PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=679763}
5,4 5,7 tys. ocen
5,4 10 1 5686
Perfekcjonista
powrót do forum filmu Perfekcjonista

Film z dużym potencjałem, ale trochę taki bez ikry. Mam wrażenie, jakby był robiony żeby
wykonać normę: reżyser zaplanował, aktorzy zagrali i kolejna produkcja do wpisania w CV.

Nawet dystrybutor się nie wysilił bo opisy na filmwebie są zmyślone - on tych milionów nie
znalazł ale ukradł, nie jeździł żadnym Porsche, nie było nic o wyścigach Monako...

Największym problemem jest jednak styl opowiedzenia historii. Film zwyczajnie przedstawia
krok po kroku przestępstwo, nie siląc się na wyjaśnienia, zgłębiebnia motywów działania,
rozwinięcie wątków, wyjaśnienie historii itp. Mylący jest sam polski tytuł, bo jak dla mnie
bohater nie wykazał się żadnym perfekcjonizmem - bo trudno uznać za koronkowa robotę
wynajęcie garażu na inne nazwisko i ucieczkę w góry. Pokpione jest zakończenie - facet na
policji powiedział "nic wam nie powiem" i to załatwia całą sprawę? Nie załapałem o cho
chodziło z tym budowanym murem, to miał być żarcik?

W sumie film warty obejrzenia, ale głowy nie urywa. Średniaczek do obejrzenia w środę o
20.30 na Polsacie.

ocenił(a) film na 6
zmechu

o to to ;) fajne zdjęcia, dobra muzyka, ciekawie opowiadana historia (do momentu, bo monotonia zaczyna w pewnej chwili nużyć), ale brakuje "tego czegoś".