... dlaczego pod koniec filmu wbija Joe Pesci i mówi że przejmuje kontrole w dzielnicy? Kim on w ogóle był, poza tym że dostał bejsbolem po głowie 8 lat wcześniej?
Jak widać kimś ważnym skoro przejmuje kontrolę ;)
No i z tego co można było wywnioskować to był dobrym przyjacielem Sonny'iego. Co też jego range w jakimś stopniu podnosi. A reszty to chyba się można tylko domyślać bo w filmie jakoś nie wiele o nim było (jak widać)...
"dawno mnie tu nie bylo" wydaje mi sie ze jak sonny siedzial w wiezieniu to on kontrowal dzielnice
Bo jak jest film gangsterski to musi w nim grać Joe Pesci, nawet jeżeli wejdzie tylko na chwilę na końcu:)
też to samo pomyślałam, może być na scenie przez niecałą minutę (jak też było np. w Dawno temu w Ameryce), a i tak mam radochę jak go widzę, zwłaszcza jak się tego nie spodziewam :) - "zaraz, to Pesci? to naprawdę on?!" :D
To proste. Był członkiem mafii, tak jak Sonny, który raczej nie był szefem całej rodziny mafijnej a rządził jedną dzielnicą należącą do jakiejś rodziny mafijnej. Pozycja, jaką zajmował, to tzw. caporegime. Po jego śmierci szefowie lub szef organizacji mianował kogoś innego na to stanowisko. Tak działa mafia.
ooo dokładnie z tym Pescim. Szukałem czegoś z nim i patrzyłem na obsadę tego filmu ale nie chciało mi się rozwijać całej, więc myślę, co to za flim De Niro bez Pesci??. A tam na końcu niespodzianka :D
Chyba na początku. Wystarczy dobrze obejrzeć początek filmy i akcję o miejsce parkingowe.