.
najlepsze,że jako demon tez bierze kamerę i kameruje wszystko ,ach ten demon chce być pewnie sławnym reżyserem :D
Najlepsza to była jego szwagierka:)Gostek zadźgał psa w pokoju córki,wymazał krwią ściany i do tego wyrył se na klacie pentagram.A ta kwoka jeszcze do niego przyłazi z dzieckiem i pyta czy wszystko w porządku:)Co ciekawe nikt z jego znajomych nawet nie wpadł na pomysł, aby zadzwonić do psychiatryka albo jakąś policje;)
Witam, czy możesz uzasadnić swoją ocenę? Chodzi mi o dokładniejszą wypowiedź niż "strata czasu". Pytam z ciekawości.