PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=882}

Przerwana lekcja muzyki

Girl, Interrupted
1999
7,9 254 tys. ocen
7,9 10 1 253875
7,1 39 krytyków
Przerwana lekcja muzyki
powrót do forum filmu Przerwana lekcja muzyki

Oglądając ten film przypomniał mi się film, którego niestety widziałem tylko bardzo krótkie urywki w telewizji. Może z mojego opisu ktoś będzie w stanie wskazać mi, jaki to film?

Zatem akcja rozgrywa się w zakładzie psychiatrycznym z tym, że nie mieszkają w nim tylko osoby z problemami umysłowymi ale także osoby niepełnosprawne. I główną bohaterką
(chyba) jest kobieta na wózku (chyba). Poznaje w zakładzie faceta, który porusza się na wózku i coś gada o piekle Dantego, ostatecznie on się wiesza. Fil kończy się tym, że ta kobieta wychodzi (lub wyjeżdża na wózku, nie pamiętam) przed ten zakład psychiatryczny i rozmawia ze starszą pensjonarką tegoż zakładu i tu pada jakaś sentencja o ludziach i spadających z drzew liściach.
odniosłem wrażenie, że może to być dramat lub film psychologiczny, ale po kilku urywkowych minutach ciężko ocenić

Kojarzy ktoś ten film?

bs111

Wydaje mi się że może to być film pt. "Pamiętnik" . Początkowo akcja dzieje się w zakładzie dla ludzi starszych cierpiących na jakies choroby, a kończy się także tym że kobieta jest na dworze, na tle ładnego krajobrazu. Tyle że wątkiem tego filmu jest czytany pamiętnik. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
slizg

Nie, to na pewno nie ten film, przewinąłem mniej więcej całość i zobaczyłem zakończenie. Dodam, że ta staruszka co stała na końcu to chyba czekała na przyjście męża już bardzo długo, ale on już nie żył i mam wrażenie, że ona nie była główną bohaterką filmu.