PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 684 tys. ocen
7,8 10 1 684257
7,6 75 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

ARCYDZIEŁO

ocenił(a) film na 8

Przyznam szczerze, że cieszę się, że nie oglądałam tego filmu sama-powiem także szczerze, że w grupie lepiej się go oglada-a widziałam już ogromną ilość filmów. Scenariusz, gra aktorska, muzyka, wszystko co w tym filmie jest idealne. Kobieta uzależniona od tv i leków na odchudzanie, grupa narkomanów-nigdy nie widziałam o tej tematyce tak świetnie zrobionego filmu. Film daje do myślenia. Ja nie należę do tych osób ,,trzęsących się'', ale pierwszy raz po obejrzeniu filmu cała się trzęsłam, a serce biło mi jak dzwon i szczerze mówiąc zammilkłam... . O tym filmie się tak łatwo nie zapomni, tzn. ja szczerz mówiąc, gdybym miała teraz wybór, to bym go nie oglądnęła. Działa na psychikę..to na pewno...jest brutalny, wstrząsający, prawdziwy.Lepiej sobie robić przerwy w oglądaniu go. Polecam, ale nie dla wszystkich. Uważam, że todobrze, że film jest od 18lat i,że tak szczerze, to sądzę, że nawet po 18 nie każdy powinen go oglądnąć. Dałam 10/10.Ale ostrzegam.

ocenił(a) film na 3
xxxyyxx

zgaduję, że to pierwszy film w tej tematyce, jaki oglądałaś.
i że masz jakieś 14 lat.

ocenił(a) film na 8
xxxyyxx

Akurat lat mam o wiele więcej,a myślę,że to ty nie oglądalas wiele filmów o takiej tematyce,a jeśli oglądałaś, topowinnaś wiedziec ze ten film jest świetny, film ma w sobie wszystko. Oj chyba musisz przestać zagdywać, bo źle ci to wychodzi-ojej jak mi przykro. W każdym bądź razie wróżbitą nie będziesz:).