PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8962}
6,7 5,6 tys. ocen
6,7 10 1 5607
4,5 4 krytyków
Przyjaciel wesołego diabła
powrót do forum filmu Przyjaciel wesołego diabła

Kiedy powstawały w Polsce filmy/seriale dla młodzieży??
Ech, pamiętam multum naszych rodzimych produkcji:
- Tajemnica Sagali;
- Siedem Życzeń;
- Maszyna Zmian;
- Mów mi Rockefeller;
chyba można wymieniać w nieskończoność...
Teraz mamy wielkie G**** :(

ocenił(a) film na 7
cloud_strife1

no właśnie też tęsknie za tamtymi czasami gdzie były 2 programy tv ale za jakie super filmy i seriale. Tajemnice sagali uwielbiałam, siedem życzeń podobnie tak samo maszynę zmian, teraz jest wiele programów ale nic tam nie ma ciekawego.

cloud_strife1

cloud, daję namiary na serial "Tajemnica Sagali" O dziwo jest to bdb jakość jak na youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=K4j0uYDlGHw

ocenił(a) film na 8
cloud_strife1

Pierwszy raz gdy obejrzałam Piszczałkę miałam ja wiem może 6 lat :) od razu zakochałam się w tym filmie tak jak i wreszcie "siedem życzeń" do dziś wspominam ten serial :) tak samo jak i "Tajemnice Sagali" świetne filmy, a teraz na prawdę nie ma co oglądać

ocenił(a) film na 10
Kacorek89

Polać temu panu, dobrze prawi:)

cloud_strife1

co prawda to nie moje czasy, ja z rocznika 90., ale uwielbiam stare filmy i seriale dla dzieci i młodzieży typu właśnie "Przyjaciel wesołego diabła", "Siedem życzeń", "Pan Samochodzik", ale raczej ten starszy, "Stawiam na Tolka Banana" itp... tak samo uwielbiam stare książki młodzieżowe, np. to co pisała Ożogowska, Niziurski, Nienacki, Makuszyński itd. Całe szczęście że dziś telewizja też od czasu do czasu puszcza takie pozycje, a nie tylko jakieś jonas brothers, camp rock i hannah montana- bleeeeh...

użytkownik usunięty
lil_lady_a

...O ja głupi, durnowaty reperuję stare graty... Piszczałka naprawiałka... ;-)

ocenił(a) film na 8
lil_lady_a

Ja z rocznika 89 i też przecież młoda jestem, ale te filmy młodzieżowe są najlepsze. W tej dzisiejszej epoce jak patrzę na pełne krwi i w ogóle przemocy w bajkach czy filmach młodzieżowych, to się nie dobrze robi od tego...

Kacorek89

Ja kudłaty, durnowaty . . . nie wiedziałem co to taty!

ocenił(a) film na 8
lil_lady_a

do wyrzygania !