PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=122180}

Powrót do Brideshead

Brideshead Revisited
2008
6,7 8,5 tys. ocen
6,7 10 1 8533
6,7 6 krytyków
Powrót do Brideshead
powrót do forum filmu Powrót do Brideshead

Już sama nie wiem, co o tym myśleć. Pierwszy raz widziałam zaraz po premierze i po obejrzeniu stwierdziłam, że chyba tu czegoś nie zrozumiałam. Tydzień temu obejrzałam drugi raz i znowu jakiegoś głównego wniosku nie potrafiłam wyciągnąć. To miał być zwykły melodramat, czy było tam przesłanie, którego nie zrozumiałam?

ocenił(a) film na 8
e_mmm

ja też mam takie dziwne uczucie niedosytu po obejrzeniu filmu, jakbym chyba nie do końca wszystko pojęła. nie jestem sama jak widzę :P moim zdanie tym głównym przesłaniem filmu (ale jest też wiele pobocznych) jest kwestia wiary - wiary, która tak naprawdę zniszczyła tych ludzi, np. julię czy sebastiana.

ocenił(a) film na 6
still_dreamin

Oglądam ten film dwa lata po was i mam dokładnie takie same odczucia. Przed chwilą skończyłam i zasadniczo w ogóle nie rozumiem głównego bohatera. Widać, film ma jakieś braki skoro pozostawia w nas taki niedosyt.

ocenił(a) film na 10
e_mmm

hmmm .... nic trudnego do rozszyfrowania w tym wartościowym filmie nie widzę..... hmmm

ocenił(a) film na 6
maroc

Jeśli wszystko rozszyfrowałaś to wspomóż tych, którzy być może przeoczyli coś istotnego i podziel się wrażeniami :)

ocenił(a) film na 9
dzungo

Ja również nie widzę czegoś trudnego do interpretacji w tym filmie.
Co nie jest dla Was jasne? Bo nie ma się do czego odnosić :)
Może nawiążę do jednej z wypowiedzi, w której pojawia się jakiś konkret. Wedlug mnie nazywanie tego filmu melodramatem spłyca bardzo jego wymowę. I obawiam się, że zawęża grono odbiorców.