PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=164171}

Piła II

Saw II
2005
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105692
5,2 32 krytyków
Piła II
powrót do forum filmu Piła II

Gówniany skandal !!!!

użytkownik usunięty

Kto daje na takie gówna pieniądze ??? Pytam: kto ??? I ten krzyczący napis na plakacie, że niby psychole z "Siedem" i "Cube" mają się uczyć rzemiosła od tego z "Piły". Przecież szafując takimi takstami ten gówniany filmik kompromituje się jeszcze bardziej! W "Cube" kwestia konstruktora makabrycznej kostki (mówię o pierwszej odsłonie, bo reszta to popłuczyny) jest sprawą marginalną, a w "Siedem" zbrodnia miała charakter - jakkolwiek nieludzko to teraz zabrzmi - funkcjonalny i odsyłała do głębszych znaczeń. W ogóle przywołanie tych dwu arcydzieł w kontekście szmelcu dla półgłówków jest daleko idącym nadużyciem.

"Piła II" (o pierwszej "Pile" nawet nie wspomnę, bo z miejsca dostałbym bana ze wiązkę bluzgów) to ciąg dalszy idiotyzmów z cyklu: "Wyrafinowane zabijanie dla amerykańskich nastolatków". Totalna głupota, jeden wielki bełkot.

Don_Kondonos

cobalt ma rozdwojenie (albo i roztrojenie) jazni :))) co chwile zmienia nicka.

da_markos

tez sie przechrzcilem :p
da_markos (also know as:emch@)

ocenił(a) film na 9

mnie druga czesc Pily tez zawiodla jednak jedynka byla bez zarzutu.Wiem, że kazdy ma prawo do wlasnego zdania, ale w tej zasadzie chodzi tez o szanowanie zdania innych, a Twoje "gówniane" epitety wcale nie ukazuja tego szacunku. Ten film nie musi podobac sie wszystkim, ale mnie sie podoba i nie pisz mi tu ze jest to obraza dla filmu "Siedem" i "Cube", bo jak dla mnie to w sumie chodzi w nich o to samo i tak samo mogą czegoś nauczyć no może oprócz "Cube". pozdrawiam aha no i radzę zajrzeć do słownika i poszukać innych wyrazów ukazujących niesmak a nie tylko "gówniane".

ocenił(a) film na 8
Agniecha

W pełni popieram ta wypowiedź:) i dodam od siebie ze ani siedem ani Cube mi sie nie podobały, kazdy ma inny gust i do każdego trafia coś innego...