PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399213}

Przerwane objęcia

Los abrazos rotos
2009
7,3 42 tys. ocen
7,3 10 1 42440
6,9 25 krytyków
Przerwane objęcia
powrót do forum filmu Przerwane objęcia

Który z wyżej wymienionych filmów bardziej Wam się spodobał?
Moim zdaniem oba są na podobnym poziomie, ale gdybym miał wybrać jeden z nich, to byłby to volver... Bez dwóch zdań!

konsito

Witaj. Gdybym miał wybierać spośród tych dwóch filmów także wybrałbym "Volver". Ale z dnia na dzień mam coraz większą ochotę pójść drugi raz do kina na "Przerwane Objęcia", polecam oba filmy. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Drowning_Man

Ja również polecam oba filmy Penelopa wymiata:)

ocenił(a) film na 8
konsito

Też chyba volver... Faktycznie sa na podobnym poziomie, ale volver jest jakby "świeższy", objęcia są dość sentymetalnym filmem.

ocenił(a) film na 7
konsito

Dla mnie zdecydowanie Volver. Tutaj nie ma nawet co polemizować. Wczoraj byłam w kinie mną "Przerwanych objęciach" - uważam, że film jest dobry, ale bardzo daleko mu do Volver. W tym drugim jest bardziej spójna fabuła, lepsze zdjęcia i jest bardziej poruszający. Na filmie Volver łezka mi poleciała, natomiast na "Przerwanych.." nie - czego przyczyną jest zapewne mniejsza wiarygodność przekazu. Ale film polecam, uważam że warto na niego pójść.

ocenił(a) film na 6
konsito

Volver !

konsito

ciężko odpowiedzieć.... oba są rewelacyjne i diametralnie różne... jakże różne role penelopy i blanki...

konsito

Volver, w moim odczuciu Przerwane objecia to przecietny film Almodovara, ale kazdy moze miec inne zdanie.

ocenił(a) film na 7
konsito

NO cóż ...dla mnie to dwa rózne filmy...choć na podobnym poziomie."Przerwane objecia" jednak bardziej do mnie przemawiają, może dlatego, ze panuje tu równouprawnienie w obsadzie i panowie nie są tylko tłem.A Penelope rzeczywiście świetna...

m_violet

Zdecydowanie "Przerwane objęcia", ponieważ mają lepiej prowadzoną narrację. "Volver" był dla mnie zbyt monotonny. To najgorszy film Almodóvara, jaki oglądałam. Natomiast najnowszy w mojej ocenie jest najlepszym dziełem Pedra od czasów "Wszystko o mojej matce".
Nie zgadzam się z opinią, że zdjęcia z "Przerwanych..." są lepsze od "Volver". Niestety Rodrigo Prieto nie spisał się tak dobrze, jak się tego spodziewałam. Niestety przeceniłam jego możliwości. Szkoda, że Javier Aguirresarobe marnuje się u Allen'a zamiast tworzyć z Pedrem.

użytkownik usunięty
jestem_piatym_elementem

Też wybrałabym Los abrazos rotos.
Ja jestem zwolenniczką filmów opowiadających o miłości dwojga ludzi przeciwnej płci. Zdecydowanie bardziej wolę tę tematykę od rodzinnych sekretów, dramatów, pojednań itp.
Choć faktycznie, oba filmy wydają się podobne, już nie tylko, jeśli chodzi o obsadę żeńską.
Volver mnie w sumie bawił momentami, Los abrazos rotos jest faktycznie bardziej sentymentalny, chociaż scena wymyślania scenariusza o wampirach doprowadziła mnie do niepohamowanego śmiechu.
Podobał się strasznie, bardziej od Volver.

ocenił(a) film na 6
konsito

Volver.

konsito

"Przerwane objęcia" bo jest ciekawszy, wielowarstwowy, bawi się z widzem - czy historia powstania "Kobiet na skraju załamania nerwowego" ma coś wspólnego z tą do której nawiązuje ten film... jak myślicie?

ocenił(a) film na 6
konsito

No pewnie że Volver. I żadnego porównania - Przerwane objęcia do Volvera się po prostu nie umywają, bo to po prostu przeciętny, banalny filmik. Volver był niesamowity, rewelacyjna czarna komedia. Że tu i tam grała Penelopa i ten sam reżyser, to nie powód, żeby zaraz te dwa filmy ze sobą stawiać na jednej płaszczyźnie

ocenił(a) film na 7
konsito

Volver! Czekam na kolejny film Almodovara z Penelope!

ocenił(a) film na 7
konsito

Zdecydowanie Volver, Przerwane objęcia to jeden z gorszych filmów Almodovara z ostatnich lat. Fakt, jest dobry ale brakuje mu sporo do Volvera.

pomponik86

zgadzam się z powyższym , przerwane objęcia dość słabe na tle innych filmów Almodovara. Volver jest dla mnie dziełem doskonałym :)

konsito

Oczywiście, że "Volver" . "Przerwane objęcia" strasznie się dłuży.