PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399213}

Przerwane objęcia

Los abrazos rotos
2009
7,3 42 tys. ocen
7,3 10 1 42440
6,9 25 krytyków
Przerwane objęcia
powrót do forum filmu Przerwane objęcia

Almodovar jest naprawdę ciekawym reżyserem, szczególnie dlatego, że nie boi poruszać się kontrowersyjnych tematów. Ostatnio obejrzałem parę jego filmów i spodobały mi się. Stał się jednak monotematyczny, w większości jego filmów pojawiają się prostytutki-transwescytki, tematyka życia ulicznego, dragi itp. Lubię go ale zaczyna mi się to przejadać. Poza tym nie fabuła kolejnego jego filmu nie jest dla mnie czymś zaskakującym...

ocenił(a) film na 7
trunkssj4

Z przykrością muszę się tu z tobą zgodzić, widziałem sporo jego filmów ale to już jakiś czas temu - jestem za to świeżo po "volver" i teraz to. Chciałem w każdym bądź razie zaznaczyć jedną rzecz o której nie wspomniałeś a mi się bardzo rzuciła w oczy i trochę mnie to meczy, ujmując filmowi w mych oczach, to element łączący te 2 filmy i zapewne znalazło by się jeszcze kilka które można pod te stwierdzenie podciągnąć, otóż chodzi o powtarzający się element tajemnicy "rodzinnej" skrywanej tajemnicy z czasem wychodzącej na jaw. Nie mam nic do przewijającej się tematyki gejów, dragów czy transseksualistów ale można wokół tego zbudować wiele wspaniałych historii. Nie chciał bym wysuwać pochopnych osadów ale z człowieka który ukazał światu "alternatywne" kino Hiszpanii stał się chyba człowiekiem nieco wypalonym i jadącym na schematach. Nadal zastanawiam się nad nota dla filmu - ciężka sprawa.