Pomysł baaardzo interesujący, do tego idealna przestrzeń dla klasycznego kryminału-zamknięty krąg podejrzanych, niemożność ucieczki, i sam fakt, iż akcja dzieje się w powietrzu... Niestety, wyjaśnienie sprawy okazuje się dość absurdalne a nieprawdopodobne zakończenie psuje dobre wrażenie. Twórcy chyba nie do końca wiedzieli, jak wybrnąć z całej tej sytuacji, którą sami stworzyli...
a nawet nie 7, tylko 6... Szkoda, że zmarnowany został tak dobry pomysł przez bzdurne nielogiczności i naciągnięcia fabuły. Może ktoś nakręci lepszy film zasadzający się na podobnym wątku,ale o bardziej prawdopodobnej historii:)
Niestety muszę sie zgadzić. Fabuła naciągana. Ja rozumiem, to tylko kino, ale chyba można było zrobić to bardziej wiarygodnie. Sam pomysł doskonały, z wykonaniem gorzej. 6/10 to i tak dużo.
Dla mnie nie jest tak źle, dałam 8. Jest napięcie, jest suspens, jest zaskoczka tak zwana. Że naciągane - cóż, a "Frantic" nie naciągany? Jak gumka w gaciach.
Peter Sarsgaard bardzo dobry, Jodie Foster niezła chociaż trochę za bardzo patetyczna. Poza tym niestety jakos trudno mi było uwierzyć, że taka delikatna kobiecinka nokautuje sporą babkę i wyprawia te wszystkie ekwilibrystyki. Mogliby odpuścić sobie robienie z niej herosicy.