Widzę, że fanatyków jest tu sporo. Jak to możliwe, że ubieracie maskę patriotyzmu, a robicie
wszystko, by go stłamsić? Wstyd mi za Polaków, którzy są tak mali i tchórzliwi, by przyznać się
do ciemnych kart w historii Polski... Całą sytuację z filmem „Pokłosie” można skwitować
przysłowiem: „Uderz w stół, a nożyce się odezwą”. Kto w filmie twierdzi, że Polacy (naród, za
przyzwoleniem organów państwa polskiego!) morduje Żydów? Czy wasze próżne móżdżki są w
stanie pojąć to, że w Polsce żyli też, i żyć będą złodzieje, gwałciciele, mordercy, czy inni
dewianci? Dochodziło do aktów złodziejstwa. Dochodziło do aktów morderstwa tak samo
wtedy, jak i teraz...również na Żydach, i również z najniższych pobudek. Chyba, że tkwiąc w
parterze swojej inteligencji sądzicie, że Polacy na czas II Wojny Światowej zaprzestali
popełniania przestępstw. Gratuluję. Część z Was jest zapewne wykształcona. Pamiętajcie
jednak, że wyższe wykształcenie nie wyłącza bycia idiotą oraz traktowania historii wybiórczo.
Czego chcecie? Mamy uznać, że bandytów nie było, że nie ma ich w naszym kraju?
Chcielibyście dziedziczyć tylko medale i ordery - doszukiwać się wszędzie teorii spiskowych.
Czy uważacie się za obiektywnych? Wpiszecie mnie na listę zdrady, hańby – zwał jak zwał...i
określicie „pachołkiem Moskwy, Izraela, Berlina, Brukseli, itd”. To kompletnie nieistotne.
Leczycie kompleksy rankingami na swoich "patriotycznych" portalach (Tusk, czy Komorowski
obok Bieruta!). Po raz drugi – gratuluję. Prawdopodobnie jesteście życiowymi niedorajdami, a
stygmatyzowanie i negowanie czyjejś osoby z uwagi na jej rodowód (co również tutaj
zauważyłem) to już w ogóle niskie. O ja, antypolski! Uwierzcie w siebie ludzie! Tego Wam życzę!
Żal mi czasu jaki tracicie na skłócanie rodaków, ale jestem tolerancyjny. Kocham Polskę, za
możliwości jakie mi dała, i wciąż daje. Kocham Polaków, pomimo tylu ignorantów oraz nicponi.
Przepraszam wszystkich zainteresowanych wyłącznie aspektem artystycznym filmu za mój
wywód :)
Jakie informację znajdę w książce "Oko za oko? O tym, że Żydzi zarządzali swoją eksterminacją w Auschwitz, czy inne rewelacje? ;)
To jest brudne - bardzo brudne, istnieje cała sieć powiązań, którą można zobaczyć "zwiedzając" różne zakątki internetu - piece do Oświęcimia, czy cyklon B, pochodziły od IG Farben i to jest np na wiki tak jak potwierdzenie związków żydów zza Oceanu w budowę potęgi Hitlera. Pada też nazwa Standard Oil (dzisiaj Exxon to potęga bijąca na głowę całe TOP10 najbogatszych firm na świecie).
Chodzi mi o ot, czy fakt, ze jacys Żydzi sie zeszmacili podczas IIWŚ równoważy Holocaust i cierpienia tego narodu?
Ja wcale nie uwazam, że Żydzi są wyjątkowym narodem aniolów. Więc mówmy o tym co było złe, naganne, ale nie zapominajmy, kto był wówczas katam, a kto ofiarą. Zamiast tego słysze pełne nieskrywanej satysfakcji informacje, że Hitler był z pochodzenia Żydem... I co z tego, nawet jeśli? Czy ta domniemana cząstka krwi żydowskiej miałaby decydowac o tym, ze był zbrodniarzem?
"kto był wówczas katem, a kto ofiarą" - no jeśli Żydzi ładowali pieniądze w zbrojenia Niemieckie to chyba jakąś odpowiedzialność ponoszą za ofiary II wojny światowej. O tym się nie mówi. A szkoda.
Odpowiedz sobie kto był największym poszkodowanym w II wojnie światowej - w ludziach, w mieniu, w straconych ziemiach itd.
"Żydzi ladowali pienądze" - ale ile tego było? Bo jeśli margines, to dlaczego mamy sie akurat na marginesie skupiać? Bo żydowski, a nie francuski, angielski, holenderski, czy jakikolwiek inny, tak?
W ludziach - ZSRR, a tobie co się zdawało? Ty z kolei zadaj sobie pytanie, jaki naród planowano wytepic całkowicie, znieśc z powierzchni ziemi?
Żadne "swoi swoich" tylko Niemcy Rosjan.
A, sam "profesor powiedział". Skoro tak, dyskusja jest zbędna: "Roma locuta, causa finita".
Na froncie jak się Rosjanie cofali to z tyłu szli NKWDziści i strzelali kulkę w łeb. Więc albo szli do przodu i śmierć albo jak chcieli do tyłu to też kulka od swoich. Tam w środkach nie przebierano. Liczyła się wiktoria za wszelką cenę.
Ale po co mi to opowiadasz? :) Przeciez to fakty ogólnie znane. Chcesz mi powiedziec, ze miliony rosyjskich ofiar (jakos cywilów pominąłeś) podczas IIWŚ jest efektem strzałów NKWD?
Co do strzelania do swoich: Wojska ZSSR bardziej bały się cofać niż przeć na Niemców. Taka ciekawostka. Było to nawet ukazane w kilku fimach fabularnych o tematyce wojennej. Jak sobie przypomnę tytuły to dam znać.
Stalin wymordował ok 4 - 5 razy więcej ludzi niż Hitler. Takie są fakty. I tyle. Najwięcej strat w ludności podczas II wojny światowej poniosły Chiny i to tez jest prawda. Spojrzałem w statystyki na wikipedii i tu Polska jest na I miejscu jeśli idzie o straty % narodu - bo straciliśmy około 17% Polaków.
Tak, procentowo zgadza sie (Żydów w tej kategorii nie ma). Ale nie w liczbach bezwzględnych.
Fakty? Piszesz o tym, że Stalin podczas IIWŚ wymorodwał więcej obywateli sowieckich niż Hitler, czy o czyms innym?
wiedziony ciekawościa zajrzałem tu żeby poczytać co ciekawego masz do powiedzenia o Żydach. A tu niespodzianka,wszystko zablokowane. A ja mam rączki tutaj-czyli nie zgłaszałem nic bo nie biorę udziału w dyskusji. No ta jak ?blokują cię czy nie blokują?
zapytaj swojego znajomego, tobie też po blokowali tą mizerną prowokację trollowania
Te o które się pytałeś, o zbrodnie jakie wyrządzili żydzi, nie wiem skąd u ciebie ten sarkazm, ale najwyraźniej bardziej serio bierzesz "opowiastki", iż książki zbadane przez różne instytucje...
O jakich zbrodniach Żydów na Niemcach pisałeś?
Historia W. Brassego to nie żadne "opowiastki". Miejże trochę szacunku dla więźnia Auschwitz, mimo wszystko. Jednym z wątków jego relacji są obozowi kapo. Jakoś dziwnie nie wspomina o Żydach pełniacych tę funkcję, nie domyślasz się dlaczego?
Nie wiem, czy to specjalnie udajesz "idiotę" czy nie, o z brodniach masz książkę np. An Eye for an Eye: The Untold Story of Jewish Revenge Against Germans in 1945 (bo to nie jedyna), a te filmiki to były do twoich "opowiastek" odpowiedź, może trochę więcej logiki?
No to po co podsyłasz mi filmiki o więźniach Auschwitz? Nic ni wnoszą do zagadnienia.
Wiem, że w ksiązce, ale książki przecież nie znam, więc myślałem, że napiszesz krótko, do czego pijesz. Ale skoro nie chcesz, trudno.
Co wnoszą twoje filmiki do pytania o zbrodnie Żydów i ich udział w zarządzaniu Auschwitz?
A książki Brassego nie znasz, serio?
Dziękuję za rozmowę.
Gdzie odpowiadając na moje pytanie piszesz o zbrodniach Żydow na Niemcach? Zacytuj, bo albo ja mam bielmo na oczach, albo ty w mózgu.
A twoje filmiki? Nie widze w nich zadnego zwiazku z tym, co napisalem o Brassem.
"Religia żydowska opiera się na nienawiści, oszustwie i zniszczeniu wszystkich innych narodów."
No masz. Tyle wiekow niszczą, niszczą i zniszczyć nie moga, fajtlapy.. Juz raz nas wujek Adolf ratowal przed złymi Żydami, musisz miec do niego spory sentyment. Ale teraz? Znikąd ratunku!
PS. W Auschwitz zaniechano dokumentowania fotograficznego więzniów żydowskich. Dlaczego? Nie było sensu, szybko szli do gazu. O tym pisal (i mowil) Brasse. Ale ty wiesz lepiej, prawda? Ty sądzisz, że dokumentacji nie ma, bo Żydw tam w ogóle nie było, prawda?
Nie mamy o czym gadać po prostu, naczytałeś się pewnie grossa. I wiedziałem że do tego cytatu się przypier.... Przecież tam w tym linku też jest o zbrodniach żydowskich, które tak bardzo chciałeś, ale zlewasz to, ważne że hitler itp. A hitler nie miał żydowskich korzeni?
Pewnie! Wszystko zło od Żyda idzie przecież. Żyd Hitler wraz z innymi Żydami zabijał Żydów ku chwale żydowsko-nazistowskiej III Rzeszy. Pasuje chyba?
A i żeby było wszystko jasne twoje pytanie "Jakie informację znajdę w książce "Oko za oko? O tym, że Żydzi zarządzali swoją eksterminacją w Auschwitz, czy inne rewelacje? ;)" - to na to pytanie już odpowiedziałem, przegapiłeś je? - że o to samo się pytasz?
czyli: "Po za tym mówiąc że żydzi w Auschwitz byli na stanowiskach, czy zarządzali obozem koncentracyjnym, nie mam bynajmniej na myśli że zastąpili Niemców!"
Nie, ja to przeczytałem, ale dalej nie wiem, o jakim "zarządzaniu" i jakich stanowiskach mowa. Napisz proszę, jak Żydzi mordowali samych siebie w Auschwitz, czy też pomagali Niemcom, żeby im sie przyjemniej mordowało?
Odnosisz się do książki której treści nie znam więc nie wiem, o czym piszesz. Zrozumiałeś w końcu?
Czyli więzień Auschwitz Brasse , twoim zdaniem, to nie źródło?
Wiec o czym pogadamy? "Auschwitz Brasse" to nie źródło, przynajmniej nie takie żeby go zbadało tyle instytucji, ale ty to po prostu to olałeś...
Poogladaj i zobacz jak można patrzeć na ludzi jak na ludzi, bez szukania złego Żyda.
http://www.youtube.com/results?aq=&hl=pl&rlz=1T4SUNC_plPL377PL377&q=wilhelm+bras se+portrecista&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=w1
Ale jesteś urobiony propagandą, ty byś tylko widział biednych żydów, zignorowałeś wszystkie moje argumenty, udając że nie istnieją. Jako polak, bardziej ważniejsze dla mnie są Polacy, którzy tam zginęli, a nie żydzi, których wywożono do brzezinki, a nie Auschwitz.
Ja też widzę ludzi na co dzień, jeżeli tak lubisz ludzi czy wiesz co w czasach teraźniejszych dzieje się w Iraku, Afganistanie czy Syrii, wiesz że taki Izrael aż przebiera nogami aby zaatakować Iran? Pewnie nie, bo propaganda mówi że tam same brudasy i dzikusy ganiące się z nożami i karabinami. Wiec nie pier... że aż serce Ci pęka...
Nie rozmawiamy tu wąsko o aktualnej polityce Izraela tylko o immanentnym i niepodwazalnym złym Żydzie, który zawsze chcial nas zniszczyć. Muszę ci przypominac takie oczywistości?
Zweistein - Daj spokój - to nie ma sensu. Możemy tak do końca świata próbować perswadować. Za tym murem i tak są przekrwione z nienawiści oczy. Przekleństwa, wulgaryzmy, nienawiść do człowieka...z tego co widzę, to nie nasz świat :) Pozdrawiam.
Zgadzam się można tak do usranej śmierci, przykro mi tym bardziej że w Polsce mamy taki ciemnogród, a propaganda i poprawność polityczna jest łykana jak nektar miodowy. Wstyd mi za takich ignorantów jak wy, wiem że to nie wasza wina, takie mamy media, taką mamy oświatę, gdzie gimnazja zamieniły się na produkcję "debili", taniej siły roboczej. I pomyśleć że ten naród tak nie dawno został obrabowany przez zachód, a ciemnogród aż piał z zachwytu że ma w sklepie pełne półki. To jest po prostu tragiczne jak nasz naród jest ogłupiony, a przed tym narodem jest zwijana Polska.