PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399213}

Przerwane objęcia

Los abrazos rotos
2009
7,3 42 tys. ocen
7,3 10 1 42440
6,9 25 krytyków
Przerwane objęcia
powrót do forum filmu Przerwane objęcia

"...Mateo nie wie, że Lena nocami bywa luksusową prostytutką..." Czy moze mi ktos wyjasnic po co w ogole zostal dodany watek Leny jako prostytutki? Wlasciwie jest to jednominutowa sekwencja (rozmowa Leny z "burdelmama"), ktora nie wiadomo czemu ma sluzyc i kwestia ta rownie nagle jak sie pojawia, zostaje urwana...(???)

ocenił(a) film na 8
winanna

Zdaje się, że motyw ten ma wyjaśnić, w jaki sposób bohaterka poznała Martela. W mojej opinii to "wcielenie" bohaterki dobrze wpisuje się w postać targaną namiętnościami. To prawda, że wątek ten zostaje urwany i nie łączy się z resztą scenariusza.

ocenił(a) film na 9
winanna

mnie zastanawia cos innego- po co niewidomy Harry spojrzal przez wizjer, gdy do jego drzwi dzwonil syn Martela; a co do Leny jako prostytutki, to mysle, ze ten watek ma ukazac jej charakter, ze jest w stanie poswiecic wszystko, by zdobyc swoj cel(w tym wypadku szczytny, chciala pomoc ojcu)

winanna

Jeśli chodzi o motyw z prostytutką, myślę, że owszem chodziło o zakreślenie relacji z Martelem. Dziewczyna potrzebuje pieniędzy - Martel jest jej klientem, dziewczyna potrzebuje pomocy z ojcem - Martel do usług, Lena nie kochała Martela, ale czuła się od niego zależna, musiała mu się odwdzięczyć. No i zgadzam się z Oleandra91 - Magdalena była gotowa poświęcić wszystko, zwłaszcza kiedy chodziło o najbliższych.