PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=297156}

Prosto w serce

Music and Lyrics
2007
6,6 74 tys. ocen
6,6 10 1 74328
6,0 24 krytyków
Prosto w serce
powrót do forum filmu Prosto w serce

Świetne recenzje w tym i wasze, skłaniły mnie do obejrzenia "tego".
Więc do rzeczy :
1} Komedią tego nazwać nie można, a napewno nie dobrą komedią. Bardzo sporadycznie występują zabawne dialogi lub sytuacje. A jeśli już występują to zazwyczaj są nietrafne w stosunku do sytuacji.
2} Film romantyczny (?) Biorąc pod uwagę wasze "ohy" i "ahy" można dojść do wniosku ze chyba mam spaczoną wizje o romantycznym filmie, lub jako jedna z nielicznych poprawną wizje. O gustach już sie nie rozmawia.
3} Aktorstwo Hugh Granta, w tym akurat filmie pozostawiało wiele do zyczenia. Nie mówie, w innych filmach dla mnie jego gra aktorska zasługuje na brawa, jednak tutaj się nie postaral. Byćmoże jest to wina durnego scenariusza. Ale to w punkcie następnym.
4} Jak wyżej- scenariusz. Banalna historia z banalnym zakonczeniem. Jednak usprawiedliwieniem może być fakt ze po tym gatunku filmowym więcej się spodziewać rzadko można.
5}Drew- jedyny z nielicznych plusów tego filmu. Ah, niech Bóg jej wynagrodzi.

I w sumie na tyle ... Więcej nawet nie warto mówić ...
Zawiodłam się baaaaaaaardzo

kyanka

Racja, o gustach sie nie rozmawia:) Ale uważam że Twoja ocena jest niejako zbyt krytyczna. Stylowa, może troche schematyczna, ale mimo wszystko udana komedia, ale... co kto lubi. Jak sie czasem mówi filmy są dla ludzi, a nie krytyków ;D

kyanka

eee zaraz tak ostro.. :)
ja się nie zawiodłam.
Film bardzo lekki,przyjemny, Banalny? tak ,się zgadzam.Ale czyż wszystkie filmy muszą być niebanalne?
takie filmy jak ten ,też są potrzebne, by się zrelaksowac.
Jeśli chodzi o Drew , to nie uważam jej za rewelacyjną aktorkę, i w tym filmie, jak dla mnie rownież była średnia.
Ale film mi poprawił nastroj, i co więcej mam ochotę jeszcze raz go kiedyś obejrzeć, więc nie jest żle.
Ale kazdy ma prawo ocenić go wg wlasnej woli.:-)

River

Jasne, że nie wszystkie muszą mieć drugie dno.
Ale ten film w swojej banalności miał tylko banalność, bez tego czegoś co powoduje, że się podoba bez względu na wszystko