PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399213}

Przerwane objęcia

Los abrazos rotos
2009
7,3 42 tys. ocen
7,3 10 1 42440
6,9 25 krytyków
Przerwane objęcia
powrót do forum filmu Przerwane objęcia

bez watpienia ten film jest duzo gorszy od jego poprzednich...wiec jesli jestes fanem jego
kina z pewnoscia sie zawiedziesz

orchide

z pewnością mogę jedynie stwierdzić, że bycie pewnym należy czasem przemyśleć. ja się nie zawiodłam a wręcz jestem pozytywnie zaskoczona małą odmianą

ocenił(a) film na 8
agata_80

W takim ukladzie przepraszam.to byla tylko moja opinia i szczerze nie spodziewalam sie zeby ktos w ogole porownywal ten film do poprzednich, a jesli miala to byc odmiana...to niech lepiej pozostanie przy tym co robil kiedys

orchide

Szczerze mówiąc, też się trochę rozczarowałam...Mając w pamięci wczesniejsze filmy Almodovara spodziewałam się czegoś bardziej wciągającego. Szkoda, bo lubię Almodovara.

ocenił(a) film na 4
sfazsol

film jest typowo dla kobiet bardziej jest to melodramat a thrilleru jak napisali w gatunku nie zauwazylem wynudzilem sie na filmie niesamowicie ale nie chcialem w polowie konczyc ogladac bo mam w zwyczauje konczyc film do konca

orchide

Ja Almodovara uwielbiam i też się ani trochę nie zawiodłem. Prawdę mówiąc podobał mi się bardziej, niż "Volver" i "Złe wychowanie" (które zresztą też sąświetne) i prawie z miejsca dodałem film do ulubionych. :)

ocenił(a) film na 5
orchide

przyznam racje,nie ma w tym tego "czegoś" co kocham w Almodovarze,rzewna historia bez powiewu świezosci,poczułam sie jakbym oglądała go po raz setny...poza tym nie ma tej pikanterii jak w innych jego filmach,nie ma w tej produkcji nic intrygującego - a tego zawsze oczekiwałam od tego pomysłowego Hiszpana...

orchide

No nie wiem, wg mnie to chyba pierwszy film, który jest rzeczywiście dobry, taki film synteza, może warto było czekać tak długo, na powstanie TEGO. Oglądałam Volver, Złe wychowanie, Porozmawiaj z nią, Wszystko o mojej matce, Drżące ciało, Kike, Kobiety na skraju załamania nerwowego, i tylko Porozmawiaj z nią podobało mi się, Drżące ciało chyba też było spoko dość, reszta to zawód. Tan film:
+ zdjęcia, klimat, muzyka, scenariusz, Penelope
- przerysowanie postaci momentami

Tylko nie rozumiem jednego, scenariusz ok, ona ginie szybką śmiercią, on traci wzrok jak u Nabokova – ale właściwie dlaczego, tzn, skoro już film moralizatorski, to powinien stracić wzrok przez własną powierzchowność, a ta relacja nie wyglądała na taką. Wg mnie to psuje ogólny efekt.