PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 685418
7,6 65 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Oglądałam kilka razy. Jak dla mnie bardzo prawdziwie i brutalnie ukazuje rzeczywistość. Daje do myślenia. Super muzyka i gra aktorów. 10/10

użytkownik usunięty
haniaa87

Ehehhe, z rzeczywistością to ma tyle wspólnego co kreskówki. A muzyka, hm, to jest w ogóle jakiś OST poza tą irytującą melodyjką?

użytkownik usunięty
haniaa87

Same brednie.
Film absolutnie arcydziełem nie jest
'z rzeczywistością to ma tyle wspólnego co kreskówki' - kolega wyżej słusznie to określił
Daje do myślenia - wątpię czy ten film mógłby przekonać narkoman, prędzej by go to wszystko rozśmieszyło
Muzyka średnia, dobry jest tylko utwór na końcu
gra aktorów był drewniana i mało przekonująca

ocenił(a) film na 9

Proszę ja was... Koleżanka ma rację iż jest to genialny film, a to że wam się kojarzy z kreskówką świadczy tylko i wyłącznie o tym że nie dorośliście by go zrozumieć. Jest to zdecydowanie jeden z tych filmów, które są tylko dla dorosłego i doświadczonego widza.

użytkownik usunięty
mk34

''nie dorośliście by go zrozumieć''

Rzeczywiście...wielce skomplikowany jest.

użytkownik usunięty
mk34

Nie kojarzy z kreskówką, tylko jej realizmem, bo w tym filmie wszystko co związane z "zakazanymi substancjami" przypomina walniętą propagandę, mam własne doświadczenia w tym temacie. Gdyby pokazali to jak jest to nie było by takiego szoku. Ty twierdzisz, że jest dla dorosłego widza, że nie dorosłem żeby go zrozumieć... Gówna prawda, co tu jest do rozumienia? To ma jakieś drugie, ukryte i niezwykłe przesłanie tylko dla elity intelektualnej? Ten film się składa z sekwencji odstraszania od dragów, mocna, ale czysta fikcja dla ludzi, którzy jeszcze nie mieli kontaktu z żadnym narkotykiem poza alkoholem i nikotyną.

użytkownik usunięty
mk34

Chciała się dowartościować pisząc ''dla dojrzałych, dla inteligentnych''
Wysoka pozycja tego filmu jest spowodowana tym że kobiety nabijają mu średnią dziesiątkami. Wystarczy im że obejrzą historyjkę o pewnych narkomanach którzy źle na końcu kończą, do tego jeszcze muzyka która wpada w ucho i się podniecaj że to niby ambitny film, dla inteligentnych - ehhhhhhh szkoda mi was

ocenił(a) film na 7

Nie zgadzam się z tą opinią. To, że niby kobiety nabijają film dziesiątkami może tylko i wyłącznie świadczyć o tym, że są bardziej wrażliwe i takie sceny, jak w tym filmie, trafiają do nich bardziej. Jednakże osobiście uważam, że film robi wrażenie, daje porządnego kopa.

użytkownik usunięty
pessymisty

że jesteście bardziej wrażliwe nie znaczy że macie ocenić takie badziewie na 10

ocenił(a) film na 7

kazdy ocenia dane filmy jak chce,poza tym skad pewnosc ,ze same dziewczyny ten film 10 nabijaja?Zreszta ten film nie jest badziewiem.Chociaz tak jak pisalam gdzies wczesniej, ze Pamietnik Narkomanki mnie akurat bardziej przekonal niz ten film.Co nie zmienia jednak faktu , ze tutaj nie tylko narkomania jest pokazana ale takze mania ogladania tv i odchudzania sie.Film daje do myslenia i mimo ze ogladalam go juz dawno pozostal i pozostanie jeszcze dlugo w mojej pamieci.

ocenił(a) film na 10

"My wiemy najlepiej" je*ać profilipińskiego brudasa co nawet podpisać ścierwa dobrze nie umie

użytkownik usunięty
huo_sanchez

rzeczywiście jebać huo_sanchez - co nawet podpisać ścierwa dobrze nie umie

ocenił(a) film na 10

ssij dalej filipinko

użytkownik usunięty
huo_sanchez

Leje na ciebie

ocenił(a) film na 10

Na buty swoje lejesz filipińska faworytko

użytkownik usunięty
huo_sanchez

Ale ty jesteś żałosny, w życiu prywatnym pewnie jesteś zwykłą ciotą. Więc postanowiłeś sobie na forum pokozaczyć - gratuluję odwago zjebie

ocenił(a) film na 10

Podaj namiar filipinko odważna a nie pierdzielisz. Zdejmij ten awatar faworytko to będziesz mógł o kozaczeniu i ciotach mówić, bo jak na razie to ty jesteś ciota która o pięściarstwie wie tyle co sobie awatar wrzuci
Lej dalej wargami, palców sobie nie olej jak będziesz celować

użytkownik usunięty
huo_sanchez

zapraszam do Radomia cioto

ocenił(a) film na 10

To żeś dał namiar. Nieważne bo w profilu masz Kielce. I kto tu jest ciotą filipinko co?
Kompromitacja, chujek z Kielc udaje Radomiaka buhahahah ale lamus

użytkownik usunięty
huo_sanchez

ale jesteś jesteś idiotą! Kielce są 80 km od Radomia, a lokalizacja zmienia się często - nie wiesz o tym debilu. Raz mam Warszawę raz Kielce raz Zwoleń raz Radom.
Może ty meksykaneczko ujawniła buyś swoją lokalizację no chyba że cię strach obleciał
Piszesz że o pięściarstwie nie mam pojęcia - zajebiście to wywnioskowałeś na podstawie jednego post i to nie temat. Ps wracaj do piaskownicy CIOTO

ocenił(a) film na 10

A co, chcesz przyjechać mnie bić faworytko? Noskiem po dupie będziesz to robić?

ocenił(a) film na 10
haniaa87

całkowita racja bo w końcu ktoś dobrze mówi - film o rzeczywistości to jest nie straszak na narkotyki a od takiej głupoty to sie roi na tym forum. Dodałbym jeszcze że jest to kapitalne studium ludzkiego owczego pędu i psychy

użytkownik usunięty
huo_sanchez

No, walenie po kablach w to samo miejsce jest rzeczywiste w uj. Nie ma to jak znawcy, którzy dragi widzieli tylko w .jpg, a ich szczytem jest przejrzenie tematów na hyperrealu.

ocenił(a) film na 10

Buahahahahah
Rozwaliłeś mnie bez kitu. Nie ma to jak dowartościować się co? I przyszpanować na forum jaki to ja jestem wielki ćpuns i ile to ja wiem o temacie i gdzie to ja nie byłem na detoxie. Daj jeszcze namiary na dilera żeby sie uwiarygodnić matole. Pewnie nie skończyłeś 25 lat że tak sie tym podniecasz. buhahahh. Palisz jointa tylko po to żeby szpanować i sie przypodobać reszcie? Już nie wspominając o fukaniu bo trzeba być szmatą żeby to robić a totalną żeby fukać po to żeby sie przypodobać. Noi dalej, przyszpanuj na forum ża walisz Włada w kichawe. To zaje*isty jesteś. Tylko czekałem na takiego dekla aż sie tu pojawi a ty tylko czekałeś na okazje żeby ten szpan dać bo widze ze od samego początku tu jesteś. W odróżnieniu od ciebie ja na forum nie musze takich wywodów pisać z życia osobistego bo to nie miejsce na to słaby człowieku łatwy do sprowokowania, A to co ja robie w życiu osobistym to moja sprawa i ch. komu do tego i nie zamierzam sie podkładać na forum. Idź jeszcze przed panem psem przyszpanuj jaki to znawca w temacie jesteś. No kur... śmiech na sali nielacie. Jesteś debilem czy co? A gówno z obrazków jpg to zapewne sam wciskasz koleżkom żeby dupe przypucować tak jak tutaj cieniasie. Z dziewczyną jak jesteś to też dymasz ją tylko po to żeby przyszpanować potem na osiedlu jaki to nie jesteś? Leżysz na niej i nie myslisz o niej jaka jest zaje*ista i jak wspaniale sie z nią pieprzyć tylko myślisz "o fu*ck, ale jutro będe miał szpan na osiedlu przed kumplami". Pewnie tak albo masz z tym problem więc szpan na dragi uskuteczniasz pajacyku. Już nie wspominając o tym że tylko piz*usie obrabiają dupe swoim laskom potem. Wiesz, normalni ludzie jak kochają się z panną to z miłości, dla dzieciaków, albo dla własnej przyjemności, zaspokojenia rządzy swojej.

Sajunara cepie podkładaczu!

użytkownik usunięty
huo_sanchez

Film pokazuje wydumane sytuację a prawdziwych problemów związanych z narkomanią zupełnie nie porusza.
Więc się tak nie podniecaj, bo się jeszcze w gacie spuścisz.
Myslisz, ze jak komus naflugasz to będziesz przez to madrzejszy. Coś ci zdradzę...kompromitujesz SIEBIE a nie innych.
Naprawdę nie ma to jak 16latek zgrywający macho...

ocenił(a) film na 6
huo_sanchez

"Nie mierz wszystkich swoją miarką", każdy sądzi po sobie, a skompromitowałeś się tu nie na żarty :)
Tylko udowodniłeś i utwierdziłeś nas wszystkich w przekonaniu że @hpx miał rację.
Pozdrawiam otwarte umysły.