PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107697}

Powrót

Vozvrashchenie
2003
7,9 33 tys. ocen
7,9 10 1 33372
8,3 32 krytyków
Powrót
powrót do forum filmu Powrót

Ten film zasluzyl na miejsce w kinematografii na polce filmow,w ktorych jest zachowana rownowaga miedzy trescia a forma.
Cala obsada spisala sie na medal.Szczegolnie na pochwale zasluguja mlodzi aktorzy,ktorzy znakomcie wywiazali sie z zadania.
Muzyka symboliczna,jest jej malo.Mimo to nadaje mu wyraazistosi,zadnacza szczegone sceny i momenty.
Scenariusz wybitny.Kazdy moze go interpretowac inaczej,co jest duza zaleta tego filmu.Fabula jest bardzo zagadkowa.Nie wiadomo nic o przeszlosci ojca,dlaczego opuscil rodzine,co robil przez tyle lat,co chowal w skrzyni,dlaczego nagle sie zjawi i dlaczego matka pozwala,aby wprowadzal surowe zasady w zyciu chlopcow.
Swietne prowadzona strona psychologiczna postaci.Drobne gesty,zachowania,reakcje oraz zmiany jakie zachodza w bohaterach pozwalaja nam odkryc uczycia i charaktery osob.
Wysmienite dwiie sceny,których nie zapomne nigdy:pierwsza,gdy chlopcy za soba biegna,druga,gdy ojciec biegnie za mlodszym.

Rewelacyjny.Na granicy arcydzieła.

jestem_piatym_elementem

Jak zwykle zapomniałem czegoś dodać.Bardzo ważnego.Mianowiecie to nie film,lecz obraz.Wyśmiebnite zdjecia,klimat.Nigdy nie ogladalem tak pieknie zrobionego filmu.

ocenił(a) film na 8
jestem_piatym_elementem

zgadzam się. świetny i przede wszystkim intrygujący obraz